Podmínky přijetí SŠ

167
31.1.25 10:33

Podmínky přijetí SŠ

Ahoj, mám dotaz. Průměr mé dcery je 1,58. Chápu správně (z níže uvedených podmínek), že nedostane ani jeden bod?
 Díky.

Uchazeči budou při přijímání ke vzdělávání hodnoceni podle
a) průměrného prospěchu v 1. pololetí 9. ročníku a 1. a 2. pololetí 8. ročníku ZŠ.
Za prospěch bude přiděleno 50 bodů. Bude vypočítán průměrný prospěch za tato tři klasifikovaná
období a bude zaokrouhlen na dvě desetinná místa. Za každou setinu nad průměr jedna bude odečten
jeden bod. Nejnižší počet bodů za prospěch je nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65120
31.1.25 10:37

Vyplývá to z toho.to bude nějaká prestižní škola. U nás i gymply jsou mnohem mírnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8858
31.1.25 10:52

50 bodů je za samé jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
31.1.25 10:54
@truelly píše: Více

Jj, to jsem pochopila. Takže dcera 0 bodů, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8858
31.1.25 10:56

Koukala jsem na dceřin gympl. Dávají 25 bodů za známky a mají to rozepsané. A průměr 1,56 až 1,60 je jeden bod. No masakralní to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
31.1.25 10:57

Mně prostě přijde trochu nespravedlivé, že dcera s průměrem 1,58 a „pár dvojkama“ na vysvědčení je na tom vlastně stejně jako někdo, kdo měl na vysvědčení čtyřky. Všichni 0 bodů. Ale co nadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8858
31.1.25 10:59

Co je to za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
31.1.25 11:00
@kacenka001 píše: Více

Hlavně těch 50 bodů za samé jedničky je dost nespravedlivé. Protože v jedné škole dostane žák samé jedničky nebo vyznamenání za něco, za co by v jiné dostal i trojky. Základní školy mají různě nastavené laťky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
31.1.25 11:00
@kacenka001 píše: Více

To není jen pár dvojek. Těch dvojek tam dcera hodně. Lepší průměr mělo moje dítě i s jednou trojkou.

• Citovat
  • Upravit
167
31.1.25 11:04
@Da12 píše: Více

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
31.1.25 11:06
@Alpacass píše: Více

Dobře. Teď měla dcera třeba vyznamenání. Průměr i tak 1,50. Kdyby to tak bylo i celou osmičku, nedostane stejně ani jeden bod a je „ve stejném pytli“ jako čtyřkař. Ale beru to, holt mají podmínky jaké mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
31.1.25 11:07
@truelly píše: Více

gympl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
31.1.25 11:12
@Da12 píše: Více

Přesně tak. Nepřipadá mi to na prestižní školu, toto je škola úplně mimo…přesně jak píšeš, v mnohých ZŠ jsou jedničky zadarmo a střední školy to vědí. A tak dobré SŠ nekladou takový důraz na vysvědčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8858
31.1.25 11:15

Tak co čekáš??? Na dceřin se podle výsledků loni hlásilo víc samých jedničkářů, než mohli přijmout. Minimálně půlka přijatých ty samé jedničky měla, zbytek z nich měl prioritu na jinou školu, pravděpodobně gympl ve vedlejším městě. Taková je realita. Bude muset udělat skvele přijímačky. Tyhle body ji budou chybět. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8858
31.1.25 11:17
@Anik píše: Více

U nás naštěstí ne. Samé jedničky mají jen ti nejlepší a stojí je to práci. Viděla jsem u dcery, vidím u syna. Je mi líto, že máte u vás tak špatné základky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin