Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky muzu dat dite v zari do školky a pobirat RP do listopadu? Prcek bude mit 20.8. 3 roky, potvrzeni do prace budu mit take…jedu podle nove materske…dekuji
Ano, můžeš, ale spíše pochybuji, že ti dítě do školky vezmou. Záleží, odkud jsi a jak to máte u vás s kapacitou školek. Moje dcera bude mít 3 roky 9.9. a učitelky ze dvou školek mi řekli, ať s přijetím nepočítám.
Takže nevím, co budu dělat, budu doma bez koruny ![]()
Syn měl tři roky v červnu a nevzali ho, takže rodičák pobírat můžeš, otázkou je, jestli ti ho vezmou. Budeš s tím mít ještě asi hodně starostí ![]()
A jde mit dite ve školce, pracovat a pobirat materskou? pokud by mi ho vzali tak mužu každe 3 mesice zmenit vyši materske a upravit ji podle potreby
@renatika píše:
A jde mit dite ve školce, pracovat a pobirat materskou? pokud by mi ho vzali tak mužu každe 3 mesice zmenit vyši materske a upravit ji podle potreby
Určitě to jde. Já sama mám práci na částečný úvazek a jsem na rodičáku. Jen teda nesmíš pracovat ve firmě kde si uplatňovala rodičák.
Náš malý je narozený v prosinci 2009,ani jsme nedoufali, že nám ho vezmou, ale naštěstí jedna místní školka otevírala další 2 třídy pro padesát dětí, takže jsme se dostali..
Protože nebyl tříletý, chodil do prosince na 5 dní v měsíci a od začátku prosince pak na celý den(podle starého typu rodičáku).
Přeji hodně štěstí, aby vám ho vzali..
Školek je opravdu hodně málo a dětí čím dál víc..
Potom už záleží na dané školce, jaké má kritéria pro přijetí..U nás to bylo
Každé to kritérium je bodované, záleží na ředitelce školky, za kolik si dá jaké kritérium bodů…
Většinou ale jedou podle datumu narození..To rozhoduje zdá se mi nejvíc..Třeba budete mít štěstí a nebude se hlásit moc předškoláků.
Pokud dítěti budou tři roky v srpnu, tak v srpnu ti končí rodičovský příspěvek, v září pak akorát dostaneš dávku za srpen. Nějak nechápu ten listopad. Na jak dlouho máš rodicak?
@nep. Radka píše:
Pokud dítěti budou tři roky v srpnu, tak v srpnu ti končí rodičovský příspěvek, v září pak akorát dostaneš dávku za srpen. Nějak nechápu ten listopad. Na jak dlouho máš rodicak?
Aha, toho jsem si nevšimla..
To je pravda, pokud je malý narozený v srpnu, dostaneš poslední rodičák v září, takže do školky by mohl na celý den hnedka od začátku září..
Ne, ja dostanu rd do listopadu, mam to jiny…brala jsem rok rodičak v cizine a tady mi doplaceli do častky 220tisic…nova materska a proto mi to vychazi o 4 mesice vic…nejakou dobu trvalo než jsem to vyridila a jediny co mužu tak každe 3 mesice zmenit vyšku rd
Mužeš dát dítě neomezeně do školky, pobíraz rodičák a k tomu si vidělat kolik chceš. ![]()
@renatika píše:
Super…stejne to bude boj ho tam dostat…diky za rady
Třeba budete mít štěstí, tak jako my..Hlavně zkuste více školek, většinou se stane, že se někdo něco uvolní.. ![]()
Pokud ti ho příjmou, tak může chodit do školky denně na celý den, docházka už není u dětí starších 2let sledována, nikde se to nehlásí a je jedno jestli jsi na starém nebo novém rodičáku ![]()
Já mám kluka ve školce od 2,5let, rodičák mám podle starého sytému do 3let, chodí tam denně na celý den…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.