Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Má prosím někdo vyzkoušenou podložku pod autosedačku, tak aby se nezničila sedačka od protlačení obrysu autosedačky?
My používali na všechny typy autosedaček deku pod a za autosedačku, aby se neodřely kožené sedačky, o podložce jsem ani neslyšela.
Existují speciální podložky i z toho důvodu, aby dítě nezasvinilo sedačky, ale nevím, jestli fungují i jako ochrana sedačky. Považovala jsem to za zbytečnost a chystám se jí koupit. V autě bych uživila ještě hejno slepic ![]()
@Anka92 my máme z Lidlu. Krátkodobé použití nic nevytlaci a autosedačka nebo podsedakmas cca na 12 což není ani životnost auta. Já spis řešila aby se nerozdrbala ta kůže a malej to neokopal. Takže má Tu podložku a pak z aliexpress naprednim sedadle takovou slidu
Já mám tu celo podložku pod sedačku co je po celé délce sedadla. Sedačky jsou z kůže a tak nechci riskovat jejich poškození. Dcera navíc stále jezdí v protisměru, boty má občas jako prasátko a sedadlo by vypadalo hrozně, kdyby to tam nebylo. Zouvat ji na každou cestu se mi ji nechce.
My máme pod autosedackou na celý sedadlo. Myslím, že to je značka zopa nebo tak něco, našla sem to na Mallu a pak ještě z Lidlu na sedadlo pred dítětem když má špinavý boty. Doporučuji oboje. Máme světly sedačky a super věc.
https://www.mall.cz/…-autosedacku?…
Příspěvek upraven 04.02.20 v 22:58
My tam máme takový ten „celofán“, se normálně dává na přední okno během mrazu. Ani by mě to nenapadlo řešit, až jednou syn poblil úplně všechno
![]()
Pod sedačkou máme deku/starou plenu (nemáme tedy žádné kožené sedačky), na předních sedačkách máme takový ten igelit/fólie (tuším z Lidlu), aby to nebylo zezadu od dětí okopané).