Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co jste podepsali, to máte a já bych teda byla ráda, vyklízení starých koberců a nábytku po někom je spíš opruz. Snad ste si to tam nechtěli nechávat?
to je celkem humus, natož s miminkem doma. Dostat byt úplně vybraný je to nejlepší, vymalujes si podle svého, podlahy si položíš svoje a hotovo.
Ty jsi fakt chtěla vybavení, koberce, nábytek bůhví po kom, ještě v tom žít s miminem? To by se ti neeklovalo a ještě si naštvaná, že ti tam to haraburdí nezůstalo? Opravdu si nechcete byt vybavit a upravit podle sebe, ale řešit, zda v sedačce nejdou brouci a pod špinavým kobercem plíseň?
Po svých zkušenostech už nikdy nejednám s realitkou. A s prasatama MM ani omylem.
@Zumpa píše:
Po svých zkušenostech už nikdy nejednám s realitkou. A s prasatama MM ani omylem.
já onehdá dala smlouvu od realitky právníkovi a nestačil se divit ![]()
@berusa.m @mado
@Kriss Tina šiš, zas z toho nedělejte drama. V nájemních bytech je naprosto samozřejmé, že máš podlahy a obvykle i nábytek po původním majiteli.
@Lama Lama v najemnich možná, ve svém bych to nechtěla. A mám pronajaty několikátý byt a v žádném sem nikdy neměla vybavení po někom, vždy beru prázdný, podlahu jo, ale bez koberců. Prostě bych nechtěla žít s vědomím, že v tom může být kdejaký parazit ![]()
@Kriss Tina píše:
@Lama Lama v najemnich možná, ve svém bych to nechtěla. A mám pronajaty několikátý byt a v žádném sem nikdy neměla vybavení po někom, vždy beru prázdný, podlahu jo, ale bez koberců. Prostě bych nechtěla žít s vědomím, že v tom může být kdejaký parazit
Ale tohle se přece neřeší, jak to máš ty. Pokud to tam zakladatelka takhle chtěli nechat, pak to měli řešit v procesu.
Co je psáno, to je dáno. Nějaká domluva per huba je pak úplně k ničemu. Padesát tisíc sice naštve, ale máte poučení do budoucna. Na makléřku můžete podat stížnost, napsat negativní hodnocení.
Jo a s touhle realitkou mám dvě zkušenosti a obě špatné. Nikdy víc.
@P4ja píše:
Ale tohle se přece neřeší, jak to máš ty. Pokud to tam zakladatelka takhle chtěli nechat, pak to měli řešit v procesu.
No dyt píšu, že mají co podepsali
když si to neuměli pořádně ohlidat, tak už je to jejich problém. Málokdo asi počítá, že když někdo kupuje byt, že v něm bude chtít nechávat komplet vybavení, tak meli trvat na sepsání a bez toho nic nepodepisoval a neplatit no.
@Kriss Tina píše:
@Lama Lama v najemnich možná, ve svém bych to nechtěla. A mám pronajaty několikátý byt a v žádném sem nikdy neměla vybavení po někom, vždy beru prázdný, podlahu jo, ale bez koberců. Prostě bych nechtěla žít s vědomím, že v tom může být kdejaký parazit
No tak nechtěla, pochopitelné to je. Ale nechápu to pohoršení.
S majitelem a realitkou bych to nijak neřešila, smlouva rozhoduje. Pokud je to, jak říkáš, napsala bych na realitní kancelář či danou makléřku negativní recenzi. Též do realitky bych dala vědět, že s prací makléřky jste nebyli spokojeni.
No tak koberec po nekom bych nechtela, kor s miminkem. Ale nesouhlasim s tvrzenim, ze je vzdy lepsi kupovat holobyt. My jsme koupili byt od pilota, mel tam nadherny drahy nabytek. Zil tam sam a vecne byl nekde ve svete, takze nabytek byl treba 5 az 10 let stary, ale jako novy, bez jedineho skrabanecku, fleku na sedacce. Pan byl rad, ze se nam vybaveni libi, ze ho nemusi vyklizet. Nechal nam i spotrebice. Odvezl pouze matrace.
Kdyz si vezmu, ze jsme se do toho bytu stehovali z koleje, kde treba kazdy rok bydli novi studenti a pouzivaji uz roky nebo desitky let stejne matrace, tak nabytek po jednom cloveku nebo jedne rodine je uplna pohodicka. Samozrejme zalezi na stavu vybaveni a celkove bytu.
@Lama Lama já to pohoršení chápu, většina z nás chce pro své dítě čistou, pěknou domácnost. Ne koberce, sedačku bůhví po kom, bůhví s čim.
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebovala bych poradit, jak se nyni zachovat. Kupovali jsme nemovitost pres realitni spolecnost mm. Koupe byla celkem rychla( pro nas odealni misto, kde jina nabidka nebyla). Na prohlidce nam byl prezentovan nejaky stav bytu( vybaveny s koberci). V jedne mistnosti byly dost podivne upravy zdi( o kterych majitel tvrdil, ze muze odstranit).O vybaveni rekl, ze si bere jen to, co je v obyvacim pokoji. Na nabidku jsme kyvli a slozili kauci. Na schuzce pred podpisem smlouvy jsem si chtela potvrdit vybaveni a upravy, ale razna realitni maklerka me zastavila, ze to se bude řešit az v predavacim protokolu. Na to jsem namitla, ze se to musi resit dopredu, ale maklerka me ujistila ze nemusi. Smlouvu jsme podepsali a majitel obdrzel penize. Realitce jsme jeste pisemne zaslali seznam pozadavku v byte. Ta rekla, ze je vse v poradku. Dohodli jsme se na podpisu predavaciho protokolu. Bohuzel vetsinu veci resil pouze partner(ja se venovala miminku). Den pred schuzkou v byte jsme jeste volali maklerce ohledne soupisu veci, zda je vse v poradku. Ta rekla, ze se dohodneme na miste. Na miste jsme zjistili, ze byt je az na kuchyn prazdny a z podlah jsou vytrhane koberce( a zustala stara barvou pocakana podlaha. Zdi nebyly upravene. Byt vypadal uplne jinak. To Ase nam samozrejme nelibilo a vec jsme zacali resit s majitelem. Ten byl nastvany, ze dostal seznam soupisu praci pozde a ze tyden pred predanim uz tam nic delat nebude. Zacal vyhrozovat, ze pokud byt neprijmem, ze vec preds svemu pravnikovi. Dal nam par stovek na upravy a my jsme pod natlakem prijali a podepsali. Ted zpetne jsme strasne nastvani na realitni kancelar, ze nas obelhala a neinformovala dopredu. Naklady se nam tim padem zvysili cca o 50 tisic. Da se vec jeste nejak resit? Chystame si stezovat i na realitni maklerku, ze nas podvedla a umyslne zatajovala informace.
Nejake tipy jak toto resit? Nebo nechat byt?
A pro koho ta realitní kancelář pracovala, předpokládám, že pro prodávajícího, nebo ne?
Když jednáš s profesionálem, který pracuje pro někoho jiného, tak buď tomu rozumíš nebo potřebuješ taky profesionála na své straně. To platí obecně ve všem.
Zrovna M&M jsou obecně čuňata a mají to smluvně dobře podchycené, ale před podpisem se to vždycky dalo překopat a zbytek proběhl v pořádku.
Poučení pro příště.