Podaří se odhalit příčinu potratu 10tt?

Anonymní
1.4.14 09:53

Podařilo se odhalit příčinu potratu ?

Ahojky všem, zakládám smutné téma.. Potratila jsem v 10 tt, čekám na výsledky histologie. Lékař mi říkal, že příčina potratu nebývá odhalena. Přesto tu pokládám otázku, zda se někomu např. podařilo díky histologii či jinak příčinu odhalit. Děkuji všem přispívajícím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LuMiTa
1.4.14 10:00

Ne.. a 3 potraty se pokládají za normální a většinou se ani neřeší, přeji aby další dopadlo dobře :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3487
1.4.14 10:03

Měla jsem to stejně jako ty. Také v 10 t. t. a z histologie jen přišla zpráva, že se jednalo o zamlklý potrat. Nic víc, nic míň bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
1.4.14 10:05

Někde jsem tu vyčetla, že v přes 90% je to vážné poškození = tedy postižené dítko…takže když si to vezmu zpětně, jsem ráda, že si to příroda vyřešila sama a nemusela jsem se dočkat smutného překvapení ze špatných testů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
1.4.14 10:07
@Anonymní píše:
Ahojky všem, zakládám smutné téma.. Potratila jsem v 10 tt, čekám na výsledky histologie. Lékař mi říkal, že příčina potratu nebývá odhalena. Přesto tu pokládám otázku, zda se někomu např. podařilo díky histologii či jinak příčinu odhalit. Děkuji všem přispívajícím :kytka:

taky jsem si myslela ze se z histologie aneco zjisti, ale oni jen udelaji rozbor tkane. Po revizi po potratu prisla zprava ze slo o tehotenstvi, po porodu ze to byly plodove obaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
1.4.14 10:12

@Vermion naprostý souhlas. Jedno dítě mám a druhé těhu ZT. Příčina nezjištěna. Teď jsem už 24. tt a zatím vše ok i genetika. Příroda je v tomhle prostě mocnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
1.4.14 10:16

Spíš se nic nezjistí a bere se to jako blbá náhoda. Doktor nás hned hnal na genetiku a odmítla jsem to. Brala jsem to prostě tak, že další těhu bude ok a to přeji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
1.4.14 11:12

Ahoj, přidávám svou zkušenost - loni v červenci v 8tt přestalo fungovat miminku srdíčko. Na gyndě mi doktor řekl, že do 12tt je to fakt riziko, může se stát cokoli. Pravděpodobně nebylo s miminkem něco v pořádku, takže se jeho vývoj zastavil - příroda. Prý to je bohužel v dnešní době zcela normální a veliké procento žen v dnešní době prodělá za život aspoň jedno takovéto neúspěšné těhotenství.

Jinak příčinu nevím, doktor by to začal řešit v případě dalšího neúspěchu. Od té doby se mi ale zatím nepodařilo otěhotnět, takže nevím, jak bude probíhat můj druhý pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.4.14 12:02

Ne, neodhalil se ani jeden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
1.4.14 12:37

U mě se podařilo zjistil příčinu. Z histologie přišlo, že šlo o chromozonální vadu. Pak teda ještě přišlo, že je podezření na molu naštěstí se nepotvrdilo. Pak následovaly další dvě těhotenství bez problémů a máme doma dvě zdravé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
1.4.14 15:43

Ahoj, já mám taky zjištěnou příčinu, ale přesně se ještě neví. Pan doktor mi řekl jen, že jsem měla agresivní plod…a hrozný dlouhý název…nic víc, ale s tím, že si nemyslí, že by se jednalo o nějakou vadu, ale má nařízeno mi vzít krev. Tudíž až v pondělí mi vezmou krev a pak se bude vědět víc… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
1.4.14 17:29

@petulka80 parciální mola nejspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
1.4.14 17:33

Mně řekli přesně o jakou gen.vadu se jednalo. Taky jsem měla ZT v 10. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
1.4.14 17:40

@Aspera no víc mi k tomu nerekl, ani co to je…jen že mám přijít v pondělí na krev a pak se uvidí..vy holky víte co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
1.4.14 17:49

@petulka80 pokud by to byla mola, tak se jde pak na krev a pokud bude neg. HCG tak je to v pořádku, pokud bude vysoké tak jde o molu a musí se zjišťovat hcg až do neg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty