Podolí - dotazy odd. šestinedělí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
895
28.2.16 18:02

Já si teda vůbec nepamatuju, že bych podepisovala něco ohledně UM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.2.16 19:21

@Adriassa ani já si to nepamatuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.2.16 19:23

@nada 17 A proč se dávaly plenky sestram?

@andelinka1 Tak mimco je stejne stále u me a prevlekat ho budu také já, tak by s ohlídáním vlastního oblečení neměl byt problem. Nebo ne?

Jinak holky moc děkuji za odpovědi, koukam ze toho musím ještě dost pribalit :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.2.16 19:46

Doplním jen detaily, které ještě nezazněly:

Rodila jsem v prosinci 2015.

Na pokoji bylo podle mě příšerné vedro - přetopeno a hnusný vzduch. Stále jsme větraly.

Erární košili mi nikdo nenabídl, župan už vůbec ne. Oblečky na mimino v poho jejich, ale o víkendu byl nedostatek. Je proto lepší mít i vlastní pro jistotu.

Jezdících pistylek jsem si ani nevšimla, asi byly stále rozebrané. Všechny nosily mimča na rukách a rozhodně jsem nepostrehla, ze by to někomu vadilo.

Žádnej papír ohledně případného dokrmu jsem nedostala, ale můj syn ani dokrmován nebyl, tak to asi dávají k přečtení a podpisu jen, když je to aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
28.2.16 20:46

Ahojky,

budu také za nějaké tři měsíce rodit v Podolí, celkově jsem prvorodička a navíc kvůli drobným komplikacím mám plánovanou sekci takže asi chápete, že mám docela strach :)

tak bych se ráda zeptala taky asi na pár věcí :)

• když budu po sekci a budu se na to cítit dají mi klidně miminko dříve než za 3 dny?
  • na sekci mi dají asi klasického andílka že?
  • kolik plenek jste na den cca měli?
  • jak dlouho jste potřebovali jednorázové kalhotky a nebo stačí jen normální vložky?
  • co byste doporučili nezapomenout? Popř co tam chybělo?
  • kdy a na jak dlouho tam mohou návštěvy? Je třeba otec vyjímka nebo je brán stejně jako všechny ostatní návštěvy?
  • Jak tam vaří? a jak se dívají na to, že by mi někdo přinesl jiné jídlo?
  • Můžu mít vlastní monitor dechu?

snad se vám otázky nezdají moc hloupé :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
28.2.16 21:16

@Shana přebalovala jsem při každém kojení..cca každé dvě tři hodky
Normální vložky by mi určitě nestačili. Musela jsem mít i dvě ty porodnický, ale měla jsem i horší poranění tak nevím zda to nebylo i tím. Porodnický vložky jsem měla ještě několik týdnů po porodu.
Vem si s sebou svůj čaj. Je tam rychlovarná konvice. Ten jejich čaj nebyl moc dobrý.
Když jsi na nadstandartu, tak tam máš návštěvy neomezeně..i přes noc. Na normálním pokoji to bylo o dohodě se spolubydlící.
Jídlo tam nebylo špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.2.16 21:31

@Shana vaří obstojně, ale pohlídej si jestli ti dávají co mají. Byla tam holka co měla mít dietu a furt jí nosili blbé jídlo. Taky jsem měla dvě porodni vložky naráz, raději s tím počítej a první dny jsem je nosila i doma. Ale je to hodně individuálníjak je budeš dlouho potřebovat. Kalhotky zrovna tak a určitě si pořiď ty jednorázové. Měla jsem ty síťované takové ty s nohavičkama a byly super.
Určitě si vem extra gumový boty do sprchy, ať se v nich můžeš sprchovat a nemusíš být na dlaždičkách, kde se všechny sprchují z toho nejhoršího, bosa. Za to jsem byla vděčná.
Ten čaj je dobrý nápad, já si pak nechala přinést kojící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
28.2.16 21:39

@Shana jak se budeš cítit a záleží na domluvě. Já první den po sekci byla na JIP jen dopo a pak na pokoji, ale po spinálu nesmíš 24 hodin vstávat, takže mi ho nosili na kojení. U první jsem měla celkovou, tak to bylo jiné… Ale záleží spíš na domluvě, já si je přes den nechávala a na druhou noc je ještě dala sestrám a pak už je měla napořád…První jsem teda nechala u sester asi na dvě noci… Ale to už si přesně nepamatuji. Mají úplně jiný přístup k prvorodičkám a druhorodičkám…

Na sekci andílek a pak jejich košile.

Po cs už není hladovka, ani žádná dieta.

Snad 10 plenek určitě…

Určo kojící čaj, nějaké ovoce, vodu. pořípadě kojící, těhotenské vitamíny…

15-18, 15-16 na pokoji, ale vše je o domluvě.

Jídlo dobré, ale nadýmavé…

Kdyby mi monitor dechu nechtěli půjčit, tak bych si dovezla vlastní… Máme smutný případ v rodině.

Příspěvek upraven 28.02.16 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
28.2.16 21:42

@Shana používala jsem porodnické vložky a jednorázové kalhotky celej pobyt - dávej pozor jaké koupíš, spíš vyšší, aby ti nezasah, do jizvy…S první jsme šly domů domů šestý den a s druhým pátý den.
A velká spotřeba ručníků, hlavně nezapomenout boty do sprchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
28.2.16 21:44

@pampalona plenky měly sestry, když byli děti u nich. A někdy si je vezmou na krev a pod., kdyby si ublinkli, tak miminko převléknou a oblečení může být ztracené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
28.2.16 22:02

@pampalona Byla sem nakonec taky na cisari, tak si sestry rekly o pleny za dobu, co sem neprebalovala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
28.2.16 22:32

Děkuji moc všem za odpovědi :))

pantofle budou určitě skvělý nápad :D
pokud to půjde, ráda bych na spinal abych mimi hned viděla ale je na houby, že se nebudu potom smět hýbat :/

a jen se zeptám, kde jste jednorázové kalhotky a vložky koupily? Nebo jste je tam dostali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
29.2.16 06:38

@Shana vložky jsem koupila v lékárně a kalhotky už přesně nevím, buď taky tam a nebo v obchodě Dětský dům v Praze Libuši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
29.2.16 08:08

@Shana vše v lekárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
29.2.16 12:45

@nada 17 oni po tobě pak chtěli plenky??? To je děs:-/

@Shana v DM maji taky jednorazove kalhotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková