Mírná ventrikulomegalie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
6.2.14 14:15

Jak Vám to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.2.14 14:16

Výsledky:

Jak Vám to maminky dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.2.14 17:01

Výsledky

Ahoj, no nic moc. V prosinci se komůrka nepatrně zvětšila na 10,6 mm, od té doby nevím. Čekám na porod, jsem v 39 tt. Mluvila jsem ale s dětskou lékařkou, ke které budu s miminkem chodit a ta mě uklidnila. Setkala se s tímto problémem, ale spíše se to po porodu úplně spravilo, nebo to nemělo vůbec žádný vliv na vývoj dítěte. Tedy jinak řečeno miminka byla zdravá, bez známek postižení. Její kolegyně měla i hydrocefalus, což je už vělké zvětšení, ale i toto miminko bylo zdravé, jen se musel vyvést drén z hlavičky, aby odtekl mozkomíšní mok. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Miminku je v bříšku dobře a vůbec se mu nechce ven. Tak až porodím, dám vědět, jak vše dopadlo. Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.2.14 17:03

Tak já mám zítra termín porodu, ale malý vypadá, že o takovém termínu nechce ani slyšet ;) jinak nás do 38.týdne kontrolovali na ultrazvucích každé 3týdny, ale nijak se mu to nemění. Doktor říkal, že až se narodí, tak mu udělají celkovou prohlídku nervů a ultrazvuk hlavičky. A je předpoklad, že bude všechno ok. Takže všechen stres dopředu by byl zbytečný ;) a na posledním ultrazvuku máme myslím psáno vpravo 12, což ale měřila tak blbě, páč už měl hlavičku hodně dole v mé pánvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.2.14 17:08

Já měla termín už dnes a taky čekám chlapečka. Pořád se nic neděje, tak si pak můžeme napsat, jak to vše dopadlo. Jinak já si myslím, že mé měření bylo také nepřesné, protože byl už hlavičkou dole a moc to nešlo. No ale přece, je dobré o tom vědět a případně s něčím takovým počítat. Držím palce při porodu. Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.14 11:42

Zpráva:

No nám napsali do zprávy toto:
Asymetrie postraních komor VP vlevo 6,7 mm a VP vpravo 8,9 mm.
Obě ledviny v norm lokalizaci, norm. velikosti asymetrie velikosti pan. ledv. vlevo norm nález, vpravo diletace KPS AP 6,5/0,6.,0.7/
Rozumíte tomu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.14 11:43
@Anonymní píše:
No nám napsali do zprávy toto:
Asymetrie postranních komor VP vlevo 6,7 mm a VP vpravo 8,9 mm.
Obě ledviny v norm lokalizaci, norm. velikosti asymetrie velikosti pan. ledv. vlevo norm nález, vpravo diletace KPS AP 6,5/0,6.,0.7/
Rozumíte tomu?
  • Citovat
  • Upravit
9
10.2.14 10:43

Ahoj, asimetrie, tedy podle mého, že obě strany nejsou stejné vůbec nic neznamená. Dítě se přece nevyvíjí podle nějakých tabulek. Hodnoty komor jsou naprosto v normě, mírná ventrikulomegalie se považuje od 9mm, ale i to nic ještě neznamená. To druhé bude asi ledvinová pánvička, která může být také zvětšená, je to časté u spousty miminek, ale po porodu se většinou vše upraví.(nevím ovšem hodnoty). Je to jen zbytečné nervování budoucích maminek. Důležitý je screening v I. trimestru a výsledku tripple testu. Pokud je vše ostatní v pořádku, tak si užívejte těhotenství a berte tyto informace jen jako orientační. Něco tam přece napsat musí, ne? S pozdravem Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 16:46

Děkuji...

…pevně v to věřím, že snad bude vše v pořádku. Moc děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
9
10.2.14 17:07

Bude to v pořádku, měření je jen orientační. Je dobré vědět, co a jak, ale není dobré se nad tím moc pozastavovat. Pořád se to mění a budu se opakovat, dítě neroste podle tabulek. Pevné nervy a pardon za chyby, ale PC si píše co chce. Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 18:45

Tak člověk chce být v klidu, ale né vždy to jde, ale moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
12
4.5.14 15:50

Tak já nakonec přenášela 5dní a malý se narodil 12.2. ;) těsně před půlnocí císařem po špatném vyvolávání… během pobytu v porodnici byl Míša na sonu hlavičky a je naprosto zdravé mimčo ;) alespon to máme takto písemně ;) takže se holky, co máte u miminek diagnózu „mírná ventrikulomegálie“ zbytečně neděste a vyčkejte do poporodu ;) až vám řeknou, že je vše v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.5.14 15:52

@AAmamča tak jak vám to šlo? co malý-vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.5.14 11:00

Ahojte, já rodila 16.2. také císařem, malý nesestupoval, ale hlavně pro nepoměr hlavičky a mojí pánve. Tadeášek má pořád zvětšenou jednu komoru, po porodu mi řekli, že je vše o. k., jen asymetrie stále přetrvává - měření ultrazvukem hlavičky. Po šestinedělí to stejné. Byli jsme na neurologii, tam byl malý v pořádku, vyvíjí se v normě. Ještě nás pošlou asi jednou na kontrolní UZ. To už bude teď asi pořád, ale pro jistotu a klid je to lepší. Tak vlastně pořád nic s jistotou nevím, ale malý je šikovný, tak už podle psychomotorického vývoje se dá usoudit ledasco. Chce to pevné nervy, tak minimálně do 3 let věku dítěte :lol: Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
11.11.14 18:18

Ahoj holky, tak já ted nevím co si myslet…dnes mi doktor řekl a zároven teda vyděsil, že je hraniční hodnota mozkových komor..už jsem to tu řešila v jedné diskuzi. Ale nám naměřil 8,29 a když čtu vaše příspěvky, tak to je vlastně normální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí