Práva zdravotních sester

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10665
20.9.12 11:47

Práva zdravotních sester

Zdravím, holky. :kytka:
Potřebovala bych s něčím poradit a pomoct. Musím do práce vypracovat seminář na téma „Etický kodex práv pacientů“. Toho je na netu mraky, s tím problém nemám, ale já bych ještě chtěla vypracovat téma něco jako „Práva zdravotních sester či zdravotnického personálu“. Vše je jen o pacientech a nebo o tom, co všechno lékař, nebo sestra musí. A mě by také zajímalo, co všechno si sestra nebo zdr. personál nemusí nechat líbit ze strany pacienta. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně. :mrgreen:
Předem děkuji za jakékoliv poznatky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5301
20.9.12 11:51

To by mě zajímalo jestli jako sestry máme taky nějaká práva a ne jen povinnosti :think: občas jsem měla dle názoru nadřízené pocit, že si musíme nechat líbit vše :evil: ale asi bych se podívala do kolektivní smlouvy tam by mohla být inspirace (např. zaěestnanec FNB má právo pokud je volný pokoj na nadstandart v porodnici zdarma to v ní je napsaný)

Příspěvek upraven 20.09.12 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.9.12 11:52

Obávám se, že nic takového asi neexistuje. Je etický kodex sester a por. asistentek, ale i tam je napsáno, že v podstatě musí dělat to a to. jen si z toho pamatuji, že má právo odmítnout účasnit se zákroků a úkonů, se kterými z přesvědčení nesouhlasí - např. asistence u potratů, jinak mě nic nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.9.12 11:52

:mrgreen: he, co na to napsat. Já třeba po práci v psychiatrické léčebně nevím, kde končí(teda spíš začínají) má práva a svoboda, když na mě klidně pacient plivne, nebo mě napadne. Nejspíš nebudu nejvhodnější kandidát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
20.9.12 11:59

Ja bych rekla, ze je to uz skoro zakaznik a zakaznik nas pan :( nemam pravdu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.9.12 12:01

Holky, dík za názory. Myslím, že jsem tušila, že „Práva sester“ víceméně neexistují, jen kodex o tom, co všechno musí. Ale přeci jen jsem doufala, že se „něco“ najde. :mrgreen:
No uvidím ještě, jestli někdo něco dodá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
20.9.12 12:01

Mě to taky připadá, že my jako zdravotníci nemáme právo na nic. Jíst, pít, jít na záchod. Jen se usmívat a makat a makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.9.12 12:02
@palapa píše:
Ja bych rekla, ze je to uz skoro zakaznik a zakaznik nas pan :( nemam pravdu???

Asi máš pravdu. My si musíme nechat líbit cokoliv. :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
20.9.12 12:03

Zkus si projít zákon o péči o zdraví lidu, třeba tam něco najdeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.9.12 12:03
@Anabellka píše:
Mě to taky připadá, že my jako zdravotníci nemáme právo na nic. Jíst, pít, jít na záchod. Jen se usmívat a makat a makat.

Přesně. Já bych s tou mojí prací nejradši ze dne na den praštila, jenže i přesto všechno mě baví. 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.9.12 12:05
@HankaHK píše:
To by mě zajímalo jestli jako sestry máme taky nějaká práva a ne jen povinnosti :think: občas jsem měla dle názoru nadřízené pocit, že si musíme nechat líbit vše :evil: ale asi bych se podívala do kolektivní smlouvy tam by mohla být inspirace (např. zaěestnanec FNB má právo pokud je volný pokoj na nadstandart v porodnici zdarma to v ní je napsaný)Příspěvek upraven 20.09.12 v 11:53

Jééé, to my tam nic takovýho nemáme, dělám v LDN, leda, že bych pak měla lepší péči a zadarmo, až se tam jednou dostanu? :think: :lol: To asi ani omylem. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.9.12 12:06

Nikdy by me nad tim nenapadlo premyslet… vim, ze kamaradka jako zdr. sestra mela narok na nadstandart zdarma, ale ne prednostne, takze kdyz prvni dva dny nebyl volny, nedali ji tam, az se uvolnil…
Jinak asi bych to tipovala na prava dle zakoniku, ne? Jako zadne vyjimky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
20.9.12 12:11

@rybana75
Ze strany pacientů si musíme nechat líbit vše. Mně jednou naliskala psychicky labilní pacientka a nemohla jsem říct ani fň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
20.9.12 12:12

My máme ve FNB opravdu nadstandart zadarmo na všech odděleních nejen v porodnici, pak máme mít v určité hodiny přednostní vyšetření v ambulancích a mezi 14. a 15. hodinou máme přednost v lékárně (ale to se mi nikdy nestalo vždycky jsem si vystála frontu). Jinak někteří pacienti se k nám chovají fakt hnusně. Ale horší bývá doprovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
20.9.12 12:16

Sestry (já taky), máme práva, jako každý jiný zaměstnanec, tj. na dvě 30 min. přestávky během 12h směny, na přeřazení na jinou práci v době těhotenství atd…ale to tě asi nezajímá. Jinak pacienti na tebe můžou plivat, nadávat, urážet tě a nebo fyzicky napadnout. V té poslední možnost, na něj můžeš podat trestní stíhání, ale třeba v mém případě (pacienti po operaci mozku, tumory, kraniotraumata), nejsou schopni svou agresi pro nemoc ovlivnit, takže je to k ničemu.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat