Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dávám dceři už teď pár dní imunoglukan. Vloni dostávála ještě vitamín D (ten zatím nedávám) a probiotika (ty má teď pauzu, asi v září začnme)
Uvažovala jsem ještě omega marine rybičky nebo mollers rybí olej místo toho vitamínu D.
@MartinL45 píše: Více
Přesně
. Ještě bych dodala co nejvíce času trávení venku na čerstvém vzduchu (tím nemyslím Ostravu).
Já se zeptám proč? Bývá často nemocná? Kolik jí je?
Mám děcka v pubertě a co jsem dávala byl vigantol (snad se to tak jmenuje) a ten jsem nedávala tak jak jsem měla zapomínala jsem. Opravdu jsem nikdy nic nekupovala. Jestli 2× dostali od babičky marťánky. Děcka nebývají nemocný, chytí něco jednou za rok. Víc to bylo při nástupu do mš. Ale i tak kašlík a nudle u nosu. Antibiotika měl každej z nich za život 1×. Ale pokud řešíš dítě co má problém s imunitou a je neustále na hromadě tak ti moje nic nedávám a nikdy jsem nedávala bude k ničemu. Zdravé dítě to nepotřebuje tam ta pestrá strava stačí.
@KKK85 mollers rybí olej. Letos kluk asi 2-3× rýma a holka taky jen 2× atb na prudusky (ale ona na to trpí)
U nás se jí moc ovoce a zeleniny celý rok. Přesto v zimě i C si bereme. Sama vytasím nášup céčka, jak cítím, že nějaký bacil chce souboj v ringu. Tak ho hajzla rychle zaženu.
Jinak rybí tuk. My jíme všichni straně málo ryb. Ta makrela nebo zavináč to nezachrání. Jím ho taky.
A holky vitamin B. To je od endokrinoložky, ať mají větší chuť na jídlo. Málo jí. Jsou strašně hubené.
Klukovi dávám rybičky od Mollers. Ale je to tím, že nejí ryby. Koncem srpna začínám nasazovat já i syn imuglukan. Oběma nám minulý rok pomohl. Já jsem hodně často bývala nachlazená. Takže mám porovnání. A to sportuji, hodně chodím, jím vitamíny a přesto mi pomohl až imuglukan. Z jara zase vysazuji. Jde mi o to, překonat to chřipkové období, toho jsme se minulý rok vyhnuli. Před 2 roky jsem nedávala nic a kluk byl skoro celou zimu nemocný. Chodí už do školy, tak si nemůže dovolit zameškávat
@jednažena píše: Více
Kupuji v Dr. Max tablety.
https://www.drmax.cz/…emium-tob-90?…
Pokud budu dávat rybí olej, dávat k tomu ještě i vitamín D, nebo to už stačí? Imunoglukan jsme už nasadili, už má tábor od pondělí, tak už raději. Pak dám i probiotika.Ale uvažovala jsem nad vím vyměnit vitamín D za ten rybí olej, tam je taky vitamín D. @vejilka @Kelsey @Ounou
@KKK85 já dávám ten moellers kde už D je tak další nepridavam
Davam rybi tuk od mollers a draci sirup. Rybi tuk, protoze si nemyslim, ze to lososem 1× za mesic a treskou 3× za mesic spasim. Draci sirup je takove placebo, ale comkdyby nahodou to fungovalo ![]()
Jinak deti litaj po venku vetsinou po zbeade i bosi, vzdycky kdyz je vecer myju, tak z nich jde cerna voda, to si myslim, ze na imunitu je asi to nejvíc ![]()
@KKK85 píše: Více
Vitamin D nepřidávám. Ve většině doplňcích už je. Ta omega je dobrá na plno věcí. Takže dávám nepřetržit celoročně. Imuglukan začne působit až tak ta dva měsíce, proto se doporučuje nasadit už koncem léta.