Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat když jsem dobrala včera poslední prášek z platíčka a dnes jsem měla sex.. chtěla bych se zeptat jestli je velké riziko otěhotnění
@Pomka
A on se uděla do tebe nebo vedle když maš tu pauzu?
ja nevim jestli muže i dovnitř ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Měla jsem bral poslední prášek před menstruací a já týden před tím byla na dovolené a omylem si vzala dva a tak mi to nevyšlo a v páték jsem si nebrala. Menstruace mi začla hned první den, trvala 4 dny a 5. a 6. den jsem měla pohlavní styk..a chtěla jsem se zeptat, jestli je tady možnost těhotenství..docela mě hryže svědomí!
Docela jsi v tom případě měla asi radši začít brát další plato bez pauzy, ale to už je teď jedno…
ale hlavně teď ber další plato bez chyby a mělo by to být v pohodě… Pro klid v duši si 2-3 týdny po styku udělej test
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Měla jsem bral poslední prášek před menstruací a já týden před tím byla na dovolené a omylem si vzala dva a tak mi to nevyšlo a v páték jsem si nebrala. Menstruace mi začla hned první den, trvala 4 dny a 5. a 6. den jsem měla pohlavní styk..a chtěla jsem se zeptat, jestli je tady možnost těhotenství..docela mě hryže svědomí!
Jestli to správně chápu nevzala sis posledni prasek a hned dala pauzu? Jestli ano tak je to v pořádku. Ono je psane i v letaku pokud se zapomene v posledním tydnu prášek tak bud hned udelat pauzu nebo ji nedelat vubec a hned začít dalsi plato. Takže si chráněna.
@IvaX I když jsou ty tablety během té sedmi denní pauzy nehormolnalni, tak jsi chráněna?
Buď v klidu, s takovou ochranou je velmi pravděpodobné, že těhotná nejsi.Ono i ten stres z toho, že jsi to nedostala, může udělat své.Pro svůj klid si můžeš uděat těhotenský test.
A já menstruaci u HA dostanu většinou až poslední den pauzy, někdy jen špinění a nebo to nedostanu vůbec. A to se chráníme pouze HA.
A HA se má brát přibližně ve stejnou dobu, nemusí na minutu přesně, ale třeba každé ráno, nebo večer, ne to střídat s takto velkými rozdíly.