Podnikání s oblečením

621
22.9.12 10:36

Podnikání s oblečením

Ahojda chci se zeptat jestli tady někdo nepodníká s oblečením. Chtěla bych příští rok si otevřít krámek se sportovním oblečením, ale jsem začátečník a matka na mateřské tak nevím co a jak, neni někdo kdo by pomohl na začátku? Nemůžu najít ani distributory do čr ruznych značek a nebo mám hledat přímo anglického distributora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
22.9.12 10:51

Zalezi na tom v jakem mnozstvi se chystas prodavat. Jestli mit nekolik kusu od vseho v ruznych velikostech, nebo jen od kazdeho neco.
Urcite jsou v Cechach velkoobchody se sportovnim zbozim, tak bud zkusit tam, nebo dobry a levny obchod se sportovnim oblecenim je sportsdirect.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.9.12 11:41

Snad si nemyslíš, že ti tady nějaká zkušená podnikatelka poradí, kde nakoupíš zboží a dá ti kontakty na dodavatele :lol: To je totiž dosti cenné know how, protože udělat e-shop už pak umí každý. Prostě pátrej, dá to někdy hodně práce, zvlášť když nechceš mít zboží, co už tady prodává x dalších prodejců. Nebo se raději pořádně zamysli, čím se chceš lišit od konkurence, jakou značku chceš nabízet, proč by pak měli lidi kupovat u tebe a ne jinde atd. Podnikatelský plán „Chci něco prodávat, ani nevím co a kde“ není cestou k úspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.9.12 11:51

Doporučuji projet stránky jakpodnikat tečka cz. Jinak své dodavatele ti nikdo neřekne, to by musel být blázen. Musíš hledat, často se spálíš než přijdeš na to, co by bylo lepší, spoustu oblečení vyhodíš, od některých dodavatelů brát už nikdy nebudeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
22.9.12 13:11

Každý, kdo pokládá takové otázky by radši neměl podnikat. Promiň :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 13:15

Ahoj, i já zrovna otevírám obchod, ale s dětským oblečením :) Kdyžtak SZ :)

• Citovat
  • Upravit
621
22.9.12 13:26

@chytrá horákyňka myslim že každý musi nejak zacit ;-) a kazdej kdo zacina urcite neni nijak zkuseny nechci vedet dodavatele to si samozrejme zaridim jenom sem se ptala na nazor jestli je lepsi z cr nebo primo ze zahranici. Snazim se udelat svuj zivot lepsi nez je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621

@ivuska.h Já vím co chci prodávat a vim i kde :) ale to sem samozřejmě psát nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93

Podnikám s oblečením. Dodavatel je ta nejcenější informace na celém podnikání. To si každý nechá pro sebe. Pokud můžu poradit tak nezjišťovat, ale raději shánět, shánět. S hodně dodavateli se „spálíš“, ale to jsou všechno zkušenosti a člověk se tím učí. Přeji hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
22.9.12 13:27

@PetulinaP Zkusim dodavatele ruzny a od kazdyho vezmu par kusu vetsinou je treba minimum 7 tisic nakup abych vedela ktery veci jsou oka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
22.9.12 13:28

@NatalieS Právě no, zkusím ty zahraniční přeci jen ty čeští budou více vychcaný:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.9.12 13:28
@Leentilkaa píše:
@chytrá horákyňka myslim že každý musi nejak zacit ;-) a kazdej kdo zacina urcite neni nijak zkuseny nechci vedet dodavatele to si samozrejme zaridim jenom sem se ptala na nazor jestli je lepsi z cr nebo primo ze zahranici. Snazim se udelat svuj zivot lepsi nez je :)

Aha, takhle:-) Tak já osobně bych zkusila to zahraničí :-)Snažit se sehnat něco lepšího, než nabízí tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.9.12 14:17

Zkus si dopředu propočíst, kolik toho musíš prodat abys vydělala alespoň na fixní náklady (nájem, energie, plat prodavačky) a jestli to je reálné. Omrkni podobný obchod, kolik tam chodí lidí a jestli něco vůbec kupují. A taky si propočti jakou potřebuješ sumu peněz abys vybavila prodejnu, nakoupila zboží a jestli na to máš a nebude ti líto, kdyby to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
22.9.12 16:07

Byla jsem na semináři Minimum podnikatele. Nebudu to sem opisovat, mám dojem, že to, co jsmemli ve skriptech, je v každé knížce na toto téma. Rozhodně najakou takovou zakoupit a počíst. Ale co mně zaujalo a co mně přesvědčilo v tom, že já rozhodně bych se podnikám neuživila, je sestavení Podikatelského plánu. Respektive na základě jeho sestavení bych zjistila, že ho nedokážu naplnit. Tím tě nechci odradit. Tím jen chci naznačit, že bys as předtím si něco takového měla dát nejdřív dohromady. Nástřelově - vizi co chceš dělat, kde to chceš dělat, s kým a jak, analýzu trhu, tvorbu rozpočtu a analýzu rizik. Když nic neprodáš - budeš mít na platbu dodavatelům, za energie, za nájem? A až tyhle čísla (byť hrubá) budeš mít - dokážeš existenčně čelit tomu, kdyby to náhle nevyšlo? Budeš si půjčovat, nebo máš své vlastní peníze na rozjezd? Na nákup zásob? A ještě nám říkali jednu věc - nestačí „já bych chtěl“.

Takže za sebe - já netvrdím, že každý podnikatel musí mít takové školení jako jsem měla já, někdo má prostě obchodnický talent a dačí semu i bez učených knih, ale mezi náma, já jsem za něj ráda. Sice podnikat nehodlám (Byla to přednáška v rámci i jiných témat), ale vím leccos, co jsem nevěděla. Proto taky vím, že kdyby mně jen tak z plezíru napadlo, že si otevřu obchod s látkama na patchwork, že to taková… s promitím.. pxdel… aspoň pro mně… není. Netvrdím, že je to nemožné. Ale vím, že to prostě není… pro mne na RD… jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
22.9.12 19:55

@Emilie asi nejaky takovy seminar navstivim dekuji :) ja cely zivot prodavala v nejakem krame obleceni a znam apr lidi co se tady chytli s hadrama, jeden je nejaky retro a druhy hip hop hadry- a ty jsou teda cenove narachaný a stejne lidi kupujou, je to o napadu reklamě a snaze.Ty lidi stim taky neměli zkušenosti a šli do toho. PEníze mám nasetreny, kdyz to nevyjde tak nevyjde no, penez mi asi lito bude ale zas si rkenu ze sem se pokusila neco zmenit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat