Nárok na dovolenou navíc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nárok na dovolenou navíc
Ahoj holky, snad jsem zařadila téma do správné kategorie
Nevíte někdo, jak je to s dovolenou navíc pro vedoucí táborů? Dřív platilo, že pokud je někdo členem nějaké organizace tuším déle než rok, má jako vedoucí tábora této organizace nárok na volno - už nevím, jestli dovolenou nebo neplacené volno. Nikde jsem k tomu nic nenašla, prosím, jestli někdo víte víc - jestli to vůbec platí, popř. který zákon toto řeší, budu vám moc vděčná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Řeší nebo řešil to zákoník práce, ale už jsem to zjišťovala před cca 6 lety… každopádně nebyl to nárok na dovolenou, ale na neplacené volno a ještě tam myslím byla podmínka, že ta organizace hradila nějaké náklady s tím spojené. Podrobněji nevím, hned tenkrát jsem usoudila, že je to neprůchozí a od té doby to pokrývám z dovolené, případně ukecáním v práci, že si něco napracuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Díky za odpověď
V zákoníku práce jsem to nenašla, tak právě nevím, jestli to tam už není nebo jenom blbě hledám
U nás to vypadá na víc táborů, proto to hledám - abychom nevyplácali všechnu dovolenou jenom na tábory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to v zákoníku práce, par. 203, odst. 2, písmeno H:
Pracovní volno pro jiný úkon v obecném zájmu zaměstnanci…
h) k činnosti vedoucích táborů pro děti a mládež, jejich zástupců pro věci hospodářské a zdravotní, oddílových vedoucích, vychovatelů, instruktorů, popřípadě středních zdravotnických pracovníků v táborech pro děti a mládež; přísluší pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu, nejvýše však 3 týdny v kalendářním roce, pokud tomu nebrání vážné provozní důvody na straně zaměstnavatele a za podmínky, že zaměstnanec nejméně po dobu 1 roku před uvolněním pracoval soustavně a bezplatně s dětmi nebo s mládeží. Podmínka soustavné a bezplatné práce se nevyžaduje, jde-li o tábory pro zdravotně postižené děti a mládež,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit