Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já když měla náhodou „problém“, tak pořádnej, kterej intimka nezachránila ![]()
Já bych to probrala s gynekologem a hlavně posilovala svaly pánevního dna (zatínat).
Gynekolog mi cvičení doporučil po porodu, když mě upozorňoval na to, že za nějakých 20 let budu pravděpodobně potřebovat plínky ![]()
ahoj, mam podobny problem. Nejdu-li vcas va WC a kychnu, vzdy se trochu pripo… Chce to chodit casteji. A co nejake cviky na posileni panevniho dna ![]()
při močení zadržovat /zadržet, pustit, zadržet…/
já měla tento problém po porodu a tohle mi pomohlo
Myslím, že je to častý problém
Po prvním porodu jsem s tím dost válčila, ale čas to spravil sám… teď jsem na konci 17tt a začínám mít stejný problém. Ráno, když vstanu, tak musím sedět na wc dokud nevyteče všechno, žádné zatínání nepomáhá. Když chvátám a nevyčůrám vše, tak to doteče do kalhotek.. trapný problém
Takže když si přes den vzpomenu zatínám svalstvo a snad to pomůže ![]()
takže v tom určo nejsi sama …
A jake jsou nejlepsi cviky? Na zachod chodim podle potreby, ale vzdy uz ma kalhotky mokre. Ono je to mozna i tim ze mimi tlaci na mocak nebo se mylim?
Já jsem v 6. měsíci a trápí mě to taky už asi měsíc. Začalo to nachlazením kdy jsem si při každym zakašlání a kýchnutí trošku cvrnkla do kalhotek
a teď se mi to stává i např. při smíchu. Gynekolog mi taky doporučil posilovat pánevní svaly. Přerušovaně čůrat to prý pomáhá ![]()
Hlásím se k počůrávacím, bohužel mně to přetrvávalo t prvního těhu i když jsem těhu nebyla, jen to není tak hrozný, posilování pánevního dna jsem asi podcenila a k tomu první syn měl 4,3 kg, takže se nijak nedivím..vím, že existuje nějaký zákrok, který se provádí pod narkózou a který je účinný, takže až dokojím druhé dítě, budu o něm vážně uvažovat…Páč inkontinence od 21 let mi přijde fakt jako masakr… ![]()
jeste si vzpomenout na to zatinani
je to fakt trapny i kdyz za to nemuzeme, ale kdyz jsem v praci, tak je to dost neprijemne. nekdy mam z toho i oparenou prdku a je to dost bolestiva zalezitost
Ahoj,jsem v 6.měsíci a mám to také, ale slabší. Prostě raděj chodím stále na záchod a někdy vyčůrám jen několik kapiček, ale kdybych nešla a zakašlala nebo se prostě jen víc uvolnila, těch 5 kapek mi zmáčí celý prádlo. Měla jsem to dřív i v práci, ale tam jsem spíš nestačila jít na WC a pak pospíchala, abych už byla venku. Posiluju jen na WC při močení, jinak si na to nevzpomenu. Doufám, že se to nezhorší po porodu. Je fakt trapný se tak mladá počůrávat. Nesnáším když někdo smrdí močí a rozhodně nechci být další. Výkon sice dělají, ale asi půl roku by člověk neměl tahat nic těžkého a měl mít klidový režim. Což si s prckem moc nedokážu představit. Nebo dělají ještě něco jiného?
Měla jsem podobný problém, jak jsem dlouho ležela v nemocnici. Posilovali jsme potom s manželem tak, že jsem dala plosky nohou k sobě a nohy narovnávala proti odporu jeho rukou. To, kdyby tě nebavilo cvičit samotnou. Byla to docela zábava.
No musi si clovek na to udelat cas a pomaha to vubec nebo ne?
určitě je to problém spojený s těhotenstvím, děloha může utlačovat močový měchýř, jediné , co ti ted může pomoc, je posilovat svaly pánevního dna, kdykoliv během , nejlíp pořád dokola, účinek se sice nedostaví hned, ale po porodu nemusí být hůř. jen zatínej svaly mezi nohama, jakoby jsi chtěla zastavit močení, ale zatínej a povoluj pořád dokola během dne , kdykoliv si vzpomeneš. a při močení zkoušej moč zastavit a zase pustit. posilovat, posiovat, posilovat ![]()
Měla jsem s tím porblém v druhém těhoetsnvtí. Jakmile jsem zabrala, kýchla, zasmála se, bylo to. Jednou jsem si ve městě dokonce musela jít koupit nové kalhotky. Zvedala jsem kočár se starším dítkem do busu a … durch. Ale po porodu absolutně bez potíží.
Rozhodně o tom řekni lékaři. Těžko říct, jestli ti něco naordinuje, je to totiž bohužel normální. Ale minimálně ti přesně řekne, jak máš cvičit svaly pánevního dna - více či méně to fakt zabírá.
Ahoj holky, mám takový větší problém. Jsem v 5 měsíci těhotenství a pořád se počůrávám aniž bych si toho byla vědoma. není to moc, ale ani málo. Dá se tomu předcházet jinak než s intimkama? Děkuji.