Podlahové topení, vytopí dům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lalelale
19.4.18 12:32

Podlahové topení, vytopí dům?

Ahoj holky, chci se zeptat, máte tu některá podlahové topení v domě? Zajímalo by mě, jak topí přes zimu a jakou má setrvačnost. Za jak dlouho vytopíte dům, když se třeba vrátíte v zimě z dovolené? Trvá to chvilku, pár hodin, půl dne…? Chceme dřevěné podlahy, neměla jste některá problém, že se začaly kroutit? Líbilo by se mi nemít nikde radiátory, ale zároven jsme s partnerem dost vysazení na teplo a bojíme se, že to podlahové topení nemá takovou intenzitu. Topíme většinou tak na těch 21-23 stupňů přes zimu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27571
19.4.18 12:39

Podlahový topení máme, ale máme dlažbu, dřevo nám moc nedoporučovali :think:, vytápí to naprosto v pohodě, topíme jen dřevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
19.4.18 12:44

Ahoj, ano máme v celém domě, vytopi to za hodku dvě, ale máme hodně m2, tak menší byt by byl asi i dříve. Kromě kuchyně a koupelny máme všude dřevenou podlahu, není s tím žádný problém, hřeje více než dlažba. Kvalitní dřevěná podlaha se jistě nezkrouti
Edit překlep :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
19.4.18 12:51

Máme podlahovku v přízemí (dlažba) a naštěstí i radiátory-než se nahřeje trvá to cca hodinu v běžným provozu, když jsme přijeli po týdnu z hor a v baráku bylo 12st tak trvalo 24h než bylo teplo-a to jela podlaha a 4 radiátory k tomu. třeba ráno v zimě když zapnu radiátor tak do pul h máme v jídelně příjemně, podlaha ten vzduch tak rychle neohřeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.4.18 13:13

Ahoj. Máme podlahovku v celém baráku. Hodně záleží na tom, co jí ohřívá. Nám třeba tepelné čerpadlo a to vlastně jede přes zimu neustále. Takže nevím, za jak dlouho je schopno vytopit celý studený barák. Když je přechodové období a klesne mi tu teplota na 23 stupňů, tak do hodiny už mám zpět 25. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí