Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den jdu si sem pro řadu od včera dcerka 3.5 měsíců teplota 36.0 bez odečtu v zadečku před teď je už 3 den bez horečky ale jde o to že jsem to volala její obvodní doktorce ta mi řekla že na pohotovost no když jsem volala na dětskou pohotovost abych se ohlásila že přijdu tak mi řekli že to je normální teplota. Straším se tu jak blbá že co by se mohlo dít a nakonec mě odpálkujou Jinak čůrá, kaká, vnímá a papá. Vlastně je jinak teploučká. Nějaký zkušenosti tady? Děkuji za odpovědi
@Dahlia0409 ano teploměr funguje tři tu mám jeden koupený vcera a všechny měří stejně.
A proč jsi tu teplotu měřila? Jestli dceři nic není, je spokojená, pije, není apatická, tak bych to neřešila.
@Lucka1111 protože byly teploty a tak jsem ještě kontrolovala.
Tak ji vic oblec, pritulte se v posteli a zmer znovu
treba je ji jen zima.
Normalne ma teplotu jakou?
Ja mam treba beznou provozni 35.8 max a jako mala jsem s tim byla u doktora mockrat.
Napadají mě 2 věci:
Taky bych zatím nikam nejezdila, pokud je jinak všechno OK. Mimčo jí, spinká, je aktivní, není studené… A taky bych si zkusila koupit bezdotykový teploměr s nástavcem do ucha a zkusila, co mi bude hlásit.
@TRG zdravá měla teplotu vždy kolem 36.6 teď už to je lepší má 36.3 teploměr zavádím celý celý kovový konec
@Bucky píše: Více
To vypadá dobře. Na chvíli to pusť z hlavy a zkus ji změřit třeba zítra kolem 16:00-18:00. To mívá tělo nejvyšší teplotu (ale kdo ví, jestli to platí i u malých miminek) a uvidíš. Nejspíš to absolutně nic není.
A co by to přesně mělo znamenat? A důvod jezdit na pohotovost? Vždyť není potřeba si dělat statistiku teplot zdravého dítěte. Nebo je nějaká apatická, studená, zrychleně dýchá?
Přece když ti nic není, taky si nemeris teplotu, nevíš jestli někdy nemáš třeba 35,5, jindy skoro 37. Nehroť to.