Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Blecha? Nemáte kočku? To by mohlo být - bleší kousnutí jsou červené skvrnky, většinou bez napuchnutí. Pokud je to ono, doporučuji postříkat kočičáky frontlinem a převlíknout postele.
Jinak pokud máte doma teplo, může to být i ze zpocení…
Nebo to je už projev oslabené imunity před neštovkama. A pokud to jsou ony, přeju pevné nervy, mám za sebou měsíční karanténu a je to na výšleh ![]()
![]()
![]()
![]()
L.
Kocouři jsou venku a ani v létě blechy neměli. Jsou chráněni tím Frontlinem. Kluk třeba přijde, že ho něco svědí, tak se podíváme a má tam čerstvý pupínek, ale kdyby ho něco kouslo, tak by to přece cítil. Komára bych si doma všimla. Po těch mrazech bych ale žádného nečekala.
A pokousaná bych byla i já, což nejsem.
Doufám, že se děti neosypou v neděli večer, v pondělí mám nastoupit do práce do zaměstnaneckého poměru (zatím jsem tam na živnosťák), tak by to byl mazec. Moje druhé doufání je to, že budou mít oba neštovice najednou a ne na pokračování (být doma 6 týdnů by byl dost velký problém).
Malá měla něco podobnýho loni v létě - pupínky jak od komára se udělaly, pak začaly mizet a udělaly se další. Trvalo to asi 4 dny. Musela to být nějaká kopřivka.
ahoj taki ted se malí dělaji nejaké pupinky ktere hned mizi a dělají se dalši.Vypada to jak kousnuti komara ale nemame žádne,zviřata také ne,nevím co to je,poradte…6e by kopřivka nebo alergije na něco???
Ahoj mám úplně stejný dotaz jako Vološčukova:
ahoj taki ted se malí dělaji nejaké pupinky ktere hned mizi a dělají se dalši. Vypada to jak kousnuti komara ale nemame žádne, zviřata také ne, nevím co to je, poradte…6e by kopřivka nebo alergije na něco??? (kopíruju, chyby neopravuju)
Malý měl teď několik dnů průjem, tak jsem si původně myslela, že jsou to opruzeniny, ale nejsou
jeden je taková napuchlá čára v okolí plenky, na vnitřním stehýnku cca 5cm dlouhá, červená a vystouplá, fakt jako od komára okamžitě po kousnutí… plenku máme dostatečně velkou, není mu malá.
@portia přesně vím, co myslíš, ale taky nevím, z čeho to je. Tak mě docela zajímají odpovědi.
@NikynaU píše:
@portia přesně vím, co myslíš, ale taky nevím, z čeho to je. Tak mě docela zajímají odpovědi.
Mě teda taky, nechci zase vyšilovat a uhánět doktora, jelikož už nevím co si o mě musí myslet. Nejdřív malej spadl a rozbil si nos, do toho dostal šílenou rýmu a nakonec jsme to zakončily průjmem a to všechno od min pátku
když mu budu zase volat kvůli pupínkům, tak už si dá moje číslo do zakázaných
![]()
@portia Hihihi, u nás žádný pupínky, jen ta naběhlá čára (ale teda nemá ji dítě, ale občas já kolem kalhotek
), před porodem se mi to nikdy nestalo a teď párkrát jo, ale přijde mi, že spíš, když se víc potím.
Ahoj,
mám čtyřletá dvojčata, kluka a holku. Od září jsou ve školce. Skoro všichni kolem nás mají neštovice (školkové děti). Moje děti jsou v očekávání, ale zatím nic. Ale každý den se jim dělají takové pupínky, vypadají jako kousnutí od komára a do druhého dne vždycky zmizí. Svědí je. Ale komáry doma nemáme. Ani tu nelítá žádná jiná havěť, která by je mohla pokousat.
Nevíte někdo, od čeho by to mohlo být? Máme dva kocoury, ale ti jsou od jara venku, blechu jsem u nich neviděla ani v létě. Alergie na něco to asi taky nebude, protože pupínky jsou izolované a je jich vždycky jen pár, třeba dva, tři najednou.
Díky
Jana