Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je účinnost HA v době sedmidenní pauzy spolehlivá?
Ahojky, pokud bereš antikoncepci pravidelně a správně, tak je účinná i v 7denní přestávce.
Ano pokud bereš poctivě, tak určitě, já brala HA 11 let a sexovali jsme, i když byla pauza (jelikož menstruaci jsem neměla celých 7 dní) a ochrana fungovala ![]()
Jak jsem HA vysadila, hned jsem otěhotněla, takže ochrana opravdu fungovala i o pauze.
Omlouvám se zakladatelce za OT
![]()
Můžu se jen zeptat za jak dlouho prášky začnou chránit? Beru je od minulého týdne od čtvrtka a asi jsem hloupá, ale v brožurce jsem nic nenašla
![]()
Anonymka: Pokud jsi si vzala první pilulku v den začátku menstruace chrání od prvního dne
donaga píše:Anonymní píše:Jestli si to dobře pamatuji, tak první prášek se bere v první den menstruace. V době menstruace se většinou neotěhotní, tak se počítá, že prášky tehdy chrání od první pilulky.
Omlouvám se zakladatelce za OT![]()
![]()
Můžu se jen zeptat za jak dlouho prášky začnou chránit? Beru je od minulého týdne od čtvrtka a asi jsem hloupá, ale v brožurce jsem nic nenašla
![]()
Jestliže jsi je začala brát jiný den cyklu, tak účinnost nastává po sedmi dnech od prvního užití. Aspoň takhle jsem to pochopila já.
Měla jsem je brát 5. den cyklu, takže teď ve čtvrtek to bude 7 dní. Taky si to myslím, ale víc hlav víc ví ![]()
Děkuji! ![]()
Většina HA se může začít brát 5. nebo 1. den cyklu. Tahle info bude určitě v letáčku. Většinou je tam dost poctivě vysvětleno, kdy začít brát, a jak je to potom s jejich účinkem. Zkus tam ještě mrknout.
Příspěvek upraven 12.04.11 v 18:31
Jinak já taky beru HA 11 let, na pauzu nehledím (menstruaci taktéž nemám celých 7 dní) a ještě se mi žádná „nehoda“ nestala, takže bez obav ![]()
ahoj chtěla jsem se zeptat jestli mohu byt tehotna kdyz jsme meli kondom a ja HA. Bylo to me poprve.. akorat jsem vzdycky nebrala HA ve stejnou hodnu ale nezapomnela jsem si ji nikdy vzit ! jenom jsem si ji vzala treba o hodinu dyl nez jsem mela. bylo to 16.5.a 17.5. jsem brala posledni prasek.Mam sedum dni pauzu. A furt cekam menstruaci hrozne se bojim.. ![]()
@666noname píše:
ahoj chtěla jsem se zeptat jestli mohu byt tehotna kdyz jsme meli kondom a ja HA. Bylo to me poprve.. akorat jsem vzdycky nebrala HA ve stejnou hodnu ale nezapomnela jsem si ji nikdy vzit ! jenom jsem si ji vzala treba o hodinu dyl nez jsem mela. bylo to 16.5.a 17.5. jsem brala posledni prasek.Mam sedum dni pauzu. A furt cekam menstruaci hrozne se bojim..
Myslím, že je to hodně nepravděpodobné
neměla bych být teda těhotná ..
?
děkuju moc za odpověď fakt jsem docela na nervy.. čekam menstruaci.. může přijít dýl ? nebo tak něco.? když jsem poslední prášek brala 17.5…
Tak pokud bereš HA a ještě jste použili kondom a ten vám neprasknul, tak bys opravdu být těhotná neměla. Určitě je normální, že MS nepřijde hned první den pauzy, mě teď přišla až 4.den, takže neboj, ona dorazí, nebo pokud chceš 100% jistotu, udělej si test ![]()
takže když ta potvora nepříjde do 7 dní je problém..? ne prasknuty snad nebyl! ja to nekontrolovala ale tak kdyby byl prasknutej tak by v nem nic nebylo nebo by to bylo videt ze je praskly kdyz ho sundaval .. no kazdopadne stres ze me spadne az budu mit MS. jsem rada ze pravdepodobnost moc neni.. hlavne jsem se brala kdyz jsme ji nebrala na hodinu presne a tak.. treba o par hodin dyl.. tak moc dekuju spadl mi docela kamen ze srdce
Buď v klidu, s takovou ochranou je velmi pravděpodobné, že těhotná nejsi.Ono i ten stres z toho, že jsi to nedostala, může udělat své.Pro svůj klid si můžeš uděat těhotenský test.
A já menstruaci u HA dostanu většinou až poslední den pauzy, někdy jen špinění a nebo to nedostanu vůbec. A to se chráníme pouze HA.
A HA se má brát přibližně ve stejnou dobu, nemusí na minutu přesně, ale třeba každé ráno, nebo večer, ne to střídat s takto velkými rozdíly.