Podlamuju sa mu nohy

Gabika
9.9.06 19:31

Podlamuju sa mu nohy

Ahoj,

asi pred dvoma dnami som si vsimla, ze nas starsi (2r2m) trochu divne chodi. Dnes sme sli spolu hore po schodoch, a hoci ich doteraz chodil normalne, tentokrat sa mu podlamovali nohy, az tie schody bud siel po styroch, alebo „ruckoval“ po zabradli. Celkovo sa mu nejako podlamuju nohy, aj ked sa chce zo sedu na zemi zdvihnut. Tvrdi, ze nohy ho nebolia. Nemate niekto skusenost? Je to len nejaka unava svalov? (Dufam, ze to nie je nieco horsie… :( )

Vdaka.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
695
9.9.06 21:30

Gabiko,
to se mi moc nezdá v pořádku. Zkušenost u batolete nemám, ale mě se nohy podlamují jen, když jsem hodně unavená nebo zesláblá hladem (někdy s tím mám problémy, protože mám nemocnou štítnou žlázu). Doporučuji se poradit s lékařkou a nechat ho prohlédnout. Není nějak zvlášť unavený?
Ještě mě napadlo, zda mu vyhovují botičky, ale to asi nebude ono, že?
Ahoj, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
9.9.06 21:45

Rozhodně souhlasím Marki. Zajdi k doktorovi. Tohle není moc normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
9.9.06 21:55

Jakým způsobem se zvedá ze sedu? Já bych nebáhala a hned šla k doktorce a dle jejího uvážení (pokud by to nezamítla) tak bych chtěla i vyšetření neurologa. Abys něco nezanedbala. Bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.9.06 22:08

a nedělá to třeba naschvál? Vysvětlím… náš malý se naschvál točí dokola, proto, aby se mu točila hlava. Nijak se tomu nehihňá, ale vyloženě se mu zdá zajímavý ten pocit, to motání v hlavě a hledání rovnováhy. Třeba tvůj prcek zkouší jaké to je podlomit se v kolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.9.06 23:56

Ahoj,
no nechci Tě strašit, ale já bych šla k doktorce.Můj starší syn, když měl necelé dva roky mi to začal dělat taky.Všimla jsem si, že je slabší na nožky nechala jsem to tak a za 14 dní se mi na nohy nepostavil :cry: tahal je za sebou a stěžoval si na bolesti chodidel.Skončil v nemocnici a až po týdnu zjijstili příčinu, zánět nervu v páteři.Dostal antibiotika na 14 dní a pak jsme chodili ještě dva roky na kontrolu k neurologovi.Ten nám říkal, že máme štěstí někdy totiž léčba trvá pět let nám naštěstí zabrala hned.Doufám,že to nebude váš případ a bude všechno ok.Držím pěsti pa
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
10.9.06 00:01

Ahoj,

nove topanky nema, takze to nie je tym, nijak unaveny sa nezda, to je uplne v pohode - po byte beha uplne rovnako ako predtym. Akurat, ked ma urobit nieco, kde by podla mna mal viac namahat stehenne svaly, napr. na schodoch, alebo pri vyskoku sa mu trochu podlomia nohy. Naschval to urcite nerobi, podla mna si to ani velmi neuvedomuje, to podlomenie kolien je fakt malicke, keby to robil schvalne, urcite by to bolo vyraznejsie. Mne to skor pride, ako by mal prisernu svalovku, alebo mal „unavene“ nohy, ale on tvrdi, ze ho nic neboli.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Gabika
10.9.06 00:03

Ahoj Safira,

pri tom zanete, boli este nejake ine prejavy toho zanetu? Nebolelo ho nic?

Gabika

• Citovat
  • Upravit
Gabika
12.9.06 14:52

Ahoj,

tak len dokoncim… Detsky neurolog u nas v nemocnici ma este dva tyzdne dovolenku, ineho detskeho som nenasla. Neurolog pre dospelych mi povedal, ze vysetrit dieta a dospeleho je velky rozdiel, takze to by nemalo zmysel.

Na druhu stranu, zrejme to bola skutocne len svalova unava, pretoze sa to za den - dva zlepsilo, uz zase chodi normalne, skace… :-) Samozrejme ho budeme stale pozorovat, a ked sa mi nebude nieco zdat, hned pobezime na vysetrenie.

Dakujem vsetkym za podporu.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
1803
3.4.14 20:25

Ahoj. obnovuji diskuzi. Syn 19 mes.dnes venku z niceho nic nemohl chodit, podlamovaly se mu nozky. Sli jsme domu, bylo uz 19hod stejne. A doma taky jeste chvili nechodil a sem tam ukazuje na kolinka a rika bum bum. Ale venku nespadl. Nemate zkusenosti? Taky posledni dny hooodne spi a i po probuzeni za hodinku ziva. Nebo to je od zubu, furt jen chce cumel. Nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65279
3.4.14 20:39

@evulkanov Asi bych šla hned zítra k doktorce, běžné to asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
3.4.14 20:48

Určitě vyšetřit dětským neurologem, praktik vám dá doporučení, nemusí to být nic, ale taky jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
3.4.14 21:13

Syn tohle mel po viroze, po horeckach. Je to neco jako svalova horecka. Proste nemohl chodit, byla jsem na mrtvici, ale doktorka mi rikala, ze u deti je ti pomerne bezne. Ale urccite jdete k lekari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
3.4.14 21:59

Syn je po nejake viroze, rymu a kasel chytil ode me a trapilo ho to 10 dni. Ale zw by z toho byl tak spavy…nemel ani horecky… Zavolam zitra dr.,ale jsem z toho na palici:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí