Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé dámy,
zanedlouho mě čeká porod v Podolí a podle různých střípků z diskuzí a recenzí jsem pochopila, že je tam spousta věcí jinak než v porodnici, ve které jsem rodila poprvé. Proto bych se ráda zeptala těch, které tam v poslední době rodily, jak přesně to v Podolí chodí. Až na výjimky se jedná o dotazy ohledně oddělení šestinedělí.
1. Je potřeba mít na porod vlastní košili nebo mi půjčí nějaký erár?
2. Musí mít doprovod u porodu přezuvky nebo mu dají návleky?
3. Pochopila jsem, že na pokojích nejsou pojízdné postýlky. Jsou tedy k dispozici v chodbě nebo když budu mít návštěvu mimo návštěvní dobu, tak musím mít mimčo po celou dobu na chodbě na ruce?
4. Jak moc je v chodbě zima? (U Apolináře je prý hodně průvan)
5. Jídlo nosí na pokoj nebo se chodí někam do jídelny?
6. Pokud nebudu mít ihned mléko, dávají UM nebo mléko z mateřské banky?
7. Půjčují tam automaticky v případě potřeby elektrickou odsávačku?
8. Mají tam k dispozici dostatek oblečků pro mimčo i v případě, že bude blinkací a budu ho muset převlékat několikrát denně? Jak často dávají oblečení, jednou denně a pak na vyžádání?
9. Pochopila jsem, že jednorázové plenky tam nedávají vůbec. A jak je to s přebalovacíma podložkama a ubrouskama? Ty tam dostanu nebo mám mít také svoje? A nějaký krém(v minulé porodnici jsme dostali mastičku Leniens)?
10. Dávají monitor dechu automaticky všem miminkům na celou dobu pobytu?
11. Je na pokojích umyvadlo?
Děkuji za případné odpovědi.
Ahoj, před rokem jsem ležela na P1..teda myslím.
1. musíš mít svojí.
2. měl přezůvky
3. pojízdnou postýlku jsem neměla. Když jsem se nechala přesunout na nadstandrt, tak tam pojízdná byla.
4. na chodbě bylo tepleji než na pokoji:-(
5. jídlo nosí na pokoj
6.malému dávali 2 x UM Hipp
7.odsávačku jsem nepotřebovala, tak nevím
8. obleček jsem dostala na vyžádání
9.krémy tam měli na půjčení. Plenky a ubrousky jsem si musela přinést vlastní.
10. monitor jsme meli, ale nevím jestli to dávají všem…
11. velké kovové…jsou tam dvě. Jedno na ruce a druhé na koupání mimča.
Sociální zařízení je fakt dost hnus…Pokud bych příště rodila znovu v Podolí, tak bych si znovu zaplatila nadstandart.
@pampalona píše:
Milé dámy,zanedlouho mě čeká porod v Podolí a podle různých střípků z diskuzí a recenzí jsem pochopila, že je tam spousta věcí jinak než v porodnici, ve které jsem rodila poprvé. Proto bych se ráda zeptala těch, které tam v poslední době rodily, jak přesně to v Podolí chodí. Až na výjimky se jedná o dotazy ohledně oddělení šestinedělí.
1. Je potřeba mít na porod vlastní košili nebo mi půjčí nějaký erár? - Měla jsem svojí, myslím, že erár není
2. Musí mít doprovod u porodu přezuvky nebo mu dají návleky? - bohužel nevim, měli jsme takový fofry, že na tohle jsem nemyslela
3. Pochopila jsem, že na pokojích nejsou pojízdné postýlky. Jsou tedy k dispozici v chodbě nebo když budu mít návštěvu mimo návštěvní dobu, tak musím mít mimčo po celou dobu na chodbě na ruce? - Na chodbě je pár pojízdných vozíků, ale když jsou rozebrané, tak musíš mít na ruce. Byly dost často hned pryč.
4. Jak moc je v chodbě zima? (U Apolináře je prý hodně průvan). - Nebyla tam vůbec zima, rodila jsem loni v dubnu a župan jsem celou dobu nevytáhla.
5. Jídlo nosí na pokoj nebo se chodí někam do jídelny? - Rozvážejí na pokoj
6. Pokud nebudu mít ihned mléko, dávají UM nebo mléko z mateřské banky? Myslím, že dávají obojía nevím na čem to záleží, já to popravdě moc neřešila a byla ráda, že je malej nakrmenej, ale dá se myslím domluvit to co budeš chtít, sestry byly v pohodě.
7. Půjčují tam automaticky v případě potřeby elektrickou odsávačku? - nevím
8. Mají tam k dispozici dostatek oblečků pro mimčo i v případě, že bude blinkací a budu ho muset převlékat několikrát denně? Jak často dávají oblečení, jednou denně a pak na vyžádání? - Vždy jen na vyžádání, musíš jít za sestrou a říct si, ale je to jen o zvyk a nebát se něco chtít.
9. Pochopila jsem, že jednorázové plenky tam nedávají vůbec. A jak je to s přebalovacíma podložkama a ubrouskama? Ty tam dostanu nebo mám mít také svoje? A nějaký krém(v minulé porodnici jsme dostali mastičku Leniens)? - plenky, podložku a ubrousky musíš mít svoje. Krém tam néjaký mají, ale např bepanthen se ti tam neztratí např na bradavky.
10. Dávají monitor dechu automaticky všem miminkům na celou dobu pobytu? - jen těm co měli nějakou komplikaci, my jsme ho měli, protože šel ven kleštěma, rozdejchávali ho a byl přes noc v inkubátoru, jinak ho nedávají
11. Je na pokojích umyvadlo? - Ano, dá se v něm i koupat mimi
Děkuji za případné odpovědi.
Ahojky, porodila jsem na den přesně před rokem a půl právě v Podolí, snad si tedy všechno správně pamatuji. 1.Měla jsem vlastní košili, erár bych neriskovala, taky by jsi mohla skončit v nedůstojném „andělíčkovi“.2.Musí mít přezůvky 3.Mimčo bys neměla mít na rukách, když jdeš po chodbě, nemají to tam rádi. Na druhou stranu tam ale mají asi jen 2-3 pojízdné postýlky 4. Nevím, jak je to tam s teplem, rodila jsem v srpnu, ale okna moc přesvědčivě nevypadají, tak si vem raději něco teplejšího..5.Jídlo nosí na pokoj, čaj je na chodbě 6.+7. Nejdříve se tě snaží rozkojit co to jde i když mě asi nejvíce pomohla spolubydlící na sestry bych úplně nespoléhala. Viděla jsem tam ale maminku, které půjčili odsávačku. S dokrmem netuším, ale mají tam mléčnou banku, tak asi pokud mají dost, tak dávají MM. 8. Já jsem měla svoje oblečení, ale spolubydlící si chodila i několikrát za den, takže bych možná pro jistotu něco přibalila, ale mají ho tam asi dost. 9. Plínu jsme dostali tuším jednu a pod miminko se dávaly plíny, ale nevím jestli jejich nebo vlastní. Ubrousky nedávali a krém, ale dostali jsme vzoreček bepanthenu v takové té krabičce se vzorečkama co se dává v porodnicích a jinak tam byla kosmetika od Weledy. 10. Monitor dechu jsme měli automaticky v postýlce, celou dobu pobytu. 11. Umyvadlo tam bylo, myly jsme v něm i miminka
Ahojda, byla sem tam pred dvema lety, ted doufam taky pujdu…
1.Kosili mi pujcili, pak sem si ale nechala donyst vlastni. Myslim, ze je tam pujcujou v pohode.
2.To uz si nepamatuju, ale pri prohlidce porodniho saalu tam navleky byly.
3.Na pozadani mi vozik vzdy pujcili, ale navstevy muzou na pokoj, pokud to neva spolu pacientkam. My se dokonce doted navstevujem. ![]()
4.Byla sem tam na konci rijna a zima nebyla. Venku ale bylo krasne, tak nevim.
5.Na pokoji byl jidelni stul a jedlo se tam.
6.Jo, jo, kdyz mas malo mleka daji Ti podepsat papir, ze souhlasis, aby mimi davali mleko z banky. Asi 3 dny ho mala dostavala jako prikrm a pak, kdyz bylo jasny, ze vic mleka mit nebudu se preslo na UM.
7.Elektrickou odsavacku mi pujcili, ale musela sem si o to rict-chtela sem vyzkouset, ze mala opravdu vse vysaje.
Myslim, ze sami sestry mi to nenabidly.
8.Oblecku bylo dost, sestry ji prevlekali pokud byla u nich, kdyz byla u me musela sem si rict. Ceho bylo malo, tak latkovejch plen. To si ted budu brat vlastni-nejaky barevny, aby bylo jasny, ze jsou my vlastni ![]()
9.Jako prebalovaci podlozky byly ty pleny. Jinak sme davali sestram myslim 10 plen(nevim presne) na den.Krem na prdylku a veci na koupani tam byl weleda. Na prdylku ubrousky tam myslim nebyly, preferovalo se tam myti ve vode… Mela sem vlastni misto toaletaku a pro mimco sem si pak myslim nechavala donyst, ale uz si to moc nepamatuju.
10. Myslim, ze ne, byly sme napokoji 3 maminy a monitor dechu melo jedno dite. Ale pochopila sem, ze je to jak jim ho kdo koupi(sponzori) takze za ty dva roky, kdo vi, treba uz budou na vsech postylkach. Ten sem z domu tada nebrala, myslim ze tam byly mimca pod kontrolou dost. ![]()
11.Jo, jo na pokoji je umyvadlo a vanicka pro mimi a kazdy mimi ma svou podlozku na koupani.
Jinak jedny sitovy kalhotky sem dostala po porodu a jedny byly na pokoji. Vlozky myslim zadny, ale moc si to nepamatuju.
At je vse OK
Vlozky jsem nějaké dostala a něco jsem měla. Ale když mi došly, tak jsem si řekla sestrám a v pohodě jsem dostala.
Ahoj, rodila jsem v Podolí v srpnu. Rodila jsem SC, takže bod 1 a 2 ti nepovím, ale jinak:
Držím palce! ![]()
Ahoj, taky se chystám za pár týdnů do podolí, můžu ještě další dotazy na standardní pokoje šestinedělí?
díky
Držím palečky, ať vše vyjde podle představ! ![]()
Ahoj, tak ještě doplním. Když nemá partner přezůvky, dostane návleky. Odsávačku ti půjčí po dobu pobytu v porodnici. Monitor dechu je na vyžádání. Oblečků mají dost, ale velké velikosti jsou problém. Mimčo přikrmují mateřským mlékem, a pak se tě zeptají, jaké preferuješ UM.
![]()
1. Doporučují mít vlastní košili, ale některé měly půjčené erární.
2. Nevím, rodila jsem císařem.
3. Na chodbě pojízdné postýlky byly.
4. Zima mi nebyla, ale rodila jsem na konci léta.
5. Jídlo nosí na pokoj.
6. Jednou mi dceru dokrmili z mléčné banky.
7. Sama jsem odsávačku nepoužila, ale jedna maminka na jipce jí měla půjčenou, aby se rozkojila.
8. Oblečky dávaly na vyžádání.
9. Pleny, podložky, ubrousky je třeba mít vlastní. Krémy si nepamatuji.
10. Monitor byl jen v případě potřeby.
11. Umyvadlo na pokojích je.
Rodila jsem před 2,5 roky, takže se mohlo něco změnit.
Já rodila před 2 lety, vlastní košile, manžel na sál svoje přezůvky (ale pak si je zapomněl dát a nikdo nic neřešil - teď v Motole dostal vše jejich na jednopouziti, sterilní). Podepisoval jsem papír na prikrmovani mlékem z banky, nevím jak připravovali, malý ale nemusel být prikrmovan. Monitor můj syn neměl, chlapeček vedle ano, ale ten se narodil dřív. Jídlo nosí na pokoj. Postýlky na pokoji nejsou pojízdné. Na chodbách byly a nikdy jsem neměla problém volný pojízdný najít.
Pleny byly erarni, kosmetika reklamní, oblečků na miminka žalostně malo
1-2. měla jsem cs
3. kovové postýlky na pokoji, na chodbě pár pojízdných vozíčků
4. zima tam rozhodně není
5. na pokoj
6. u nás mateřském mlékem - žml
7. pár jich tam mají
8. na vyžádání, včetně látkových plen
9. plenky, ubrousky, podložky vlastní…ostatní mají
10. jen při indikaci, nebo na vyžádání u pediatry. Já si ho vyžádala a v pohodě - 2×. Maj jich celkem nedostatek…
11. ano je
@těho píše:
Ahoj, taky se chystám za pár týdnů do podolí, můžu ještě další dotazy na standardní pokoje šestinedělí?
- prý tam nejsou žádné zvonky na zavolání sester?
- všichni tu píšou o pojízdných postýlkách, ale v čem je tedy dítě když je s matkou na pokoji? má každý dítě svojí postýlku na pokoji (nepojízdnou)?
- může být dítě s matkou na pokoji celý den, nebo ho nosí jen na kojení?
- půjčují župan?
- na tom papíře který se podepisuje ohledně MM je tam napsáno jak je to mléko sterilizováno nebo jak je ošetřeno odkud je atd? to se podepisuje už při příjmu?
díky
Ještě bych doplnila - o víkendech můžou mít nedostatek plen, zavinovaček nebo oblečků na převlečení, proto se někdy nemusí „tvářit“ při požádání. Pokud si dítě oblečeš do vlastního, tak si ho hlídej, aby neskončilo v erárním prádle.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.