Mírná ventrikulomegalie

3138
20.10.10 07:57

mírná ventrikulomegalie

ahoj vsichni uz jsem na toto tema psala ale situace se zhorsila a proto potrebuju poradit nebo povzbudit ,nemate nekdo ,nejlepe pozitivní zkusenost??? :-D .jsem 24tt a byly jsme pred 2 tydny na ultrazvuku vse je v poradku(vsechny mira tak jak maji byt) az na mozkove komory ,ty byly 9mm a 10,2mm(norma do 10mm) nyni po 14 dnech 11,0mm a 11,6mm,tak jsem z toho smutna,na upt jit nechci ani si nemyslim ze by to bylo indikovane :cert: ale na geneticke konzultaci mi to musely rici ,doktorka rikala za vse muze byt naprosto vporadku a taky nemusi,mate s tim nekdo zkusenosti??muj dr rikal ze to muze samo uplne vymizet ,nebo jako upravit ,ale zarucit mi to nemuze ,no ja se samozrejme bojim toho nejhorsiho ze se to bude zvetsovat,za 14dni jdu znova na kontrolu.dekuji za rady ci zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14535
20.10.10 08:17

Kkattty: Vím, že je to těžký, ale zkus počkat do další kontroly, kde vám budou komůrky zase přeměřovat a v tom nejhorším případě by tě určitě už poslali na fetální MR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
20.10.10 08:55

kkattty poslala jsem ti SZ, tak snad tě povzbudí, že ne vždycky to dopadne špatně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.11 19:53

ventrikulomegalie

Ahoj Katty, našla jsem Tvůj příspěvek z minulého roku, kde jsi psala, že Tvému miminku našli mírné zvětšení postranních komor. Protože mám stejný problém, ve 22. t. našli na UZ zvětšenou jednu komoru, v pondělí jdu na kontrolní UZ, ale mám strach, jak vše dopadne, tak se chci zeptat, jak jste to nakonec zvládli a jestli je miminko v pohodě. Případně, jestli ho kontrolují atd. MOc děkuju předem za jakoukoli odpověď, Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenkaaa
18.4.13 17:39

Jak ste dopadli holky? taky mi ted na to dosli a sem z toho moc nervozni.co vase miminka? ste v poradku? prosim o odpoved. dekuji. :-)

• Citovat
  • Upravit
martinakapi
18.4.13 19:38

ventrikulomegalie

Ahoj Zdenko, vůbec se neboj, je to zbytečné nervování. Mně to našli na UZ v Praze Podolí Já jsem potom jela ke známému lékaři na jiný UZ, který mi řekl, že je vše v pořádku (a to byl velký a podrobný UZ specializovaný na srdce). Moje gynekoložka na malém UZ mi také řekla, že jí to nepřijde větší. No a za 2 týdny jsem jela znovu do Podolí na přeměření (byla jsem hodně nervozní), kde mi řekli, že je vše v pořádku, jen jedna komora má 7 a druhá cca 8,6, takže nejsou zvětšené jen asymetrické. Dnes mám roční krásnou holčičku. Moc Ti přeju, ať se zbytečně nestresuješ a je vše v pořádku. Dej vědět, jak to dopadlo. Martina

• Citovat
  • Upravit
zdenkaaa
19.4.13 09:40

Ahoj Mati.mne to objevili včera a byla sem aj na malym a i na velkym UZV.sem ve 28 tt a zvečšena je jen leva strana. prava do 10mm a leva ma 17mm. v pondeli du na konziliarni vysetreni do brna a mam velky strach. strach, nervozita, asi to znas. snazim se byt v klidu, ale moc to nejde.vse bude zaviset od toho Brna, tak uvidime v pondeli.ale zatim diky za povzbuzujici slovka utechy.:-)

• Citovat
  • Upravit
3138
20.4.13 23:40

Holky me to dopadlo dobře, Kubík se narodil nakonec v 32tt uplne z jineho duvodi mela jse Hellp syndrom…ale komurky byli uplne v pořádku!!! :lol: a tedje to muj 15 kilovy ciperny chlapoeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinakapi
21.4.13 20:53

Ahoj Zdenko, zítra moc a moc držím palce. Myslím si, že když se to zvětšení týká jen jedné komůrky a druhá je v normě, tak se to zlepší a neznamená to nic vážného, tenkrát jsem o tom četla hodně diskuzí i na zahr. stránkách. Tchyně je dětská doktorka a taky říkala, že viděla hodně dětí s tímto nálezem, které se vyvíjeli dobře a byly zdravé. Měj se hezky a dej vědět, jak to vypadá.

• Citovat
  • Upravit
zdenkaaa
24.4.13 10:00

Mati, nevim ani jak zacit. komurka se mu zvecsuje proto, lebo jak je odtok toho moku, tak se tam vytvorila cystička, ktera pravdepodobne ucpava ten odtok a hromadi se to v ty komurce. spustil se kolobeh vysetreni, konzultaci atd. budou mne pravidelne sledovat a kdyby se to zvečsovalo tak mne hned pripraviou na porod. zatim od kdy mi na to dosli, este se to nezvečšilo, tak jen mužu doufat. uvidime co se bude dit. kdyby se to nezvečsovalo, bylo by to v poradku.tak mi drzte palečky. dekujeme moc.

• Citovat
  • Upravit
martinakapi
24.4.13 23:14

Ahoj Zdenko, děkuju za zprávičku. Jsem sice laik, ale myslím si, že je to jedna z lepších variant, cysta se muze sama vstrebat. Kazdopadne moc drzim palce, at se to uz dále nezvětšuje a mimčo vydrží v bříšku co nejdéle. Jinak mám pochopení pro to, co prožíváš, ale pořád si opakuj, že vše dobře dopadne. Mej se hezky, Martina

• Citovat
  • Upravit
12
28.9.13 19:44

Ahoj Zdeni, jak to s miminkem dopadlo??? Věřím, že je vše vpořádku!!! A že jste všichni zdraví :)
Mě tímto nálezem vyděsila doktorka na velkém ultrazvuku v úterý. Doporučila magnetickou rezonanci plodu a genetickou konzultaci a objednala mě hned na další ultrazvuk… Jako malý má hodnoty vlevo 8,4 vpravo hraničních 10… Sice mě sestra od genetiky ujistila, že to bude určitě v pořádku, ale stejnak se strašně moc bojím :( radši bych z toho velkého ultrazvuku odcházela bez nálezu… Allison

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.12.13 17:51

Mírná ventrikulomegalie

Ahoj děvčata, přidávám se k Vám se stejným problémem, máme zvětšenou levou komoru na 10,4 zatím. Jsem v 30tt a nějak mi dochází síly. V říjnu jsem byla na genetice a vše se upravilo, obě komory byly do 10mm, teď je to zase jinak. Na další kontrolu jdeme za 4 týdny. Nedá se nic dělat, jen čekat. Dejte vědět, pokud se Vám narodily zdravé miminka, nebo pokud cvičíte Vojtovku a tak podobně. Díky Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.12.13 18:48

My chodíme na kontroly od toho 20.týdne, kdy tu mírnou ventrikulomegalii zjistili. Byla jsem i na magnetické rezonanci a říkali, že to vypadá dobře. Že to budou hlídat, aby se to nezvětšovalo a proto chodíme pravidelně každé 3-4týdny na ultrazvuk do porodnice… Byli jsme i včera (jsme 30+4) a máme vpravo 9,8 takže se nic nezvětšilo a jen to budou prostě dále hlídat… Minule mi jiná doktorka říkala něco o tom, že do 12-13 je to v pohodě, pak to trochu víc řeší (jak? to netuším). Takže se hlavně nestresovat, poctivě se nechávat kontrolovat a věřím, že vše bude v pořádku, Zdeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.12.13 20:00

Moc děkuji za podporu, příští kontrolu máme 30.12.tak uvidím, dám vědět, jak a co. jinak je miminko zdravé. Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí