Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mam takový dotaz podle ultra mám datum 17.května a podle poslední menstruace 24.května, moje doktorka mi to psala celou dobu podle ultra, a teď v porodnici podle ms, tak v tom mám zmatek
i miminko odpovídá podle ultra, všem řikám 17.května a oni takle
jaký teda platí? ![]()
@iwetka05 Asi bych se řídila podle UTZ, ale ono si miminko stejně samo vybere a budeš to mít třeba 20.5- kompromis =D
Já to mám dobrý, podle utz mám termín 12.8 a podle MS 13.8 ![]()
@iwetka05 Já mám jeden termín 25.7 a podle screeningu to mám na 19.7..řídím se tím druhým, prej je to podle velikosti a ten je přesnější ![]()
Ono ten termín je stejně +/- 14 dní, tak je to asi šumák, ne? ![]()
Já zásadně všude hlásila ten pozdější, nestála jsem o zbytečné prudění v případě „přenášení“…
Pokud se ten termín neliší o více než týden tak to neřeš. pokud máš tušení kdy byla ovu tak víš který TP platí. je lepší se řídit tím pozdějším kvůli případnému vyvolávání
U Sofi jsem měla jeden a teď mám také dva s rozdílem 3 dny, raději budu říkat ten druhý, a ne zas každýmu odepisovat, že ještě nic, když jsem 6 dní přenášela ![]()
Já měla termín podle UTZ 4.11. a dle MS 8.11. - stím, že datum poslední MS jsem tak nějak " tipla "
nebyla jsem si moc jistá ![]()
Vždy jsem říkala že mám termín : začátkem listopadu a bylo
a stejně máme halloweenskou holčičku (31.10.) ![]()
Ahoj, já mám rozdíl mezi datem poslední MS a UTZ asi 14dní, vždy se řidili všichni doktoři podle data UTZ, naposled mi doktor řekl, že miminko je o den větší a že se to může ještě změnit a navíc je to orientační datum, byla bych v pohotovosti a vozila sebou těhu průkazku i na nákup tak 14dní před porodem
![]()
Holky já mám podle UTZ 11.8 a podle MS až 20.8. takže prostě počítám s tím, že to bude snad někdy mezi
![]()
Určitě podle UTZ, ten je přesnější
Já mám třeba podle MS 11.6. a podle UTZ 29.6.
MS vůbec nesedí, všechna měření na všech UTZ sedí podle toho pozdějšího termínu, ten první ani nikde nezmiňuju ![]()
Já se ptám páč mě až teď v porodce počítají ten podle ms
a přitom miminko odpovídá na týden podle ultra, takže se řidím tím 17.května neumím si představit že by se řidili 24.května a já třeba přenášela 10 dní ještě
až do června, už teď mám co dělat ![]()
Já bych měla mít termí podle PM-28.8. podle UZ-6.9.,ale jelikož máme zdravotní potíže, tak bych měla rodit už okolo 9.8…Takže to máme taky celkem veselé.. ![]()