Chci si otevřít obchod - jak ohodnotit zboží
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@sophinka píše:
@kitty77 to je určitě vtip tady radit jak podvádět
Hlavne by me pak zajimalo, jak to pri kontrole bude delat, kdyz koupi podle papiru balik 50kg, podle prijmu bude mit prodano tak 10kg a prazdnou prodejnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U studentů je to tak na 100% vedlejšák myslím taky ale nejsem si jistá, kdysi byl limit 1mln obrat ročně, pak to změnili, těch 326 tisíc vykoumala naše účetní, předtím jsme taky mysleli že to zrušili úplně…je třeba to pozjišťovat, dobrá účetní je základ, dokáže ušetřit hodně peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to by nesměla dát do přijmu že koupila 50kg
jestli to kupuje hotově tak není problém, jestli přes účet tak to nejde, ale vždy je možné dát cca 10% zboží do ztrát a prodat bokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kitty77 píše:
No to by nesměla dát do přijmu že koupila 50kgjestli to kupuje hotově tak není problém, jestli přes účet tak to nejde, ale vždy je možné dát cca 10% zboží do ztrát a prodat bokem.
Jak přesně se kupuje balík 50 kg z ciziny za hotové? Jako z ruky do ruky, hodíš si ho na záda a v letadle na klín? ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak nakupovala jsem to hotově, takže mám fakturu, další zboží bych chtěla už kupovat po kusech výběrem z Creamu, což je tady u nás ve městě velká hala.
Mám ještě možnost levnějšího podnájmu který by vyšel na 5 500,– dvě místnosti, ale nevybavené ničím s výlohou do ulice (je to hl. třída k náměstí) a ten druhý za 7000,– také dvě místnosti, také s výlohou, ale širší část města, u nemocnice.
- Citovat
- Upravit
Kitty, nezlob se, ale motas husky s jabkama. Asi jsi nekde neco zaslechla jak se co dela, ale asi jen pulku
Studenti a matky na RD opravdu z ucetniho hlediska opravdu nejsou totez. A kdyz nekdo koupi za hotove bez dokladu, tak si nemuze dat do ucetnictvi nic. Leda, ze by se dohodla na podvodu s prodavajicim a napsal ji min, ale to nevim proc by mel delat. Ze zahranici asi fakt tezko. Jo a faktury se davaji i pri nakupu za hotove. a ma nakup za 3tis. to se asi fakt nevyplati delat takove ucetni cachry.
Příspěvek upraven 21.09.12 v 07:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak jsem to tady přečetla a vzpomněla jsem si na sebe. Taky jsem takhle uvažovala, když jsem pár let zpět zakládala svůj second hand. Vše pro mě bylo strašně jednoduché. Moje výdaje byly teda větší. Nájem + kauce(2 nájmy), živnosťák, zboží, vybavení. Četla jsem, že cena za 50kg zboží byla 3.000,–. Já takovou částku dávám jen za 10 kg kabelek (300,–/kg), ale samozřejmě nevím v jaké kvalitě zboží máš. Já jsem se rozhodla podnikat s tou nejlepší kvalitou, na které se potom také samozřejmě odraží ceny oblečení. Ale i tak mohu napsat, že maminky mají zájem, jak pro věci pro sebe, tak pro děti. Rády si koupí něco kvalitního, nepoškozeného s čím udělají parádu a ještě za to ušetří. Abych byla trochu konkrétnější za tu cenu odebírám značky jako Guess, Diesel, Replay atd. to vše nepoškozené a samozřejmě vyprané a vyžehlené. Takže to mám za příplatek, ale bez starostí. Není sekáč jako sekáč.
Co se týče účetní je to další výdaj, který čtvrtletně výjde na 2.000,–, ale píšeš, že to máš zadarmo.
Daně neodvádíš pokud nepřekročíš určitý výdělek za rok (teď přesně nevím kolik to je).Smůla je, že daně neodvádíš, ale velkosklady je odvádí, takže k odebranému zboží ti přičtou DPH.
Hlavně teda neoceňovat zboží „od oka“, pořádně si to vše přepočítat ![]()
První měsíce jsou těžké, takže já osobně si neumím představit, že k těm všem výdajům by se mi přidala ještě prodavačka. Obchod jsem zajela sama, aby si lidé zvykli a potom až měla prodavačku.
Není to nic jednoduchého, jak už tady někde padlo jsou to starosti a člověk se tomu musí opravdu věnovat. Jezdit osobně do skladů a rozhlížet se, které zboží vypadá nejlépe. Lidé se chtějí oblékat moderně, takže shánět co nejlepší kousky atd.
Přeji hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc ti děkuju za rady a příspěvek. Chci mít jen dětské zboží teda, dospělé nechci ![]()
Já právě to vše taky nějak promýšlím, nejhorší je to vše propočítat ![]()
Nemohla bys mi trochu přes SZ pomoci?? ![]()
- Citovat
- Upravit
Určitě, stačí napsat, co konkrétně tě zajímá a já poradím:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barusak78 píše:
Kitty, nezlob se, ale motas husky s jabkama. Asi jsi nekde neco zaslechla jak se co dela, ale asi jen pulkuStudenti a matky na RD opravdu z ucetniho hlediska opravdu nejsou totez. A kdyz nekdo koupi za hotove bez dokladu, tak si nemuze dat do ucetnictvi nic. Leda, ze by se dohodla na podvodu s prodavajicim a napsal ji min, ale to nevim proc by mel delat. Ze zahranici asi fakt tezko. Jo a faktury se davaji i pri nakupu za hotove. a ma nakup za 3tis. to se asi fakt nevyplati delat takove ucetni cachry.
Nevím jak to je u RD vím jen jak to je u studentů, mno jo čachry není jednoduché dělat, chce to mít opravdu dobrou účetní a mít vše podchycené mno jo neumí to každý a je důležité co si dáš do příjmu, to že ti někdo vystaví fakturu ještě neznamená že ji musíš dát do příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám v plánu něco podobného a pár rad by se mi určitě hodilo, je možné přes e-mail?
- Citovat
- Upravit
Ahojky, já jsem si také otevřela sekáč dětské a dámské, ale problém mám v tom, že když si objednám z velkoobchodu pro dámy oblečení, tak mi už dvakrát přišlo takové babkovské a byla jsem z toho špatná, mohla by jsi mi poradit, jak to mám a kde brát, kdyby jsi byla tak hodná. Jak dlouho už máš sekáč otevřený? Jak Ti to šlo první týden dva týdny? Děkuji za odpověď Pavla byla bych radši, kdyby jsi písla na email. Děkuji ***@email.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit