Podlaha do pokojíčku - poradíte, prosim?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
54
27.9.19 02:02

Podlaha do pokojíčku - poradíte, prosim?

Prosím zkušenější rodiče o radu. Řešíme podlahu v dětském pokojíčku. Je tam dlažba, ta je sice super na údržbu, ale tvrdá. Nechci koberec. Chtěla bych nějakou přírodní podlahu. Prďolka si tam bude hrát a spinkat a já ho chci co nejvíc to půjde chránit od chemie, ať z toho jednou není nemocný. I když nevím, jestli i ty přírodní nemůžou být nějaké jedovaté. Četla jsem o korku, marmoleu, přírodním vinylu… Znáte takové podlahy? Co byste nám doporučili? A dá se to vůbec položit na dlažbu (je pod ní i podlahové topení)?
Děkuji všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20857
27.9.19 04:46

Tak prvne bych resil to topeni, jestli dalsi vrstvy podlahy nebudou moc izolovat, pak by vam bylo k nicemu. Preci jenom ta podlaha je takto navrzena a neni k tomu, aby se na no davaly dalsi vrstvy.

Jinak korek je prirodni a nebo muzete mit ciste drevenou podlahu. Oboje je fajne. Jen se nesmite divat na cenu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2152
27.9.19 06:53

@Cenarius presne dalsi vrstva muze byt problem.bez odbornika bych ve vasem pripade nic radsi nedelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
27.9.19 07:37

Nevím jak s tím topením, ale my máme lino bez chemie, je měkké a nic se z nej neuvolňuje do prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2152
27.9.19 08:57

Mame tez lino obyc z baumaxu a zadna chemie se neuvolnuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 19:46

Nejvíc přírodní mi přijde dřevo. Jak je to s topením v tomto případě netuším.
Jinak bych se vyhnula takovým věcem jako je PVC, ale obecně by všechny podlahy měly splňovat nějaké normy. Podle toho bych se asi ve finále řídila, tj. nechat si předložit bezpečnostní list nebo něco podobného, kde by mělo být uvedeno, co se uvolňuje a v jakém množství.
A asi budeš muset potom řešit stejně i nábytek, tj. čím je nalakovaný. Laky jsou různé a hodnoty uvolňované chemie taky. Já celkem dlouho vybírala postel, chtěla jsem natřenou vodouředitelným lakem s atestem pro použití na dětské hračky a byl to trochu problém.

• Citovat
  • Upravit
54
27.9.19 23:30

Všem moc děkuji za příspěvky. Nakonec jsme se s manželem dohodli, že necháme dlažbu a na převážnou část podlahy položíme matraci Alzip Mat, kterou máme i v ohrádce. Má certifikáty o nezávadnosti, perfektně tlumí náraz, je lehce omyvatelná, dá se raz dva složit. Na noc ji můžu dát klidně pro větší pocit bezpečí pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.10.19 12:21

Pokojíček - podlaha vinyl

Ahoj, my jsme malému do pokojíčku nechali dát "tento vinyl **** a spokojenost úplně maximální! Je to teplý a měkký povrch, máme i podl. topení, neklouže, a HLAVNĚ na něm není nic vidět jak je tam ta struktura takže nemusím lítat pořád s mopem :zed: malý si od té doby rád hraje na zemi :srdce:

Edit adminem: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný