Podmíněná láska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
10.4.23 01:54

Jestli jsi s nim jen proto, ze nikoho jineho treba nenajdes, tak vam to stejne nevydrzi.
A on te pak po rozchodu pripravi i o to dite.
Ve 34 jeste trochu casu mas. V nejhorsim najdes stejneho blbce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
10.4.23 02:01

Nebude dítě, nebude láska? 8o
S takovým chlapem, bych nebyla.
A přesně, jak píšeš, jsi jen prostředek pro upletení potomka, cítila bych se úplně stejně.. Bála bych se, i co bude pak, takovýmu rupne v kouli jedna dvě.. Aby pak s dítětem někam nefrnknul, nebo ti nedělal zle..

• Citovat
  • Upravit
Tala20
10.4.23 02:08

Podmíněná láska, výrok A a výrok B

@Kristýn88 píše:
když nebude dítě, [pak] vztah jsem schopný ukončit. (A⟹B)

Nemusíš mít přehnané obavy. Tento člověk je schopný ukončit vztah bez varování a bez ohledu na to zda s ním to dítě budeš nebo nebudeš mít.

• Je schopný opustit Tě před otěhotněním.
  • Je schopný opustit Tě v průběhu těhotenství.
  • Je schopný opustit Tě kdykoli po narození dítěte.

Pokud si snad v hlavě opakuješ „Když bude dítě, [pak] on mne neopustí“ (nonA⟹nonB), pak jsi obětí logického klamu. Tento Tvůj výrok totiž nijak neplyne z jeho výroku (A⟹B).

Příspěvek upraven 10.04.23 v 11:31

• Citovat
  • Upravit
19388
10.4.23 03:42

On je plodný tě 40 % a vyhrožuje? A ty mu ba to pristupujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
10.4.23 04:09

Chápu, že tě tlačí čas. Ale mít dítě za každou cenu s někým, kým si nejsem jistá, je šílenství. Dokážeš si představit, jak je těžké dohadovat se o společné dítě s partnerem, se kterým není rozumná domluva? Instinkt tě teď varuje, většinou se nemýlí. A víš, jak blbě se těhotní, když jsi ve stresu? A to ty bys hádám byla pořád, když ti řekl takové ultimátum, a ty budeš mít celou dobu obavy, aby to vyšlo a aby tě neopustil.
Vysvětlí mi prosím, proč s ním jsi. A nepiš důvody, že je ti 34, chceš rodinu, tlačí tě čas a bojíš se, že nikoho nenajdeš. Děkuji předem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
10.4.23 04:37

Nebude dítě, nebude láska. :think: Nebude dítě, nebude láska. :roll: Nebude dítě, nebude láska. 8o 8o 8o No holka, pokud sama to dítě chceš, tak si ho radši udělej s prvním náhodným chlapem kterého potkáš. Budeš mít totiž 90% šanci, že to bude větší terno, než „to,“ co nazyvas partnerem. Tvl, po tomhle jeho výroku bych se radši vydrhla Savem, než bych ho nechala se mě byť jediným prstem dotknout! :pocitac: :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.4.23 04:39

Jak jste spolu dlouho? Předním si neměla partnera, se kterým by si chtěla dítě?
Chápu, že jsou lidé, pro které je dítě v životě zásadní. Že si neumí představit život bez něj. A pokud se nedaří, nebo partner není ochotný podstoupit léčbu či umělé oplodnění, tak odcházejí. A je fajn, že ti to partner sdělil, i když dost drsnou formou.
Pokud je jinak vztah bez problému- není povinnost vařit kafe, láska se dá vyjádřit i jinak-tak bych do dítěte šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
10.4.23 05:29

To vypadá, jak kdybys pro něj byla jen budoucí inkubátor pro pokračování jeho genů. Je sice hezké, že vybírá budoucí matku svého dítěte, ale nemělo by to být stěžejní kritérium, proč s někým být. Měl by tam být stěžejní ten vztah s Tebou. Umět si představit to „v dobrém i zlém“ a tak dále.
A také - celkem bych se nechtěla s někým takovým pak rozcházet a řešit péči o děti. To by nejspíš byl solidní masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.23 05:47

No a teď si ale představ s ním to dítě doopravdy mít. To bude výchova stylu “nebude ticho, řád a jedničky, nebude otcovská láska”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.23 05:53

To že dítě je podmínka je podle mě v pořádku. Pokud se chcete usadit, tak si také vybíráte partnera i podle toho, jestli chce dítě nebo ne. No a pokud by řekl, že ne, tak by to pravděpodobně byla konečná. Akorát je dobré si to vyříkat už na začátku, pokud spolu nejsou už třeba od studentských let. Co mi přijde zvláštní je, že problémy má on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13231
10.4.23 06:00
@Kristýn88 píše:
Lítají mi emoce, nahoru a dolů, tak to nejsem schopna srozumitelně asi napsat. No, partner mi řekl, že chce dítě, a pokud se nám to nepodaří, že, když bych neotehotnela, tak, že to dítě, tak hodně chce, že vztah je schopný ukončit a najít si někoho jiného.

Takže jsi vlastně chodící inkubátor? A kolik máš pokusů? On, který je plodný ze 40 % si klade tyhle podmínky???
Jestli vážně není lepší si v tvém případě sehnat sperma jinde než s takovým dárečkem…
Nikde tam nevidím tebe jako partnerku v dobrém i zlém…ty jsi jen jeho nezbytný prostředek, jak se rozmnožit a dostat se k dítěti. Když budeš vadná, tak bude hledat jiný funkční kus… Úplně mi to připomíná všechny ty pohádky, kdy král vyhnal královnu, protože mu neporodila syna… a když náhodou porodila dítě a byla to dcera, tak za to taky mohla ta ženská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13231
10.4.23 06:03
@akavi píše:
To vypadá, jak kdybys pro něj byla jen budoucí inkubátor pro pokračování jeho genů. Je sice hezké, že vybírá budoucí matku svého dítěte, ale nemělo by to být stěžejní kritérium, proč s někým být. Měl by tam být stěžejní ten vztah s Tebou. Umět si představit to „v dobrém i zlém“ a tak dále.
A také - celkem bych se nechtěla s někým takovým pak rozcházet a řešit péči o děti. To by nejspíš byl solidní masakr.

Přesně tak. Přečetla jsem si to až po svém příspěvku, ale shoda :palec:
No a to případné přetahování o dítě… myslím, že tohle zakladatelka nechce.
A nedej bože, když by dítě bylo nedokonalé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
10.4.23 08:39
@Kristýn88 píše:
Hezký den všem. Potřebuji se vypsat, partner mi řekl, když nebude dítě, nebude láska, mám to s tímto takto spojené a nejsem si jistý, že pokud to nepůjde, tak, že vztah po dvou letech jsem schopný ukončit. A beru, že si ceníš mé upřímnosti. :mrgreen:
Přiznám se, že jsem s ním ze strachu, že už partnera nenajdu a že opravdu zůstanu do konce života sama a s ním, mám opravdu jedinou šanci mít dítě a rodinu a risknout to. (ke všemu mu lékaři řekli, že jeho plodnost je na 40%. Je to zkouška, jak si sebe vážím?

Podivej, myslim, ze si nemate moc co vycitat a neni duvod citit se dotcena. Oba jste spolu jen proto, ze jste pro sebe nejspis jednou z mala moznosti, jak si splnit sen o rodine a diteti. On to alespon priznal.
Ty sama jsi s nim ze strachu a on to nejspis ani netusi, coz mi prijde jako vetsi prusvih, nez kdyz nekdo na ferovku prizna, ze rodicovstvi je pro nej v zivote prioritou.

• Citovat
  • Upravit
pet p
10.4.23 08:50

Ta tvoje otázka ohledně toho, zda si sebe vážíš, mi přijde naprosto přesná.
Buď si sebe sama vážíš natolik, že se nenecháš manipulovat, ustojíš případný rozchod a ustojíš případně i to, že si nenajdeš dalšího partnera a nebudeš mít děti… anebo ne.
Každopádně strach má velké oči. To, že bys nenašla nikoho dalšího a neměla nikdy děti, když je ti 34 (a tím spíš, když jsi ochotná jít dokonce do umělého oplodnění) je spíš nepravděpodobné než pravděpodobné.

• Citovat
  • Upravit
229
10.4.23 08:52

Ahoj nebuď sním.. Radim ti dobře toto dobře nedopadne. Ty třeba otěhotnis, dítě bude, ale on se bude chovat pořád strašně věř tomu. Najdeš si.muze ikdyby třeba za 3 roky pořád máš čas mít dítě. A je spousta super chlapů. Je strašný kolik žen nebo i můžu jsou s někým protože se bojí že nikoho nenajdou je to.moc smutný. Je taky dost možný že když ho. posles někam tak příleze a obrati postoj mě totiž z toho trochu přijde že si s tebou dělá co chce a ty mu vše dovolis. Já jsem zas taková bojovnice na tohle bych mu řekla si děláš prd.. ne? :mrgreen: ty máš malou pravděpodobnost a mě vyhrožujes? To já sj můžu najít jiného plodnyho. Navíc pokud mě nemilujes bez dítěte tak děkuji nechci jiný mě bude na rukou nosit. A to si fakt myslím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí