Podmíněná láska

87
9.4.23 21:24

Podmíněná láska

Hezký den všem. Potřebuji se vypsat, partner mi řekl, když nebude dítě, nebude láska, mám to s tímto takto spojené a nejsem si jistý, že pokud to nepůjde, tak, že vztah po dvou letech jsem schopný ukončit. A beru, že si ceníš mé upřímnosti. :mrgreen:
Přiznám se, že jsem s ním ze strachu, že už partnera nenajdu a že opravdu zůstanu do konce života sama a s ním, mám opravdu jedinou šanci mít dítě a rodinu a risknout to. (ke všemu mu lékaři řekli, že jeho plodnost je na 40%. Je to zkouška, jak si sebe vážím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1195
9.4.23 21:26

Já to nějak nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
9.4.23 21:29

Tohle je dost těžké téma. Pro spoustu lidí je dítě víc, než partner. Osobně se ale přiznám, že by mi to jeho vyjádření vadilo. Když jdeš do vztahu, tak nikdy nemáš jistotu, že ty děti přijdou. Na začátku by měl být stěžejní ten partner. Podle mě teda pořád, ale zas chápu, že někdo je kvůli touze po dítěti schopný neplodného partnera opustit.
Ale výrok- není dítě, není láska, je podle mě úplná blbost.
Znám jednoho, co má manželku proto, aby mu dala děti a milenku na lásku (milenka děti má a další už mít nemůže), už 15 let, ještě před svatbou to tak měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
9.4.23 21:30
@Cucajz píše:
Já to nějak nechápu 8o

Lítají mi emoce, nahoru a dolů, tak to nejsem schopna srozumitelně asi napsat. No, partner mi řekl, že chce dítě, a pokud se nám to nepodaří, že, když bych neotehotnela, tak, že to dítě, tak hodně chce, že vztah je schopný ukončit a najít si někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
9.4.23 21:33
@Cucajz píše:
Já to nějak nechápu 8o
Lítají mi emoce, nahoru a dolů, tak to nejsem schopna srozumitelně asi napsat. No, partner mi řekl, že chce dítě, a pokud se nám to nepodaří, že, když bych neotehotnela, tak, že to dítě, tak hodně chce, že vztah je schopný ukončit a najít si někoho jiného.
@bigl píše:
Tohle je dost těžké téma. Pro spoustu lidí je dítě víc, než partner. Osobně se ale přiznám, že by mi to jeho vyjádření vadilo. Když jdeš do vztahu, tak nikdy nemáš jistotu, že ty děti přijdou. Na začátku by měl být stěžejní ten partner. Podle mě teda pořád, ale zas chápu, že někdo je kvůli touze po dítěti schopný neplodného partnera opustit.
Znám jednoho, co má manželku proto, aby mu dala děti a milenku na lásku (milenka děti má a další už mít nemůže), už 15 let, ještě před svatbou to tak měl.

Ve mě se to příšerně bije, abych s tímto souhlasila. A nejsem si jistá, že jestli náhodou nejsem naivní v dnešní době mít partnera a raději to respektovat a zkusit to - a tohle se ve mě bije, že si sebe nevážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
9.4.23 21:34
@Kristýn88 píše:

Aha… Jako asi bych byla ráda, že je takhle upřímný, víš aspoň na čem jseš :nevim: a u tebe by měly být nějaké problémy s plodností? Že máš strach? To on na tom není zrovna dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
9.4.23 21:36
@bigl píše:
Znám jednoho, co má manželku proto, aby mu dala děti a milenku na lásku (milenka děti má a další už mít nemůže), už 15 let, ještě před svatbou to tak měl.

Jenže, ke všemu, problém s plodnosti má on a já byla s tímto vědomím ochotná podstoupit i umelko. Ale když mi nechce uvařit ani kafe, tak si opravdu připadám pouze, jako prostředek pro realizaci jeho snu a já, jako bytost jsem spíš hadr na podlahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
9.4.23 21:42
@Kristýn88 píše:
Jenže, ke všemu, problém s plodnosti má on a já byla s tímto vědomím ochotná podstoupit i umelko. Ale když mi nechce uvařit ani kafe, tak si opravdu připadám pouze, jako prostředek pro realizaci jeho snu a já, jako bytost jsem spíš hadr na podlahu.

Takže už to vyplouvá na povrch. Těch problémů je tam asi víc, co?
Asi bych radila nechat ho jít a zkusit najít někoho, kdo obě bude mít rád a nedávat ti podmínky ve stylu- Budu tě mít rád, až…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77078
9.4.23 22:04
@Kristýn88 píše:

on je na tom s plodností špatně a tobě dává ultimata?
to se mi nejeví jako solidní muž a vztah - vždyť on třeba nebude mít vlastní dítě nikdy přírodním způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
9.4.23 22:12

To, že chce dítě je v pořádku, to, že ti neuvari kafe už ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
9.4.23 22:54

Hm, když mi bylo 15, tak mi jeden takovej povídal, že mě miluje, ale když se s ním vyspím, tak mě bude milovat opravdu. :mrgreen: trochu podobné. On má tedy problém s plodností a takhle machruje? Řekla bych mu, že pokud se mi nepovede otěhotnět, je to jeho vína a tudíž ať se začne snažit, protože jinak půjdu hledat plodnějšího. :mrgreen: myslím, že by ho to pěkně přešlo. Věřím na Boží mlýny a ty melou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
9.4.23 22:59

To je pakoš. Hele a co kdybys ty měla hodnoty hozené jinak a v jiném pořadí. Raději to s ním vyjasni co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
9.4.23 23:03
@alisekR píše:
Hm, když mi bylo 15, tak mi jeden takovej povídal, že mě miluje, ale když se s ním vyspím, tak mě bude milovat opravdu. :mrgreen: trochu podobné. On má tedy problém s plodností a takhle machruje? Řekla bych mu, že pokud se mi nepovede otěhotnět, je to jeho vína a tudíž ať se začne snažit, protože jinak půjdu hledat plodnějšího. :mrgreen: myslím, že by ho to pěkně přešlo. Věřím na Boží mlýny a ty melou…

Jenže mě už je 34 a bohužel nevím kolik mám času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
9.4.23 23:04
@truelly píše:
To je pakoš. Hele a co kdybys ty měla hodnoty hozené jinak a v jiném pořadí. Raději to s ním vyjasni co nejdřív.

Vyjasnujeme a teď to jeho tvrzení ztlumil, že mu jde o mě a že to, tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 00:52

@Kristýn88 takže radši si s ním uděláš dítě… Uvědom si, že na to dítě pak mají právo oba dva, otec stejně (v dnešní době u soudů možna i více) jako matka. Pokud tě nemiluje a jde mu jen o splození dítěte, nebude pro něj problém tě, až se dítě narodí, opustit a žádat dítě do péče nebo přinejmenším do stridavky. Zvládneš to? Někdy jsou ty boje o dítě nechutné a odnáší to samotné dítě. Není lepší si najít partnera, který si tě bude vážit a s kterým založíš stabilní rodinu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky