Řady faktur
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nezlob se, ale pokud nekdo nezna system fungovani ve Vasi firme, tak ti asi tezko poradi bych rekla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máš pravdu, jde jen o to že užíváme k fakturaci i skladový program, kdy se přes fakturu vlastně odepisují prodané kusy, tam má řada faktur svoje čísla. Pokud chci ale vystavit fakturu ze skladového programu potřebuji velikosti prodaného zboží bez toho fakturu neudělám. Když se na to někdo vykašle a nedonese mi to tak je problém a musím vytvářet fakturu z Pohody, která sloužá pro ostatní účely které neproháníme přes sklady (zboží nezadané ve skladovém systému, poradenství atd). Mě s tím nikdo tady u nás nemá zájem poradit, účetní na mě nemá čas a nekomunikuje a já ještě nemám tolik zkušeností abych si s tím uměla poradit
- Citovat
- Upravit
A nešlo by udělat výdej dodacím listem v tom hlavním programu a spárovat ho s tou vydanou fakturou v Pohodě? Pak bys měla zboží ze skladu správně odepsané a nepřebývala by ti jedna faktura.
Ale nejsem účetní, jen mě to napadlo jako možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A uzavirate mesice, nebo muzes v te pohode do toho 8. mesice jeste vstoupit? neslo by tu fakturu v pohode stornovat? a misto ni mit tu novou? platbu pak rucne naparovat na to nove cislo, pokud by byl problem v cisle faktury pri placeni…a ucetni by ti mela poradit, protoze ona by mela mit zajem na tom, aby to sedelo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ti bude muset poradit vaše účetní. Tady nikdo nezná možnosti vašeho systému. Ale osobně nechápu jak ti seděla uzávěrka za srpen. Vydaná faktura na zbožé bez dodacího listu.. no to je docela divný..
- Citovat
- Upravit
Třeba měsíční uzávěrky nedělají, nebo je dělají až s DPHčkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělej jen výdejku ze skladu a přilož si ji k té vydané faktuře… číslo faktury neřeš, stejně evidentně jedete na dvě řady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám taky pohodu a vedeme sklady. Fakturu si nech tak jak máš, a zadej si ručně do pohody výdejku. Tak to funguje u nás u každé faktury, výdejky se dodělávají postupně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky to mě taky napadlo jako alternativa, ale bez faktury to ze skladového programu nedostanu
- Citovat
- Upravit
@Alisa25 - a nešlo by tu první fakturu stornovat (dobropisovat) a vystavit novou vč. dodacího listu ve skladovém programu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alisa25 a neslo by do faktury ve skladovem napsat do poznamky nebo do nejake kolonky, ze je to duplikat faktury te a te z Pohody? To by podle me slo potom sparovat, dodavateli bys napsala toto taky (ze to mate duplicitne a napsat mu cisla faktur ze skladoveho - jestli je to potreba) a bylo by po problemu, ne?
- Citovat
- Upravit
Asi bych to taky vyjela ze systému tak jak to má být, a k faktuře původní bych si přicvakla novou fakturu s dodacím listem, na které bych dopsala poznámku, že bylo fakturováno tehdy a tehdy fakturou č,,, kopii bych možná poslala i odběrateli. A v systému pakm pohlídat platbu a ručně ji dopárovat… ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj chtěla jsem se zeptat jak postupovat v následujícím případě. Zákazník si 24.8.2012 přinesl seznam prodaných výrobků v komisi. Neměl ale velikosti tudíž jsem je nemohla odepsat přes náš skladový program, který velikosti vyžaduje. Nutně potřeboval fakturu, tak jsem mu ji vystavila v Pohodě. Velikosti nám oznámil, po urgencích až za měsíc a já ted musím kusy odepsat ve skladovém programu, aby mi nedělaly binec při uzávěrce. Zákazník už ale má číslo faktury vystavené v Pohodě, když vystavím ve skladovém programu bude číslo jiné, navíc tam už jsem musela fakturovat jiným zákazníkům nemohla jsem čekat než mi pošle vypsané kusy.