Podolí zavírá, kam jít?

1176
12.6.10 14:01

Podolí zavírá, kam jít?

Tak nějak nestíhám rodit a zítra večer mi zavřou mé oblíbené Podolí s tím, že si mám vybrat mimopražskou porodnici a tam se nahlásit nebo volat 155 když to na mě přijde a zkusit to nechat na nich, kam mě dovezou. Takže, je tu na tom někdo podobně a jak to budete řešit? Podařilo se někomu uchytit se v nějaké pražské porodce i bez registrace v ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1180
12.6.10 14:08

to je hrozný s těma porodnicema, jako by člověk byl kus hadru :poblion: , zkus zavolat na královské vinohrady, nevím, jak je to tam s kapacitou, ale obecně, tam snad mají nejvíc místa :wink: , což je zvláštní, pokoje, lékařská i poporodní péče jsou výborný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
12.6.10 14:13

Co Motol ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
12.6.10 14:17

No, jde mi spíš o to, jestli je mám teda obvolávat a ptát se na volná místa nebo to nechat prostě na té záchrance s tím, že ti mě někde v Praze stejně asi uvrtnou. Připadá mi, že to vyjde teda na stejno, jestli obvolávat nebo si pak jen zavolat sanitku. Na druhou stranu bych raději jela autem než sanitkou, takže to by pak asi chtělo vědět kam, že?

Vinohrady máme za rohem, ale tam právě moc nechci, slýchám šílené reference :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.10 14:26

tak to mě mrzí, já tam rodila a nemůžu si stěžovat, reference na tomto serveru taky nejsou špatné, ale je to na tobě. S tou sanitkou, to je fakt, že to máš jedno, jestli si někam zavoláš předem, nebo tě někam „upíchnou“. Otázkou je, jak moc rychle budeš rodit :-) , třeba se to do zejtra ještě vyvrbí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.6.10 14:46

Jé, tak to je teda síla. Kdy máš termín? Jde o to, že taky musíš někam chodit na kontroly aspoň jednou týdně. A co pak, když budeš přenášet :think:
Jestli máš nejblíž Vinohrady, tak tě tam nejspíš záchranka taky zaveze, pokud nebudou mít hlášen nějaký stop stav. Zas jet někam mimo Prahu sami autem může být taky dost mazec. Já taky slyšela šílený zvěsti na Vinohrady, hlavně že nemaj rooming-in, ale prošli rekonstrukcí, tak už to tam musí být lepší.

Příspěvek upraven 12.06.10 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
12.6.10 14:51

Radím neobvolávat, neřešit - zavolej si záchranku a oni se o Tebe postarají… I kdybys měla nedejbože porodit v sanitce, pořád lepší než s mužem v autě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
12.6.10 14:53

Teda, to myslím samozřejmě za předpokladu, že zavřou jen porodní sály a ne poradnu… do poradny chodit musíš, takže bys musela hledat. Ale pokud bude poradna fungovat, choď tam a ve finále si zavolej 155.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.10 14:54

no je pravda, že od takového lékařského zařízení, jako je Podolí je to docela podraz, přece by se měli o rodičku postarat do poslední chvíle, celou dobu tam dochází, oni mají její záznamy a kompletní přehled o zdravotním stavu a jen proto že přenáší, má jít jinam? To snad není ani možný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
12.6.10 16:00

Na porod bych si buď zavolala rychlou a oni tě někam upíchnou (nebo taky né, viz případ, kdy paní rodila před porodnicí v sanitce :cert: )

Další možnost jsou středočeské porodnice, záleží na tom, zda jsi do Podolí chtěla třeba kvůli nějaké komplikaci z prvního porodu, že tam jsou odborníci nebo proto, že chceš rodit přirozeně, čemuž jsou v Podolí zřejmě nejvíc nakloněni.
Takže pokud Podolí kvůli odbornosti, tak bych zůstala v Praze, pokud kvůli přirozenosti, můžeš do Neratovic, Hořovic, Příbrami…

Nicméně spádová porodnice tě MUSÍ přijmout. Registrace neregistrace, na poradnu tě přijmout musí. Je to dané zákonem, který existenci registrací vůbec neuvažuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
12.6.10 17:02

Ahoj,
mám 2 kamarádky, co rodily loni v létě na Vinohradech a byly tam obě spokojené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
12.6.10 17:04

Poradny jsou otevřené stále, jde jen o malování porodních sálů. Ostatní porodnice to prý řeší postupným malováním, ale Podolí holt maluje každý rok v červnu všechno najednou ;) Byla jsem na to připravena, stejný problém jsem měla i u prvního porodu (červen 2008), tam jsem nakonec stihla malého vyhnat den před zavíračkou ;) A první porod byl právě dost komplikovaný, i když se prďola nakonec narodil přirozenou cestou, ale těsně, proto bych raději porodnici kde je minimálně novorozenecká JIPka.
V těch Vinohradech fakt není rooming-in? Asi se zařídím podle vašich rad a nechám to pak na záchrance, i když se budu cítit blbě, že si volám záchranku jen kvůli tomu, že jdu rodit :(

A i když je to blbý, že to je tam takhle zařízený, tak na to fakt všechny upozorňují předem a věděla jsem do čeho jdu - moje chyba :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
12.6.10 17:22

S tím malováním nevím, ale mně poslali v Podolí do háje, že mně na říjen nezaregistrují, protože budou malovat, podle mně se maluje dvakrát, tak jsem se na ně vykašlala a šla zase do Motola, tam jsem se doprošovat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
12.6.10 18:06

Přijde mi naprosto šílené se takhle doprošovat, jestli tam či jinde můžu porodit. Ještě, že jsem z malého města a žádké registrace není potřeba. Já teda nevím, ale do porodnice bych sanitkou jela strašně nerada. Raději bych si porodnice dopředu obvolala. A jen mě tak zajímá - to se Podolí o svoje pacientky nepostará a nemají třeba s jinou porodnicí domluvené, že na období malování jejich případy převezmou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
12.6.10 18:16

Jinak jen tak pro zasmání: já mám dvě děti a oba termíny porodů mi vyšly na dva týdny v roce, kdy se na Bulovce malovalo (červen, listopad)… :zed: :zed:
Naštěstí se Helenka opozdila a Marečka vyvolali dříve, takže jsem to nemusela řešit. Nicméně s Helenkou jsem byla také připravena volat rychlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková