Práva zdravotních sester

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
20.9.12 12:21
@Anabellka píše:
My máme ve FNB opravdu nadstandart zadarmo na všech odděleních nejen v porodnici, pak máme mít v určité hodiny přednostní vyšetření v ambulancích a mezi 14. a 15. hodinou máme přednost v lékárně (ale to se mi nikdy nestalo vždycky jsem si vystála frontu). Jinak někteří pacienti se k nám chovají fakt hnusně. Ale horší bývá doprovod.

Chapu, ze to sestry nemaji mnohdy lehke, ale na neprijemneho, nemocneho, zleho, nevychovaneho" a ja nevim co vsechno, muzes narazit vsude, ne jen ve zdravotnictvi… pochopim to, ze musite tolerovat vypady a utoky pri „psychickych“ problemech, ale jinak… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
20.9.12 12:23

@Barca12345
souhlas, na úřadě to bude taky někdy o hubu. O učitelkách nemluvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.9.12 12:26

No učitelkou bych asi nemohla být, to musí být zápřah na psychiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.9.12 12:27
@Lajka09 píše:
@Barca12345
souhlas, na úřadě to bude taky někdy o hubu. O učitelkách nemluvě…

Mame blbou kavarnu a muzu povykladat par story… :zed: predtim jsem delala v bankovnictvi a realitach a to same v blede modrem… no jo no, mazec… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.9.12 12:29

Já bych vycházela ze základní listiny práv a svobod. Ze zákoníku práce (právo třeba na ochranný oděv, pomůcky typu rukavice, rouška…) Prošla bych v tomto předpisy BOZ vaší nemocnice a tu kolektivní smlouvu. Normálně jsi mě donutila vzít židli, vylízt do knihovny a projet nějaké knihy, jestli by tam něco nebylo. Ale mám toho strašně moc rozpůjčovanýho.

Příspěvek upraven 16.08.14 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
20.9.12 12:29
@Barca12345 píše:
Mame blbou kavarnu a muzu povykladat par story… :zed: predtim jsem delala v bankovnictvi a realitach a to same v blede modrem… no jo no, mazec… :zed:

V kavárně??? No to mě podrž!!! Lidi jsou fakt burani! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.9.12 12:31

Aspoň slovenská charta práv sester
www.sksapa.sk/…-asistentiek. html

Příspěvek upraven 16.08.14 v 16:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
20.9.12 12:32

No k tomu právo na 30 minut. přestávku 2 x denně hihihi to je co? Já to nezažila v bejvalé práci jsem byla 12,5 hod. kolikrát dýl. Pauza na jídlo záchod nebo cokoliv v 90 % nebyla nestíhaly sme se i napít natož něco jiného.
Zastání neměl člověk žádné dovolání taktéž nic pacienti mohli nadávat být agresivní a nám nikdo nepomohl. Když už byli pac. v pohodě tak řal nějakej příbuznej nebo doktoři. No co mám povídat bylo to super oddělení :mrgreen:
Kolikrát se nám chtělo brečet at už vyčerpáním nebo jen tím že sme nestíhaly no mohla bych vyprávět dál ale žádná práva my nemáme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19160
20.9.12 12:44

Ahoj já pracovala ve VFn a právo na nadstandart nebylo nikde psaný, ale zaměstnancům jsme nechávali a u nás na baráku měli i nejblížší příbuzný nadstandart zdarma.
OPrávo na pauzu jsme měli taky, akorát noční v jedný to nešlo. A myslím, že si musíme nechat všechno líbit a běda když se špatně podíváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.9.12 12:44

Takže to shrnu…makat, makat, makat, nechat si všechno líbit, nejen od pacientů, ale i od příbuzných, což se taky často stává. Vím, že ti pacienti jsou nemocní, proto taky ve zdr. zařízení leží, jenže u nás v LDN to nejsou jen staří lidé, ale i poměrně mladí a normálně myslící. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.9.12 12:48

Na téma „Práva zdravotních sester či zdravotnického personálu“ kašlu. I kdybych něco našla a přednesla, myslím, že by mi to bylo k prdu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.9.12 12:52

@rybana75 U nás se agresivita hlásí jako mimořádná událost. Bylo neuvěřitelné, kolik se toho objevilo a většinou tu verbální za začátku moc nehlásili, byl tam obrovský meziroční nárůst. Samozřejmě pacientovi červenou kartu nedají. Ale kdysi byl v MFD článek (miničlánek), že v Anglii to může vést k tomu, že pacient má pak fakt zakázanou určitou nemocnici.

Příspěvek upraven 16.08.14 v 16:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19160
20.9.12 12:55

@danyk Tak to jsme taky hlásili a i psali záznam do dokumentace. A měli jsme i jeden případ kdy se psalo na ředitelství byl tak verbálně agresivní, že už ho u nás neošetří nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
20.9.12 12:56
@danyk píše:
@rybana75 U nás se agresivita hlásí jako mimořádná událost.

Jj, u nás se taky píše mimořádka, ale většinou s tím nikdo nic nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.9.12 13:00

My jsme to teda říkali i rodině, někdy to i pomohlo, protože kolikrát ty lidi nebyli úplně mimo, neměli meta, jen byli prostě frustrovaný. A to já byla taky a nemlátila jsem je.

Příspěvek upraven 16.08.14 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat