Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@maminka.adela píše:
Dobrý den, od té doby co moje Anička chodí do školky začala marodit. Kolikrát je nemocná i 2× do měsíce. Máte vyzkoušené nějaké přípravky na podporu imunity?
Dobra tema to me taky zajima nas ceka skolka v zari. Rikas 2× do mesice. Sakra ![]()
Já dávám dětem každý den Můllerův sirup s echinaceou a musím říct, že super. Rýmu neměly ani jednou a kašel jednou a trval 3 dny. Takže za mě super ![]()
Berem cela rodina LR Aloe Vera drinking gel peach a pri naznacich nachlazeni LR colostrum v kapslich. Dcera nastoupila do skolky v zari 2017, od druheho dne i spi a poprve marodila minuly tyden (prosinec 2018). Jak by to vypadalo bez podpurne lecby, tezko odhadovat …
Ja dávám glukanek. Nemocné jsou holky minimálně. Kamarádka dávala už vsechno-kolostum, aloe, echinaceu, glukanek, vitamíny, hlivu… Proste všechno a děcka jsou nemocne cca 2× do měsíce už 3.rok. Je to o celkové imunite.
Podle mě má někdo štěstí a někdo ne a preparáty s tím moc neudělají. Syn chodí letos druhým rokem do školky a jedeme v módu týden ve školce a týden (až dva) doma a libuju si, že už to je zlaté. Zkoušela jsem všechno možné i nemožné - colostrum, imunoglukan, rybí tuk, probiotika, změnu jídelníčku, různé čaje, kapky… Ale asi nejvíc se mi osvědčila kombinace colostrum, rybí tuk a probiotika.
Když začal chodit první, tak jsem musela kvůli nemocem na zimu stáhnout (nemoci mladšího). Starší bez podpůrných preparátů od prvního roku měl 2× angínu, neštovice a pár dvoudenních viróz. Občas rýma a kašel - zůstal doma, ale ostatní děti s tím u nás chodí běžně.
Po 2 letech zkouseni vseho moznyho, jsme zakotvily na mycobaby dracim sirupu. A tcm herbs davam v zacatku nachlazeni, a zatim to zustava jen u lehky rymy a kasle. A hlavne. Od rijna denne inhaluji a je to znat. Od te doby nebyly nemocny.
Vyzkoušela jsem toho hodně, ale jak tady bylo napsáno - záleží na celkové imunitě-někdo to dá, někdo si tím musí projít se vším všudy.
Dávám vitamíny, cpu do něj ovoce a stejně byl už několikrát nemocný od září (ne antibiotika), rýma a kašel, jeden den horečka. Jedné kolegyně děti moc nemarodily, ta druhá byla pořád s dětmi na OČR. Syn nesnáší sirupy, vzal na milost cucavé vitamíny. Takže nic extra.
@Celina a pak to dál pokračuje ve škole. Tam to je horší o to, že si rodiče řeknou, že když bude dítě ve škole, nebudou to muset dohánět doma. Bohužel většina lidí musí do práce, tak to asi nemá řešení.
Já chytře šla do lékárny, že nutně potřebuji pro syna něco na imunitu a lekarnice asi tak 50 - 60let se na mě koukla a říká, asi bych vám to neměla říkat, ale kupte mu raději kilo pomerančů, než todle, dětské tělo si nejvíc vezme z přirozeně se vyskytujících vitamínů a tydle doplňky většinou tělem jen projdou a vždy záleží na odolnosti daného dítěte, někdo bude marodit a může mít léky za tisíce… Tak jsem řekla nurofen a panadol a sla domu a každý den dostava pomeranč, mandarinku, banán atd, zatím drží, ale nechodí do školky, teď táta doma chrchla a já prožívám stres zda nás sejme na vánoce laryngitida nebo ne… Jak řekla lekarnice záleží na jedinci.
@maminka.adela
Ahoj Adel ja teda muzu doporucit jedine Sanimun sirup,doporucila mi ho ma pediatricka a nemuzu si ho vynachvalit pusobi to jak na imunitu,tak i na alergicke reakce coz je za me super vec 😊
Ahoj Holky 😊imunita u deti je vecne tema a buhuzel je pravda,ze nektere deti jsou nemocna dvakrat i trikrat do mesice 😏muj syn bere Sanimun sirup a nemohu si ho vynachvalit pomaha jak na imunitu,tak i na kozni problemy.Muzu jen doporucit😊