Chci si otevřít obchod - jak ohodnotit zboží
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No cenu bys měla počítat s ohledem na výši nájmu, elergií, platba daní, plat zaměstnanci, praní prádla, počítej s tím, že cca 20% prostě neprodáš. 20% z komise se mi zá dost
ale to nedokážu posoudit, protože nevím kolik si bazárky berou
- Citovat
- Upravit
Můžu ti poradit pouze to, že se tomu musíš věnovat. Ale opravdu věnovat. Partner v tom kdysi celkem dlouho podnikal, měl tam vždy 2 paní- jedna celý den žehlila, druhá prodávala. On přitom měl ještě jiné podnikání, tak do obchůdku jezdil vždy večer a naceňoval nové zboží, zlevňoval. Velmi ho to bavilo, ale byl tam opravdu i v noci. Nebral nic do komise, sehnal si dobré dodavatele a vždy jezdil pro zboží k nim.
Rady- hlídat si obchod, často oblečení přemisťovat v regálech, aby vypadalo nově.
Přítel pak z nedostatku času celý obchod prodal jedné paní, ta to po 2 měsících zavřela, protože ji to nešlo ( nevěnovala se tomu).
Dnes si nejsem jistá zda je ještě vhodná doba na sekáče, ale přeju hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam pocit, ze vsechny prodejny by mely mit registracni pokladnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapoměla jsem - nájem mám 7000,–vč. energií/měsíčně. Je to velký obchod - mám v plánu brát do komise kočárky, postýlky, židličky jídelní apod.
Nemám ráda sekáče takový ty „kutlochy“ ![]()
Mnóó…já právě nějak nevím, měla jsem právě v plánu zboží ohodnocovat podle kvality a tak když všude okolo stojí pěkné tepláčky 40Kč, nebudu je mít za 60Kč že jo
![]()
- Citovat
- Upravit
Tady jsou u nás na druhý straně města dva sekáče, nemají pokladnu ![]()
Jinak já s tím počítám, velmi mě to baví se v tom „hrabošit“
a s tím přemisťováním je to dobrý nápad
![]()
Ještě k tomu, mám v plánu jednu brigádnici 3× v týdnu-za 1den (od 9.30h do 17h) - 250,–,a potřebuju ji tam 2×-3× týdně… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zapoměla jsem - nájem mám 7000,–vč. energií/měsíčně. Je to velký obchod - mám v plánu brát do komise kočárky, postýlky, židličky jídelní apod.Nemám ráda sekáče takový ty „kutlochy“
Mnóó…já právě nějak nevím, měla jsem právě v plánu zboží ohodnocovat podle kvality a tak když všude okolo stojí pěkné tepláčky 40Kč, nebudu je mít za 60Kč že jo![]()
předpokládám ale, že nebudeš ceny jen tak střílet od boku, protože to pravděpodobně neděláš jako koníčka, ale chceš se taky uživit??? ![]()
- Citovat
- Upravit
No u nás pokud vím, si bazárky berou % podle ceny zboží- tuším že do 100Kč si berou 20-30%, pak méně. Ještě se platí tuším 5 kč za kus- s tím že zboží nabídnete. Mám dojem, že podmínkou jsou pěkné věci bez děr apod, prodávají 3 týdny za domluvenou cenu, pak zlevňují. Neprodané věci, které si prodávající nevyzvednou dávájí na charitu. Můj dojem z bazárků kam chodím je, že je dobré mít menší místnost a spoustu polic, kam se dávají hračky apod. Měla byste mít přehled kolik co v bazárcích asi stojí, přijde spousta maminek, které chtějí prodat, ale neví za kolik. Oblečení mít rozdělené aspon trochu podle velikosti.
Záleží také jak velké je město, kde budete prodávat. Možná bych k tomu prodávala i na internetu, 7000Kč nájem mi přijde hodně, počítám s tím, že i vy si chcete něco vydělat, tak mi není jasné jaké byste měla mít tržby abyste vydělala.
- Citovat
- Upravit
Mě právě připadá, že sekáče momentálně letěj. Já mám teda v plánu (až se mi podaří dítě donosit) nakupovat v sekáčích.
Držim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nezlob se, ale oteviras si obchod a jdes se ptat za kolik mas ocenit zbozi??? To snad radeji ani neotevirej
Vedet presne do koruny kolik budes mit naklady, vcetne platu ucetni, energii, prodavacek, prani, zehleni, prasek, nezapomen pripocist vybaveni prodejny co jsi nakoupila, treba ten stitkovac, paragony, dale ztraty a neprodejne zbozi, dane, atd… Pak rozpocitas cenu zbozi za kolik jsi ho koupila a k tomu prictes naklady a svou marzi… Jestli jdes prodavat, tak ze budes strilet od boku, abys nebyla draha, tak to asi moc dlouho fungovat nebude. Musis mit alespon hrubou predstavu a to predem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže levnější je možnost, ale bez těch úúúúúžasných regálů na míru, jen holou místnost a to dám majlant ještě za police. Vím že 7000,– je dost ![]()
Samozřejmě od boku střílet nebudu,5Kč za zprostředkování prodeje jednoho kousku oblečení myslíš?? (to vůbec není špatný nápad
) a e-shop plánuji také ![]()
- Citovat
- Upravit
@Barusak78 píše:nezlob se, ale oteviras si obchod a jdes se ptat za kolik mas ocenit zbozi??? To snad radeji ani neotevirej
Vedet presne do koruny kolik budes mit naklady, vcetne platu ucetni, energii, prodavacek, prani, zehleni, prasek, nezapomen pripocist vybaveni prodejny co jsi nakoupila, treba ten stitkovac, paragony, dale ztraty a neprodejne zbozi, dane, atd… Pak rozpocitas cenu zbozi za kolik jsi ho koupila a k tomu prictes naklady a svou marzi… Jestli jdes prodavat, tak ze budes strilet od boku, abys nebyla draha, tak to asi moc dlouho fungovat nebude. Musis mit alespon hrubou predstavu a to predem.
Hrubou představu mám, ale jak ji realizovat… protože ať počítám jak počítám - když ted do začátku kupuji balíky za 3000,– abych naplnila regály zbožím podzim/zima, dále 7000,– nájem, prodavačka mě vyjde na 2000,–/měsíčně, když tam bude 2×týdně.
- Citovat
- Upravit
Tak moje náklady:
7000,– nájem
3000,– nákup oblečení
2000,– štítkovač, ramínka, věšáky (z bazaru)
800,– stůl (z bazaru)
to je kolik do toho na začátku vrazím ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak moje náklady:7000,– nájem
3000,– nákup oblečení
2000,– štítkovač, ramínka, věšáky (z bazaru)
800,– stůl (z bazaru)
to je kolik do toho na začátku vrazím
kolik kusů oblečení budeš mít za ty 3000?
- Citovat
- Upravit
Holky, prosím, abych si to v hlavě vše shrnula
Byla bych ráda a vděčná, kdyby jste mi malinko pomohli 
Od 1.10.2012 chci otevřít Obchod s novým i použitým dětským zbožím, vlastně sekáč
a už mám teda prostory (vybavený novýma regálama), ramínka, věšáky a zboží mám objednané, oblečení také, štítkovač na ty cedulky také. Kasu si zatím pořizovat nebudu, jen pod pult takový ten trezor. Chci brát věci i do komise. Letáčky mám v PC, musím je vytisknout a rozendat po městě a asi i do schránek, samozřejmě internet.
Chci poradit a požádat Vás, jak mám ohodnotit zboží, nechci být nějak drahá když budu mít nově otevřeno, a chci mít jednu bednu věcí zdarma, třeba jen na zahradu a různě s flíčkama třeba apod. Rozdělené to budu mít holky a kluci a samozřejmě dětský koutek
Pak bych chtěla poradit, s tou komisí - asi si to převzaté zboží budu očíslovávat a pořídím si na to tlustý sešit a tam si to budu psát - a z prodeje si budu brát 20% z částky, 2měsíce to budu nechávat vystavené.
Vyřídit si musím teda Živnosťák na volnou živnost, to vše vím, soc. a zdr. vím ale netuším co s daněma, účetní mám kamarádku, pomůže mi s tím, ale doufám že to nebudou nějaké extra částky..
Moc děkuji za všechny rady a třeba i tipy na další vylepšení…