Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz. Průměr mé dcery je 1,58. Chápu správně (z níže uvedených podmínek), že nedostane ani jeden bod?
Díky.
Uchazeči budou při přijímání ke vzdělávání hodnoceni podle
a) průměrného prospěchu v 1. pololetí 9. ročníku a 1. a 2. pololetí 8. ročníku ZŠ.
Za prospěch bude přiděleno 50 bodů. Bude vypočítán průměrný prospěch za tato tři klasifikovaná
období a bude zaokrouhlen na dvě desetinná místa. Za každou setinu nad průměr jedna bude odečten
jeden bod. Nejnižší počet bodů za prospěch je nula.
Vyplývá to z toho.to bude nějaká prestižní škola. U nás i gymply jsou mnohem mírnější.
@truelly píše: Více
Jj, to jsem pochopila. Takže dcera 0 bodů, je to tak?
Koukala jsem na dceřin gympl. Dávají 25 bodů za známky a mají to rozepsané. A průměr 1,56 až 1,60 je jeden bod. No masakralní to je…
Mně prostě přijde trochu nespravedlivé, že dcera s průměrem 1,58 a „pár dvojkama“ na vysvědčení je na tom vlastně stejně jako někdo, kdo měl na vysvědčení čtyřky. Všichni 0 bodů. Ale co nadělám.
@kacenka001 píše: Více
Hlavně těch 50 bodů za samé jedničky je dost nespravedlivé. Protože v jedné škole dostane žák samé jedničky nebo vyznamenání za něco, za co by v jiné dostal i trojky. Základní školy mají různě nastavené laťky.
@kacenka001 píše: Více
To není jen pár dvojek. Těch dvojek tam dcera hodně. Lepší průměr mělo moje dítě i s jednou trojkou.
@Alpacass píše: Více
Dobře. Teď měla dcera třeba vyznamenání. Průměr i tak 1,50. Kdyby to tak bylo i celou osmičku, nedostane stejně ani jeden bod a je „ve stejném pytli“ jako čtyřkař. Ale beru to, holt mají podmínky jaké mají…
@Da12 píše: Více
Přesně tak. Nepřipadá mi to na prestižní školu, toto je škola úplně mimo…přesně jak píšeš, v mnohých ZŠ jsou jedničky zadarmo a střední školy to vědí. A tak dobré SŠ nekladou takový důraz na vysvědčení.
Tak co čekáš??? Na dceřin se podle výsledků loni hlásilo víc samých jedničkářů, než mohli přijmout. Minimálně půlka přijatých ty samé jedničky měla, zbytek z nich měl prioritu na jinou školu, pravděpodobně gympl ve vedlejším městě. Taková je realita. Bude muset udělat skvele přijímačky. Tyhle body ji budou chybět. ![]()
@Anik píše: Více
U nás naštěstí ne. Samé jedničky mají jen ti nejlepší a stojí je to práci. Viděla jsem u dcery, vidím u syna. Je mi líto, že máte u vás tak špatné základky…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.