Chci si otevřít obchod - jak ohodnotit zboží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3400
20.9.12 20:05
@Anonymní píše:
Hrubou představu mám, ale jak ji realizovat… protože ať počítám jak počítám - když ted do začátku kupuji balíky za 3000,– abych naplnila regály zbožím podzim/zima, dále 7000,– nájem, prodavačka mě vyjde na 2000,–/měsíčně, když tam bude 2×týdně.

A ty baliky vis kolik maji kusu cca? Od toho se muzes odpichnout. V najmu mas uz i topeni, energie a vodu? Kolik te bude stat ucetni? To neni take malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radush11
20.9.12 20:07

Dám ti tip na skvělý bazárek..má i stránky na facebooku-dětský bazárek u kaňky..to je podle mě top sekáček, jaký znám(jen tak pro inspiraci)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 20:09

Účetní nic, je z rodiny. Kousků nevím, je to 50kg pytel, mám to rozložené v ložnici na zemi, ještě nespočítané na ks. 7000,– je vč. energie i vody. Konečná cena.

• Citovat
  • Upravit
35848
20.9.12 20:11

No nevim, nemas toho obleceni malo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
20.9.12 20:12
@Anonymní píše: Účetní nic, je z rodiny. Kousků nevím, je to 50kg pytel, mám to rozložené v ložnici na zemi, ještě nespočítané na ks. 7000,– je vč. energie i vody. Konečná cena.

počítej kusy, odpočítej cca 20% z toho odvodíš hrubou nákupní cenu kusu. Pak spočítej veškeré náklady(ještě jsme nejmenovaly sociální a zdravotní pojištění) a zese to přepočítáš na cenu jednoho kusu. Z toho ti vyjde cena. plus tvůj zisk k tomu. A nevybaluj vše najednou do obchodu rychle se to okouká a pak nebudeš mít nové zboží

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 20:14
@sophinka píše:
počítej kusy, odpočítej cca 20% z toho odvodíš hrubou nákupní cenu kusu. Pak spočítej veškeré náklady(ještě jsme nejmenovaly sociální a zdravotní pojištění) a zese to přepočítáš na cenu jednoho kusu. Z toho ti vyjde cena. plus tvůj zisk k tomu. A nevybaluj vše najednou do obchodu rychle se to okouká a pak nebudeš mít nové zboží

Nedám tam vše, počítám že to maminky trochu zaplní za nějakou dobu :) Jojo, spočítam a vydělím. Socku a zdr. když jsem na RD?? To budu platit méně ne? nějaké to minimum..

• Citovat
  • Upravit
16906
20.9.12 20:15

Máš obchůdek v centru města nebo kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
20.9.12 20:17
@Anonymní píše:
Nedám tam vše, počítám že to maminky trochu zaplní za nějakou dobu :) Jojo, spočítam a vydělím. Socku a zdr. když jsem na RD?? To budu platit méně ne? nějaké to minimum..

to sice ano, ale z 50Kg zboží to bude velmi, velmi těžké a předpokládám, že na další zboží už nemáš peníze a očekáváš okamžitý výdělek? nebudeš to mít jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
20.9.12 20:19
@Anonymní píše:

uvědom si ale že při prodeji komisního sice budeš mít mraky zboží, které ti tam bude ležet 2 měsíce, ale za týden už bude okoukané. A z prodejní částky 100 kč bude tvých 20 kč… Jakou musíš mít tržbu abys jenom zaplatila nájem?

• Citovat
  • Upravit
5345
20.9.12 20:21

Když to tak čtu obdivuji tvojí odvahu…asi bych do toho nešla, kdybych vše neměla pozjištované a do puntíku propočítané.
chce to fakt kvalitního dovozce, kámoška takle koupila pytel taky za 3 tis, a pěkných kousků tam bylo pár, tak pozor od koho to nakoupíš.

jo a chtěla bych vědět, kde v sekáči mají pěkné tepláčky za 40 kč??

z jak velkého města jsi?

držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
20.9.12 20:24
@Anonymní píše:
Socku a zdr. když jsem na RD?? To budu platit méně ne? nějaké to minimum..

Jejda…to se ted fakt ptas? to chces za tyden otevirat? Jak chces nacenit, kdyz ani nevis jestli budes nebo nebudes a kolik platit? Dan z prijmu vis kolik je? A zdravotni budes platit podle dosazenych prijmu a soc. take pokud prekrocis hranici pro platbu soc. z vedlejsi cinnosti OSVC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
20.9.12 20:37

Pokud to máš jako vedlejšák nemusíš do obratu 326tisíc ročně platit zdravotní a sociální ani DPH 20% z prodeje a pokud budeš mít šikovnou účetní tak ani daně nebudeš platit velké, pokud budeš prodávat tak že ti budou zákazníci platit do ruky a ne na účet, můžeš hodně věci prodat bokem a nemusíš to zdaňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
20.9.12 20:41

@kitty77 to je určitě vtip tady radit jak podvádět :zed:

• Citovat
  • Upravit
1710
20.9.12 20:45

U nás v sekáči jsou věci vystavované 1 měsíc. Vzhledem k tomu, že ta klientela je víceméně stále stejná, myslím, že měsíc je dostačující. A když se to neprodá, tak si strhávají z věcí za 40 Kč asi 5 Kč, z věcí za 100 Kč asi 15 Kč nebo tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
20.9.12 20:53
@kitty77 píše:
Pokud to máš jako vedlejšák nemusíš do obratu 326tisíc ročně platit zdravotní a sociální ani DPH 20% z prodeje a pokud budeš mít šikovnou účetní tak ani daně nebudeš platit velké, pokud budeš prodávat tak že ti budou zákazníci platit do ruky a ne na účet, můžeš hodně věci prodat bokem a nemusíš to zdaňovat.

No ja ti uplne nevim…myslim, ze pro zdravotni pojistovnu neni u RD brana jako vedlejsak a socka mela hranici pro vedlejsaky jeste nedavno pri prijmu nad 50tis zhruba. Ale mozna to ted je nejaka novinka co pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat