Podpůrný pás v těhotenství

1912
30.7.21 18:07

Podpůrný pás v těhotenství

Zdravím,

jsem aktuálně 31tt. Hrozil a stále hrozí (hodně zkrácený čípek) předčasný porod a na dnešní kontrole mi doktorka řekla a poradila, že se nemám vůbec namáhat, ale podle toho jak se budu cítit, tak ven na krátké procházky (spíš se vyvalit někde venku a nechat se obskakovat :D) můžu.
Pak jsem jí řekla, že mám problémy při chůzi, kdy mám tlak po celém břiše a občas to dost vystřeluje do levého boku, spíš podbříšku a jsem ráda, že si dojdu na wc. Řekla mi, že je to od vazů a jak se roztahuje děloha. Doporučila mi u fyzioterapeutky tejpování nebo třeba podpůrný pás.

Chtěla bych vás tímto poprosit, zda byste se podělily o své zkušenosti s podpůrnými pásy, protože na internetu je jich opravdu hodně. Které a proč vám vyhovovaly (cenu bych si představovala kolem 500, ale kdybych věděla, že zrovna ten se vyplatí, tak i do té 1000) a zda to opravdu může pomoct, abych neporodila dřív.
Snažím se samozřejmě hodně odpočívat, převážně ležet, ale na kontroly, odběry k lékařům stejně musím jít, takže stále ležet nemůžu a mám z toho trochu strach…

Předem vám moc děkuju. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6178
30.7.21 18:15

Já na něj spolíhala, že mi pomůže i od bolestí jizvy po císaři, ale vůbec ho na břiše nesnesu - tak zkus před koupí třeba zavázat šátek kolem břicha nebo to nějak podobně nasimulovat, abys věděla jestli to vůbec sneseš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.7.21 18:15

Měla jsem jich několik, nejlíp se mi osvědčit takový, co měl silnou gumu jen pod břichem. S klidem si kup bazarový, stejně to je na chvilku a pak ho prodáš. On ti od předčasnýho porodu nepomůže, to potřebuješ opravdu klid a ležet, ale pokud už někam musíš jet, tak trochu uleví. Jen na pás bych se opravdu nespolíhala.

• Citovat
  • Upravit
14929
30.7.21 18:45

Pas je fajn věc, doporucovala mi ho moje PA. Pomáhá udržet miminko v břiše ve správně pozici pro porod, já jsem ho tam měla hodně rozcapenyho a ten pas ho pomáhal srovnat. Navíc mne třeba bylo strasne příjemný ho nosit, bylo to, jako by sis jemně podpirala bříško rukama zespod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
30.7.21 18:56

@Wenn.Nox měla jsem pás Anita na doporučení mudr. Říkala, že se dají napsat i na pojišťovnu, ale že ty nedoporučuje, jsou prý nepohodlné.
Nosila jsem ho ven, když jsem šla na prochazku se starším dítětem. Měla jsem ho na sobě párkrát, ale bylo to příjemnější než bez, odlehcoval břicho.
Chci se ho zbavit, tak případně napiš SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
30.7.21 18:56

@Lily Evans
Určitě bych ho snesla, zvlášť kdybych měla ten pocit, že mi to pomáhá. :)

@Janli
Určitě nechci spoléhat jen na pás, ale jak říkám, kontrolám se nevyhnu a pár desítek, stovek metrů ujít budu muset. Tak i kdyby to mělo pomoct aspoň trošku, tak nechci nic zanedbat.
Na bazarech na netu nemají bohužel moji velikost, ale shodou okolností tady jeden slečna/paní prodává, tak jsem ji už kontaktovala.

@Semtex
Moc děkuju za zkušenost. :)

Mně právě jde třeba o typ. Jestli bude stačit třeba něco na způsob :
 https://www.benu.cz/…sic-univ-vel?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14929
30.7.21 20:48

@Wenn.Nox tenhle bude určitě fajn, já měla podobný ne-li úplně stejný :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26641
31.7.21 04:15

Nosila jsem jich hodne, znacku uz nevim, ale byla to je guma, takovy pasek pod brichem a pres bricho uz to byla jen latka. Ten byl super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí