Podávání čaje při příkrmech

102
27.1.14 17:21

podávání čaje při příkrmech

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Malé je 6 měsíců, do teď jsem plně kojila. Začala jsem dávat příkrmy (nejprve mrkev, jak se všude píše a pak další zeleninku). S ničím nemá absolutní problém, vše malé chutná. Ovšem začala logicky kakat tuhá hovínka a někdy se stane, že jí kakání bolí a ona pláče a pláče a pláče. Po příkrmu musím dokojovat, protože to malé nestačí. Mohly byste mi prosím poradit, co dávat malé za čajík, aby jí nebolelo bříško a hovínka nebyla tak tuhá a ona chudinka nemusela při každém kakání naříkat bolestí?
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
27.1.14 17:25

Místo mrkve zkus dýni, brokolici - vařená mrkev dost ucpává, stejně tak rýže. K pití klidně jen vodu, nebo fenykl na bříško. Kdyby tu zácpu měla víc, tak pak najet i na ovoce - švestky, hrušky. Pozor na banán, ten taky staví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
27.1.14 17:30

Onu tu bolest při kakání může způsobit i ta mrkev.Zkus dát třeba brokolici :think: Jinak malá pije čaj HIPP jablečno - meduňkový a žádný problém s tímto čajem malá nemá a je od ukončeného 4. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.1.14 17:32

Děkuji za rady, ale nedávám je mrkev, jednou dám mrkev, druhý den brokolici, pak pro změnu jablíčka, poté brambor se špenátem… není to tak, že bych jí dávala jen mrkev :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
27.1.14 17:33

@Zuzka10 A po každém jídle naříká bolestí nebo jen u té mrkve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
27.1.14 17:34

Můžeš zkusit i švestkovou šťávičku - ta je dobrá proti zácpě, změkčuje…za pár dní to bude určitě ok, je potřeba, aby si tělíčko zvyklo zase na jinou potravinu, tužší, a přizpůsobilo se :-úú

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.1.14 17:34

No někdy má kakání naprosto v normě a někdy, třeba po brokolici pláče…ale zase jindy po brokolici zase v normě… nějak jsem nepřišla na to, co to způsobuje… přijde mi spíš, že má velký hovínka, nebo moc tuhý…!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
27.1.14 17:36

Tak po každém jídle do ní zkus dostat nějakou tu tekutinu - my čajíkujeme, sice to odmítá pít z flašky, ale po lžičce to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.1.14 17:38

A můžu se tedy zeptat jaké čajíky dáváte? a ten koupím normálně v lékárně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
27.1.14 17:42

JJ, normálně v lékárně a mají je i ve větších obchodech…řiď se podle ukončených měsíců na obalu…pokud můžu radit, nekup jich hned víc…naší malé moc nejedou ty bylinkový, šťávičky prská :-( prý jsou dost oblíbené ovocné a dětem chutnají, tak jsem dnes koupila jablíčkový, tak uvidíme :-)))hlavně nepřislazovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
27.1.14 17:44

@Zuzka10 U nas chutna Sunarek Bio. Je to caj k dostatni v obchodech - tesco, kaufland, globus, snad i lidl. Jinak lekarna. Bylinkove moc nejednou. Do 7 mesice jsem davala jen vodu - kojeneckou, prevarenou. Po kazdym obede. Nema se pit na ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.1.14 17:44

Děkuji mockrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
27.1.14 17:46

Pití samozřejmě nabízej, ale myslím, že si jen tělíčko potřebuje zvyknout na (logicky) tužší hovínka. Po pár dnech je bude tlačit normálně. Mladší to tak měl taky. Pokud už jí pěkně zeleninu, zařadila bych i ovoce, po tom se kadí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
27.1.14 17:55

Tak fenykl a nebo koupit mražené švestky a vyvařovat ty. Mě se teĎ malá zastavila po mase, ale během týdne si zvykla a bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
27.1.14 18:04

@Zuzka10 a dáváš do jídla lžičku oleje na změkčení stolice? To dost pomáhá a navíc i kvůli vitamínům rozpustných v tucích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí