Podělaný rok, samý úraz

1097
3.10.16 17:47

Podelany rok,samy uraz.

Holky, chci se jen vypsat.Doma jen ja a deti, a co se mi stalo…
Dnes jsem nstoupila po 6 letech rodicovske do prace. O vikendu mam horecku, bolest v krku a tak podobne suprove zalezitosti.Rano jsem jeste pred praci stihla jit k obvodaku, ten, ze mam vzit neschopenku, dal ATB.Ale 1 den v praci nemuzu brat neschopenku!!Jdu, makam, potim se, jak mys. A…vyvrtnu si kotnik! Byl to ani okamzik, jenjsem udelala krok, a noha se vytocila na bok a bylo slyset rupnuti hlasite. PRacovala jsem dal,pajdala.Vi o tom ucetni a mistrova, ale nekoukaly na uraz.Jen rekly, ze at davam pozor. Pretrpela jsem den a domu autem jsem jela s brekem a pomalu, nemohla zaradit spojku-uraz na leve noze. V praci mi to nateklo hned, ale doma nedalo se na to stoupnout. Chladim. Manzel v praci, zitra ze me odveze do nemocnice.Ale ja propadam studem, co ja zitra reknu mistrove.Asi rano pojedu do prace, ukazu ji, at nemysli, ze ja vymyslim. A snad mi uzna, ze je to pracovni uraz. I kdyz ne, jedno. Proste, musim k doktorovi.Ale je mi na dusicce desne .{rpc se deji veci v nasi rodine letos a vse tak blbe.
V unoru na ruku dcerce se utrhne zrcadlo a poreze ji, na siti.
V dubnu nahle umira po 2 tydnech trapeni muj nejnej pesanek.Pred 2 tydny syn spadne na kovovy kybl a poreze kridlo nosu a pod nosem, na siti pod narkozou. A ted ja:nastupuji do prace a angina a ted i noha.
Mam pocit, ze jsem se ocitla v nejake zle pohdace a nemuzu ven.
Nejhorsi, ten stud, ze jsem tak neschopna…Ale nebyla to ma nesikovnost.Byla to vterina, raz a hned.
Chapu, ze se nic neda delat, Kdyz ani se oprit na nohu nemuzu, tak co mam vymyslet.
Je mi do breku, proc se toto vse odehrava???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1097
3.10.16 17:53
@JayLee píše:
hele tezko rict proc se tohle odehrava ale pokud mate dobry pojistky, tak z toho musis mit hodne penez kdyz uz tak uz :pankac:

N malou a na sebe jsem pojistky nemela.Na malyho vyplatili 2600.Ale na dceru jsem pak urazovku udelala.Na sebe jen v pripade smrti. Jinak…Proste se neda platit jen pojistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
3.10.16 17:55

Ty jsi to tak nejak delas sama, vid? S anginou a antibiotikama do prace? Nohu sis zrejme vyvrkla, protoze jsi nebyla uplne fit. Nenahlasit to v praci, je teda taky sila. No kazdodpadne sefova uz si mozna udelala obrazek o tvem sebevedomi. Chtelo by to na nem trosku zamakat. Myslet pozitivne a ne premyslet, jak jsem neschopna a co si o me, kdo mysli. Takze na tom bych urcite zapracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
3.10.16 17:56

@toooja s tím pracovním úrazem, nadřízený má povinnost sepsat jakýkoliv pracovní úraz byť by to byla jen banalita jako pořezání o papír. Takže pokud to neodepsali tak pochybili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
3.10.16 18:02
@Jana525 píše:
Ty jsi to tak nejak delas sama, vid? S anginou a antibiotikama do prace? Nohu sis zrejme vyvrkla, protoze jsi nebyla uplne fit. Nenahlasit to v praci, je teda taky sila. No kazdodpadne sefova uz si mozna udelala obrazek o tvem sebevedomi. Chtelo by to na nem trosku zamakat. Myslet pozitivne a ne premyslet, jak jsem neschopna a co si o me, kdo mysli. Takze na tom bych urcite zapracovala.

Diki, je to tak, jak pises. Sebevedomi po materske mam na bode mrazu. Mozna i proto, ze v praci mi jako ze vysli vstric, kvuli detem, skraceny uvazek, ale byl mozny jen jako uklizecka.TAk jsem vzala.Bo sedet doma bez penez horsi, ale s vedomim, ze mohla by nebyt uklizecka, nez uklizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
3.10.16 18:03
@kopejka píše:
@toooja s tím pracovním úrazem, nadřízený má povinnost sepsat jakýkoliv pracovní úraz byť by to byla jen banalita jako pořezání o papír. Takže pokud to neodepsali tak pochybili

Nu a kdyz mi zitra rekne, ze o nicem nevi? Sice mne kazdy videl pajdat a par lidi se zeptalo, coz jsem rekl, jak a co se mi stalo rano v praci.Nu a pokud mistrova nebude chtit, tak muze neuznat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
3.10.16 18:09
@toooja píše:
Nu a kdyz mi zitra rekne, ze o nicem nevi? Sice mne kazdy videl pajdat a par lidi se zeptalo, coz jsem rekl, jak a co se mi stalo rano v praci.Nu a pokud mistrova nebude chtit, tak muze neuznat?

No, může, zápis hned po úraze proveden nebyl a když budou všichni tvrdit, žes nic nehlásila a udělala sis to tedy nejspíš odpoledne doma, tak neprokážeš, že je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
3.10.16 18:18

Tak to neber tak tragicky. Das se doma dohromady a zase bude dobre. Takove veci se stavaji. Je napriklad celkem folklor, ze zenska nastoupi do prace a do dvou dnu omarodi vsechny deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
4.10.16 09:41
@toooja píše:
N malou a na sebe jsem pojistky nemela.Na malyho vyplatili 2600.Ale na dceru jsem pak urazovku udelala.Na sebe jen v pripade smrti. Jinak…Proste se neda platit jen pojistky.

Ale to je nesmysl. Proti smrti je ti to prd platné, ty právě potřebuješ být zabezpečná proti úrazu, výpadku příjmu. Pojistit smrt je levné, ale jsou to vyhozené peníze v tvém případě :nevim:
V práci jsi ještě ten den měla trvat na zapsání úrazu, ne to schovávat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3786
4.10.16 11:06

@toooja

ahoj, určitě se ozvi, jak to s tebou dopadlo…četla jsem i jiné tvoje diskuze, připadáš mi taková velice hodná a citlivá holka :hug:…bohužel ta smůla se tě drží…bylas přijata jako uklízečka na zkrácený úvazek, jestli to dobře chápu? Jsi dobrá, žes po 6ti letech šla do práce…pokud jim to tam vysvětlíš, co se ti stalo, tak tě určitě pochopí!!

DRŽ SE a ozvi se, jak to s tebou dopadlo!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
4.10.16 11:21

Gerberka moc moc dekuji za dobre slovo :hug: :kytka: Ano, jse na skraceny uvazek a na uklid. Brala jsem to a moc byla rada. Uvedomuji si, ze po materske tezko sehnat praci, kdy muzes dat dite doskolky, druhe na autobus do skoly a pak vyzbednout z druziny a skolky.Na dedine, kde nejblizsi mesto 23 km…Byla jsem rada, ze mam aspon neco na cas, kdy deti budou samostatne, a tak blizko, jen 4 km od nas.
UZ zacinam verit snad na uhranuti.
Na chirurgii vse dobre, zlomeninu nemam, a za tyden na kontrolu. V praci mistrova fakt dobra:zadne zapirani, sepsala prac.uraz.Jen se hodne moc stydim, ze jsem je tak nechala bez uklidu, maji teda se mnou „stesti“.
Musim zacit verit, ze vse ted bude jen dobre.
Moc dekuji vsem za oporu. :hug: A davejte na sebe pozor, staci fakt jen malo.

Jo…a na smrt jsem se pojistila, aby manzel s 2 deckama mel aspon neco na kratkou dobu.fajn by bylo mit iuraz pojistit, ale spocitam tak, na pojistky i tak davame hodne.Neco za neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
4.10.16 11:29

@toooja ty jsi až moc hodná. Je dobře, že to s pracovním úrazem takto dopadlo a ať jseš zase brzy fit :kytka: Sama vím, jak je to s prací a malými dětmi dost těžké.

A ještě k té pojistce - je to blbý, ale v takové situaci manžel dostane na děti částečný sirotčí důchod a chodí do práce, že jo - na smrt se pojišťuje většinou živitel rodiny a v situaci, kdy jsou v rodině dluhy a hypotéky..jinak jsou důležitější věci a hlavně se dějí s mnohem větší pravděpodobností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3786
4.10.16 11:33

@toooja

ahoj, díky, že ses ozvala a super, že se tě hned nechtějí „zbavit“, ale že mají trochu pochopení v práci…takže za týden jdeš na kontrolu a když bude noha dobrá, tak nastoupíš…V profilu máš napsáno, že seš z Brna - ale asi přímo v Brně nebydlíš, že? (já jsem Brňačka totiž 8) ).

já taky nemám žádné pojistky proti úrazu apod…

mám taky tento rok smolný, nic si z toho nedělej…musíme věřit, že jsou to prostě období v životě, kdy je líp a kdy je hůř…nic jiného než věřit, že bude líp - nezbývá :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
4.10.16 12:06

Gerberka v Brne jsme zili hodne dlouho, ale pred 12 lety koupili domek 55 km za Brnem, smer UHradiste.Je tu bozsky klid, krasne, ale…s praci je moc zle.
Je to k zamysleni, souhlasim:nejspis je rozumne fakt pojistit se na urazy, pracovni neschopnost, pobyt v nemocnici. O sirotcim jsem neslysela, ale je to dobra pomoc od statu.
Holky, at se Vam tez dari a konec smule!!! :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3786
4.10.16 13:09

@toooja

ahoj, díky za zprávy…určitě se opět ozvi, jak se ti daří, kéž je už jenom LÍP :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí