Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, prosím o radu ohledně spacáku… zatím jsme nepotřebovali na spaní venku, spíš na chatu… jaké máte doma a s čím jste spokojení, chci ho spíš pro děti, ale jsou už větší 9 a 11 let, takže asi dospělou variantu, jaký tvar, do jaké teploty vybrat aby v něm bylo teplíčko… a taky rozumná cena…děkuju
Já mám doma Cumulus Lite 400. Sice stál kolem 5 000,–, ale nemůžu si ho vynachválit. Myslím, že to byla opravdu dobrá a promyšlená investice. Zvládá velké zimy, odzkoušeno na Islandu a ve Skotsku venku. Vevnitř husí peří. Sice by neměl namoknout, ale i to zvládne. Klidně jsem v něm mohla spát jen ve spodním prádle a bylo mi teploučko. Komfortní teplota je 0. Je super, že tak teplý spacák a přitom nezabere půl krosny, když ho sbalíš, tak zabere fakt minimum místa. Pak jsem měla ještě spacák od Primy. Zabral ale dost místa, ale až byl do 20 a limit byl 0, tak jsem v něm přečkala i zimu. Myslím, že pro děti by stačil i coleman, ale už zaberou celkem místa a moc se v nich nezahřeješ.
@NEITIRI píše:
Já mám doma Cumulus Lite 400. Sice stál kolem 5 000,–, ale nemůžu si ho vynachválit. Myslím, že to byla opravdu dobrá a promyšlená investice. Zvládá velké zimy, odzkoušeno na Islandu a ve Skotsku venku. Vevnitř husí peří. Sice by neměl namoknout, ale i to zvládne. Klidně jsem v něm mohla spát jen ve spodním prádle a bylo mi teploučko. Komfortní teplota je 0. Je super, že tak teplý spacák a přitom nezabere půl krosny, když ho sbalíš, tak zabere fakt minimum místa. Pak jsem měla ještě spacák od Primy. Zabral ale dost místa, ale až byl do 20 a limit byl 0, tak jsem v něm přečkala i zimu. Myslím, že pro děti by stačil i coleman, ale už zaberou celkem místa a moc se v nich nezahřeješ.
jo a neváží myslím ani 700 g.
A hledáš tedy spacák na spaní venku (stan, širák?) nebo na chatu? Na chatu bych volila prostě peřiny
Pokud venku, chybí hromada informací - na léto nebo i na zimu? Budou ho děti nosit na zádech (tj. j potřeba koukat i na jeho hmotnost) nebo budete spíš jezdit autem..
Warmpeace Viking 600 a Sir Joseph Rimo 600. Oba maji komfort lehce pod 0. Jako lehci variantu na chatu maji kluci Primu.
My máme od Primy, typ Makalu, a ač jsem strašně zimomřivá, vyspím se v něm báječně i venku za mrazu. Ale je pravda, že je dost velký (i když se dá dost smrsknout tím kompresním obalem). Je tedy z umělého vlákna, rychle schne. Jsem s ním maximálně spokojená. Navíc je pěkně prostorný, takže v něm člověk pokrčí kolena, ne jako v těch děsných mini-mumiích, což je za mě +100 bodů. A dělají i prodlouženou variantu pro vyšší postavu (což jsem).
Ale za hubičku taky nebyl.
Zas otázka, jestli s ním budou spát děti jen vevnitř na chatě, tak je to asi skoro zbytečné. Ale jestli by měly mít spacák, se kterým už budou jezdit na hory, spát venku pod širákem na podzim, na jaře (v zimě), tak se vyplatí zainvestovat (a pak se o ten spacák pěkně starat).
Kupovala jsem dětem Rock Empire - Ontario - tento: https://www.hudy.cz/…s-kt-96261c6?…
Až mi doslouží ten můj, chci ho také. ![]()
Ahoj ženy.. Dá se někde koupit/objednat takový ten spacák co byl kdysi (retro).. Pamatuji si ho jako dítě a nemůžu nikde na netu najít. Ty nové, moderní hrozně šustí a já ho potřebuji místo,,peřiny,, do auta kde se topí, takže není potřeba nic jak na severní pol
Přikládám foto pro představu.
@Lentilka93 ahoj dekový styl dělá značka outwell mrkni na 4camping.cz najdeš i od jiných značek
@potvurka89 tak jsem koukla a zaujal mě tento.. https://www.4camping.cz/…ny-single-1/ .. ten by nemusel šustit. Já to z fota moc nepoznám
ted mě napadlo, myslíš že by mi poradili v Decatlonu.. ![]()
@Lentilka93 zrovna Decathlon dela sustivy. Vybirala jsem pred dvema lety a da se rict, ze bohuzel skoro vsechny susti, ja navic treba nesnasim takovej ten umelej material vevnitr, taky to susti, v zime to studi a v lete se to na me lepi. Bohuzel pres net se to tezko hleda. Nakonec mame od Pingiunu typ Safari, vnitrek je na dotek moc prijemnej, pripomina to balvnu, i kdyz je to taky nejaky polyester nebo neco umelyho, ale pocitove fajn. Delaji i dekovou verzi, ta se da prave rozepnout uplne cela, pak ma tvar deky, stejne jako ty stary spacaky.
Jinak proste hledej „dekovy“ typ spaciho pytle, dela to skoro kazda znacka.
@AvajBr ahoj, hledala jsem pod názvem „dekovy“ ale jak píšeš, těžko se to pozná přes net
jeden se mi fakt líbil, vypadal skvělé od Husky ale nakonec byla recenze od více lidí, že je extrémně sustivy
a nějaký obchod v okolí Liberce třeba není? A nebo mě napadl vojenský, ten by mohl být taky fajn, ne?
@Lentilka93 nemusel by šustit tyto značky jsou dobré, já tedy moc decatlon nemusím moc nevěřím jejich kvalitě.
Decathlon je levnější, ale nedokážu ti říct, jestli kvalitnější. Já mám celý život spacák od Sport Landu a je pořád jako nový a to se mnou toho zažil vážně hodně. Asi bych vybírala podle stupňů Celsia (moc teplý spacák taky není bůh ví jaká výhra) a podle toho, jak moc jde složit. Ten můj moc složit nejde a je to hrozná nevýhoda. Dneska bych si pořídila něco, co jde vážně napěchovat do něčeho malého a pořád to má dost výdrž do mínusu… ![]()
@potvurka89 hele, ja mam s Decacem jen dobry zkusenosti. Lyze, brusle, kolo, kempingovy vybaveni v pohode, dokonce detsky zimni kombinezy jsou super. Ale spacák proste nesplnoval muj požadavek na materiál uvnitř. A neni pravda, ze ty zname znacky zaručeně nesusti, me prislo sustivy skoro vsechno, na co jsem v obchode sahla. Jde o to, co sneses
My dospeli mame ten Pinguin, decka maji Husky, vsechno trochu susti. Ale zas jsou fajn vevnitr, to pro ke bylo kriterium c. 1.
@Lentilka93 obchody v Liberci neznam. Ale treba rockpoint, hudy sport tam nemate? Nebo nejaky outdoor proste?