Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mate nekdo zkusenost s timto druhem antikoncepce?
Mam, a dobry. Ale tenhle druh antiko je prave blbej, kazdej to ma fakt jiny, takze se musi zkusit, jenze tohle je financne a technicky blby na zkouseni. Ja pred tim brala aspon tabletky, co jsou podobny (HA bez pauzy), abych to ozkousela. Pred prvnim tehotenstvim jsem brala ty tabletky jak je 7 dni pauza mezi platickama.
tak jsem byla dnes na aplikaci, no a dobry, jen mam takovy divny pocit, ze mam v ruce neco co tam nepatri. Jinak my zijeme v Anglii a tady je to zdarma, tak neni problem vyzkouset.
Ty jsi IMI take v Anglii, ze?
Vcera jsem koukala na ceske stranky a psali 5 -6 tisic, tak do toho bych nesla.
No, byla jsem ve Skotsku. Takže to mám taky zadarmo, jinak bych do toho asi taky nešla ![]()
Jinak já bych měla asi větší problém mít tělísko, to bych asi nesnesla, ten pocit. Tyčinka v ruce mi nevadí.
tak do teliska bych taky nesla.
Jeste by me zajimalo, jak tu tycinku pak vyndavaji.
Jo tak ja ji mam od cervna, taze osobni zkusenost nemam. Ale prej daj lokalku, nariznou, chytnou nejakejma klestickama a vytahnou. Kdyz se zapouzdri ci co tak je to pak slozitejsi. Ale nevidela bych to tragicky. Me ji budou asi vytahovat v CR a to mam trochu strach, tady se s nicim moc necrcaj ![]()
Taky mam byla jsem na tom v pondeli dnes jsem sundala naplast. Mam teda peknou modrinu a trochu me to boli. Je to normalni? jsou to dva dny tak nvm jestli to bude ok nebo to mam resit. Diky
![]()
Ahoj holky, právě zvažuji, do jaké půjdu antikoncepce po skončení kojení. Tabletky ani tělísko nechci, přemýšlela jsem nad implantátem, ale nikde není moc informací. Máte některá zkušenost? Ještě zvažuji Lady-comp, ale tam mi vadí, že nebudu mít možnost oddalovat ms. Chápu-li to dobře, u implantátu ms postupně vymizí?
Ahoj, měla jsem ho 2×. Byla jsem spokojená, jen menstruace nevymizí. Měla jsem slabou a pravidelnost veškerá žádná. Mi to nevadilo. Asi záleží jak kdo na to zareaguje.
Zkoušela jsem hledat a toto se mi líbí, je tam dost informaci.
příbalový leták: http://hnutiprozivot.cz/?…
Ahoj, já jsem měla inplantovanou tyčinku už dvakrát, a byla jsem moc spokojená. Vložení a vyndání šlo, vždycky to doktor umrtvil (ten vpich teda bolel, protože vniitřní strana paže je fakt citlivá), zavedení v pohodě. Taky jsem si nejdřív zvykala, že v té ruce něco mám. Ale pak už bez starostí. S tyčinku jsem nikdy nemestruovala. I to byl komfort. Vyndání šlo dobře. Zase vpichem umrtvil, nařízl a vytáhl. Když to přišlo k sobě, trošku to bolelo. Ale dobrý. Pak jsem přešla na prášky, jenomže potom kvůli zdravotním problémům jsem musela i prášky vysadit a jedinou možnost antikoncepce mi nabídl doktor nitroděložní tělísko. Nejdřív jsem se bála, ale pak jsem se překonala (hodně jsem si o tom i načetla). A teď ho mám už druhý měsíc a vyhovuje mi. Vůbec nic necítím, nekrvácím, snáším velmi dobře. Tyčinka byla dobrá, já jenom nesnáším hormony, takže teď nemůžu.
DULEZITE!!
Ahoj ja mam inplantovanou tyčinku uz po 3, tedy 7 rok. Nemala jsem zadne viditelne problemy. To ze je nepravidelna menstruace, to je vzdycky ale nemel by to byt problem, konzultovala. CO JE PROBLEM! nemela jsem zadnou pauzu mezi tim!! musi se delat pauzy. Tedy ničí to moje organy! zeslabilo mi to energeticky drahy, znicilo to muj MOCOVY MECHYR, ktery mam extremne citlivy a horsi se to a to mi udelala antikoncepce. potvrdil mi to nejlepsi lecitel v cesku, ze mi to znicila ta tycinka. Antikoncepce je chemie, ktera nas velice ovlinuje, nasi drahu krve, enrgie. Fungujeme pak na 70% a nicime si pomalu nase orgamy, delohu, mocove cesty, vajecniky. Dnes se o tom uz muzeme docit hodne.
Ale mame to tezke, jak se branit!!!
DULEZITE!!
Ahoj ja mam inplantovanou tyčinku uz po 3, tedy 7 rok. Nemala jsem zadne viditelne problemy. To ze je nepravidelna menstruace, to je vzdycky ale nemel by to byt problem, konzultovala. CO JE PROBLEM! nemela jsem zadnou pauzu mezi tim!! musi se delat pauzy. Tedy ničí to moje organy! zeslabilo mi to energeticky drahy, znicilo to muj MOCOVY MECHYR, ktery mam extremne citlivy a horsi se to a to mi udelala antikoncepce. potvrdil mi to nejlepsi lecitel v cesku, ze mi to znicila ta tycinka. Antikoncepce je chemie, ktera nas velice ovlinuje, nasi drahu krve, enrgie. Fungujeme pak na 70% a nicime si pomalu nase orgamy, delohu, mocove cesty, vajecniky. Dnes se o tom uz muzeme docit hodne.
Ale mame to tezke, jak se branit!!!
@Eldorado666 Já ji měla zavedenou 2×, tedy 6let v kuse a nic na sobě nepozoruji.
Pokud je o tom někde něco psané, hoď odkaz.
Znovu o ní uvažuju.