Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne.. a 3 potraty se pokládají za normální a většinou se ani neřeší, přeji aby další dopadlo dobře ![]()
Měla jsem to stejně jako ty. Také v 10 t. t. a z histologie jen přišla zpráva, že se jednalo o zamlklý potrat. Nic víc, nic míň bohužel ![]()
Někde jsem tu vyčetla, že v přes 90% je to vážné poškození = tedy postižené dítko…takže když si to vezmu zpětně, jsem ráda, že si to příroda vyřešila sama a nemusela jsem se dočkat smutného překvapení ze špatných testů…
@Anonymní píše:
Ahojky všem, zakládám smutné téma.. Potratila jsem v 10 tt, čekám na výsledky histologie. Lékař mi říkal, že příčina potratu nebývá odhalena. Přesto tu pokládám otázku, zda se někomu např. podařilo díky histologii či jinak příčinu odhalit. Děkuji všem přispívajícím
taky jsem si myslela ze se z histologie aneco zjisti, ale oni jen udelaji rozbor tkane. Po revizi po potratu prisla zprava ze slo o tehotenstvi, po porodu ze to byly plodove obaly
@Vermion naprostý souhlas. Jedno dítě mám a druhé těhu ZT. Příčina nezjištěna. Teď jsem už 24. tt a zatím vše ok i genetika. Příroda je v tomhle prostě mocnější…
Spíš se nic nezjistí a bere se to jako blbá náhoda. Doktor nás hned hnal na genetiku a odmítla jsem to. Brala jsem to prostě tak, že další těhu bude ok a to přeji všem ![]()
Ahoj, přidávám svou zkušenost - loni v červenci v 8tt přestalo fungovat miminku srdíčko. Na gyndě mi doktor řekl, že do 12tt je to fakt riziko, může se stát cokoli. Pravděpodobně nebylo s miminkem něco v pořádku, takže se jeho vývoj zastavil - příroda. Prý to je bohužel v dnešní době zcela normální a veliké procento žen v dnešní době prodělá za život aspoň jedno takovéto neúspěšné těhotenství.
Jinak příčinu nevím, doktor by to začal řešit v případě dalšího neúspěchu. Od té doby se mi ale zatím nepodařilo otěhotnět, takže nevím, jak bude probíhat můj druhý pokus.
U mě se podařilo zjistil příčinu. Z histologie přišlo, že šlo o chromozonální vadu. Pak teda ještě přišlo, že je podezření na molu naštěstí se nepotvrdilo. Pak následovaly další dvě těhotenství bez problémů a máme doma dvě zdravé děti.
Ahoj, já mám taky zjištěnou příčinu, ale přesně se ještě neví. Pan doktor mi řekl jen, že jsem měla agresivní plod…a hrozný dlouhý název…nic víc, ale s tím, že si nemyslí, že by se jednalo o nějakou vadu, ale má nařízeno mi vzít krev. Tudíž až v pondělí mi vezmou krev a pak se bude vědět víc… ![]()
Mně řekli přesně o jakou gen.vadu se jednalo. Taky jsem měla ZT v 10. týdnu.
@Aspera no víc mi k tomu nerekl, ani co to je…jen že mám přijít v pondělí na krev a pak se uvidí..vy holky víte co to je?
@petulka80 pokud by to byla mola, tak se jde pak na krev a pokud bude neg. HCG tak je to v pořádku, pokud bude vysoké tak jde o molu a musí se zjišťovat hcg až do neg.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojky všem, zakládám smutné téma.. Potratila jsem v 10 tt, čekám na výsledky histologie. Lékař mi říkal, že příčina potratu nebývá odhalena. Přesto tu pokládám otázku, zda se někomu např. podařilo díky histologii či jinak příčinu odhalit. Děkuji všem přispívajícím