Pracovní doba učitelky v MŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pracovní doba učitelky v mš
Ahoj, jen mě zajímá, jak pracují učitelky ve vaší školce. Zjistila jsem, že se to dost liší. Třeba v jedné školce chodí druhá učitelka až ve 12hod, takže jsou tam na třídu (25dětí) dvě učitelky jen přes oběd. Ta ranní jde po obědě domů. Příjde mně to šílený, že je na tu třídu jen jedna učitelka celý dopoledne. No a v jiné školce chodí ta odpolední už na 10hod. To mně příjde výrazně lepší. Aspon nějaký čas jsou tam obě. Co je běžnější model?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás jedna chodí ráno a druhá na 11h, jsou tam přes oběd spolu, po obědě jde ta z ranní domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tchýně je ve školce a mají to jak píšeš, jedna na dopo, druhá na odpo, vícemene se jen míjí…jak počítají hodiny to jsem nikdy nepochopila. Jinak třída je 25 dětí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás byla jedna od 7-13 a druhá od 9 do 18. Střídání krátkého, dlouhého týdne. 2 učitelky byly u hlavního programu, vycházky a oběda ![]()
- Citovat
- Upravit
Dělala jsem ve třech školkách.
V první: 1.uč - 6.00-12.00 a druhá 10.00-17.00
v druhé : 7.00 - 12.30 2.uč 9.30(kvůli vycházce) - 16.00
ve třetí : 6-12 10-16
- Citovat
- Upravit
No a to je strašný. To jde jedna učitelka s 25 dětmi třeba někam ven sama? Bydlím v Brně, často vidím školky třeba na náměstí na vánočních trzích, kde je miliarda lidí… nikdy mě nenapadlo se podívat, kolik tam je učitelek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy nevím přesnou pracovni dobu, ale na vychazku (zahradu) a oběd tak byly obe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Běžnější je a mělo by to tak být, aby se učitelky překrývaly (jedna má ranní třeba do jedné a druhá přichází na odpolední mezi půl desátou a desátou) hlavně o hlavní činnost, aby si mohli třeba rozdělit děti nebo prostě aspoň tam být ve dvou, je to lepší. A taky na vycházku, protože jakmile má nad dvacet dětí, tak nesmí sama s nima na vycházku, ale můžou třeba jen na zahrádku…
Vždycky ta učitelka co je na třídě s ředitelkou nebo vedoucí uč. tak to má nejhorší, protože říďa má u dětí éně hodin a to překrývání většinou nefunguje nebo jen občas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peerla Ahoj, mám školku přímo za plotem, takže tam koukám z balkonu denně a vidím příchod učitelek takto - jedna ráno otvírá v 6hod a druhá přichází na dopolední svačinu dětí v 9hod. V 10hod jdou obě dvě s dětmi ven na procházku(nedovedu si předtsavit, že s 20dětmi jden jen učitelka
) Odpoledne ta první uč.(která ráno otvírala) odchází domů po svačině, tzn. ve 14hod. A ta, co přišla v 9hod, je s dětmi na zahradě nebo uvnitř zamyká školku v 16-16,30 hod
Takže dle mého to mají velmi dobře rozvrhnuté, aby v „krizových“ situacích - svačina, procházka, oběd, spánek a svačina - byly s tolika dětmi obě učitelky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peerla píše:
No a to je strašný. To jde jedna učitelka s 25 dětmi třeba někam ven sama? Bydlím v Brně, často vidím školky třeba na náměstí na vánočních trzích, kde je miliarda lidí… nikdy mě nenapadlo se podívat, kolik tam je učitelek.
Na procházku musí být 2učitelky - jedna vede skupinu, druhá jí uzavírá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příští rok budu syna hlásit do školky a tohle mně příjde dost důležité. Je přece fakt rozdíl, jestli je tam pořád jenom jedna nebo, jak píšete, se jim ty směny na důležitý momenty překrývají.
Ale kde toto zjistím na konkrétní školku? To tam budu muset asi přímo zavolat a zeptat se, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky Na vycházku musí být dvě učitelky jen pokud je více jak dvacet dětí. A jak píšeš, že jsou tam od šesti do dvou, to je divný, to kdyby to tak měly každý den, tak by jim nevycházely hodiny, to by musely mít víc než jeden úvazek… Spánek přeci jen je nejklidnější činnost ve školce, tam se povětšinou nudí i jedna učitelka, natož dvě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás 6 - 13 hod a 10-16 hod. A mají 2 hodiny denně na přípravy, samostudium, porady apod.,takže se jim klasicky počítá 8,5 hod denně. Někdy chodí dřív, když jdou s dětmi třeba na plavání nebo kroužky. Hodiny přes čas (školky v přírodě, různá odpoledne s dětmi apod.)se jim neproplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peerla No zavolat si tam můžeš, ale třeba od příšítho šk. roku to zase můžou mít třbea i jinak… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem uč. v mš dělám ranní 6,30 - 13,30 odpo 9,30 - 15,30 mám jen 17 dětí takže druhá uč. je jen na čtyři hodiny tak taky chodí při mé ranní až na oběd. Máme povolené chodit jedna uč. na procházku jen když je dětí do dvaceti nad dvacet musí jít dvě. Ve třídách kde maj nad dvacet jsou ale na plný úvazek dvě.
- Citovat
- Upravit