Podraz od realitky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
16.12.21 09:08

@Zluta_pastelka ano, a ve veku, kdy dite neslo uz udrzet na podlozce, plazi se a vsechno ozira, jsem tedy do penzionu moc nejezdila prave z techto duvodu. Nemusi delat mop v kazde hospode a na pokoji ;) vsak za par mesicu uz beha a tam uz jsme zase nekde jinde. A hlavne, ono polozit dite na zem v hotelu na pul hodinky a nechat ho tam valet vetsinu bdeleho stavu (jako jsem praktikovala doma) je zrovna co do tech plisni a podobnych lahudek celkem rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.12.21 09:22
@Dobrej_tym píše:
@Lama Lama A kdo na koho kouka skrz prsty? Psala jsem svuj nazor :nevim:

Nevim, už si ty nicky nepamatuji. Prostě tu někdo odsoudil fakt, že někdo chce s miminkem jít do bytu s původními koberci ( aniž by měl jakoukoli informaci, v jakém stavu ty koberce jsou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
16.12.21 09:43
@Dobrej_tym píše:
Akorat ze v tom hotelu ty koberce fakt cistej.

No nedelam si iluze, maximalne preluxujou drobky. Že by po kazdym ubytovanym ten koberec preprali a vydesinfikovali asi dost tezko. Mně se z tohoto duvodu ekluje vic pobyt na hotelu, kde si to nemam jak umyt, nez mit vybaveni po nekom, ktere si pripadne necham vycistit nebo vydesinfikuju sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.21 11:32

Dekuji za rady.
Koberec v byte byl max. dva roky stary(vypadal dost luxusne). Ja se pouzitych veci nestitim. Hodne veci kupuju pouzitych i pro miminko.
Navic jsme uvazovali, že byt pronajmeme, takže bychom to vybavení atd ocenili.

• Citovat
  • Upravit
624
17.12.21 09:59
@unuděná píše:
@Zluta_pastelka ano, a ve veku, kdy dite neslo uz udrzet na podlozce, plazi se a vsechno ozira, jsem tedy do penzionu moc nejezdila prave z techto duvodu. Nemusi delat mop v kazde hospode a na pokoji ;) vsak za par mesicu uz beha a tam uz jsme zase nekde jinde. A hlavne, ono polozit dite na zem v hotelu na pul hodinky a nechat ho tam valet vetsinu bdeleho stavu (jako jsem praktikovala doma) je zrovna co do tech plisni a podobnych lahudek celkem rozdil.

Tak abych nejela do hotelu, protože by tam dítě mohlo něco ožužlat, to už mi přijde jako hodně hardcore rozhodnutí. To jako třeba rok (od těch cca 4 měsíců do dejme tomu roku a půl, kdy dítě přestane ožužlávat všechno, co vidí) nejezdíte nikam? To je docela extrém :think: To já naopak takovémuhle chránění dětí moc neholduju, naopak, chci aby viděly a zažily (a ochutnaly) co nejvíc z okolního světa :) Ale ať tak či tak, my stejně cestujeme hodně, sedět několik měsíců doma nepřipadá, mimo jiné z pracovních důvodů, v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.21 10:05

@Zluta_pastelka Tos netrefila, my jsme na cestách v podstatě každý víkend :* Ale ve věku, kdy jsem měla plazící dítě, které všechno oslintává, se holt jezdilo na chalupu a do přírody. A když už na hotel/penzion, tak jsem ho rozhodně nenechávala lézt po zemi (stejně jako třeba v restauracích :nevim: ) - byli jsme venku, případně dítě v nosítku/kočárku/v náručí a na pokoj se chodilo spát :nevim: Narozdíl od domácího prostředí, kde dítě mohlo bezpečně zkoumat celý byt a klidně to na koberci zalomit. Co tak vidím kolem sebe, dělá to většina rodičů a fakt nejsme nějaký uzkostlivci :mrgreen: Radši jedeme pod stan a dítě pustíme na trávu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80043
17.12.21 13:04

@unuděná Pocuranou od psa?
Mne je to celkem fuk. Ale co jsem viděla, třeba na dovolenou lidé běžně jezdí s mimina různého věku, a nějak tohle neřeší. A třeba v lázních jsem zažila dítě lezoucí po celé jídelně. Občas zasněně olizlo něčí nohu, občas nohu od stolu.
Ale pokud bych kupovala být, asi bych do něj chtěla nábytek a vybavení dle svého vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.21 13:20
@inkakřivák píše:
@unuděná Pocuranou od psa?
Mne je to celkem fuk. Ale co jsem viděla, třeba na dovolenou lidé běžně jezdí s mimina různého věku, a nějak tohle neřeší. A třeba v lázních jsem zažila dítě lezoucí po celé jídelně. Občas zasněně olizlo něčí nohu, občas nohu od stolu.
Ale pokud bych kupovala být, asi bych do něj chtěla nábytek a vybavení dle svého vkusu.

Tak to už je takové slovíčkaření, kdybych měla řešit, jestli zrovna na téhle louce v tomhle místě čůral pes po posledním dešti, tak bych se musela asi zcvoknout :mrgreen: :mrgreen:
Ano, lidé jezdí s dětmi do hotelů. Ale že by pokládali půlroční plazící mimino zrovna na koberec v hotelu, o tom dost pochybuju. Já aspoň nikoho takového neznám. Když ho potřebuji odložit, dokážu to vymyslet lépe, než vytíráním cizí podlahy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
17.12.21 14:10
@Anonymní píše:
Dekuji za rady.
Koberec v byte byl max. dva roky stary(vypadal dost luxusne). Ja se pouzitych veci nestitim. Hodne veci kupuju pouzitych i pro miminko.
Navic jsme uvazovali, že byt pronajmeme, takže bychom to vybavení atd ocenili.

Dopadli jste jeste dobře. Realitky hodně využívají toho, že nemáte zkušenosti a vyloženě kupujícího tlačí i tam, kam nechce. My přes realitku kupovali dům. Dům měl být předán vyklizený, obytný. :lol:
Plynová kamna nefungovala, elektrika nefungovala, tekla pouze rezavá studená voda, z pokojů si pán vzal absolutně všechno, odřezal i topení a vzal si i sítě proti hmyzu z na míru dělaných oken. Na půdě byla hromada odpadu, jedna celá garáž nacpaná k prasknutí věcmi pána a ve smlouvě dodatek, že si tam věci ponechá v úschově na dobu neurčitou.
Když jsme se ohradili, tak nám bylo velice arogantně řečeno, že nám laskavě předají dům o celé tři dny dříve, jako náhradu za případné „nedokonalosti“. Vzali jsme si právníka, ten celou smlouvu vyškrtal, nechali jsme udělat nájemní smlouvu za užívání garáže a hned šlo všechno mnohem jednodušeji. Dostali jsme slevu 100 tisíc, garáž byla do dvou dnů vyklizená. Sice mne štvalo, že si pán vzal i pletivo z plotů kolem domu, odmontoval plynový kotel i s bojlerem, ale za ten klid to stálo. Stejně byl dům zralý na kompletní rekonstrukci. :D Pán je místní, teď chodí kolem a stěžuje si sousedkám, jak levně ho prodal, že by měl teď větší cenu, že měl na půdě plno osobních věcí z dětství a že nás dá k soudu a ten dům určitě vyhraje… :mrgreen: :jazyk: :mrgreen: Tak určitě. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
17.12.21 16:04
@unuděná píše:
Tak to už je takové slovíčkaření, kdybych měla řešit, jestli zrovna na téhle louce v tomhle místě čůral pes po posledním dešti, tak bych se musela asi zcvoknout :mrgreen: :mrgreen:
Ano, lidé jezdí s dětmi do hotelů. Ale že by pokládali půlroční plazící mimino zrovna na koberec v hotelu, o tom dost pochybuju. Já aspoň nikoho takového neznám. Když ho potřebuji odložit, dokážu to vymyslet lépe, než vytíráním cizí podlahy :nevim:

Tak si predstav. Ja jsem pracovala v primo detskem hotelu ****+(a v „prvnim svete“) kde byly koberce v restauraci. Za mne absolutni humus, vysavalo se to sice po kazde jidelni seanci (podotykam all inkl. buffet, kde se starsi deti samy obshluhovali no dokazete si to predstavit), mokre se tu cistilo asi jednou za 1/4r. 8o Batoleci dite sem tam nekdo na ten humac polozilnebo samy starsi deti k hram.

A predstav si, ze i u deti z fajnovych rodin, co se prelo od plastovych brcek, bezpecnost hracek, po vycet ecek v potravinach a slozeni vzduchu si za trvani me kariery ani jednou nikdo nestezoval (krome uklizeciho personalu, ty denne).

Tim chci jen podotknout, ze je to asi dost uhel pohledu, protoze mne by to taky hned trklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.21 16:23

@TerezkaSt Já si to právě představit dovedu :poblion: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.21 16:26

@TerezkaSt A jinak k tomu příspěvku - ano, taky jsem občas pustila plazící/lezoucí mimino do ne úplně sluníčkového prostředí a taky mi občas vytřelo prach v restauraci pod stolem. Ale! a o tom tu právě píšeme - je něco jiného udělat to jednou za 14 dní (a to fakt přeháním, protože kdo jezdí s miminem dvakrát do měsíce do hotelů?) a dělat to denně. Zrovna ty plísně pod kobercem bych celkem nepodceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.12.21 17:07
@unuděná píše:
@TerezkaSt A jinak k tomu příspěvku - ano, taky jsem občas pustila plazící/lezoucí mimino do ne úplně sluníčkového prostředí a taky mi občas vytřelo prach v restauraci pod stolem. Ale! a o tom tu právě píšeme - je něco jiného udělat to jednou za 14 dní (a to fakt přeháním, protože kdo jezdí s miminem dvakrát do měsíce do hotelů?) a dělat to denně. Zrovna ty plísně pod kobercem bych celkem nepodceňovala.

Hele, jaké je z pohledu tě t e plísně rozdíl mezi dva roky starým koberc po původních majitelich a TV dva roky starým kobercem? Nebo je menis co dva roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.21 08:32
@Lama Lama píše:
Hele, jaké je z pohledu tě t e plísně rozdíl mezi dva roky starým koberc po původních majitelich a TV dva roky starým kobercem? Nebo je menis co dva roky?

No tak že byly koberce staré 2 roky dopsala zakladatelka až teď, že jo. To jsme žádná nemohla tušit. A ne, neměním koberce co 2 roky, ale taky hlídám, jestli na ně děti například něco nevylijí a samozřejmě je hloubkově čistím. V hotelu můžeš doufat, že to dělají také, ale po původních majitelích nemáš tušení, o jaká prasátka šlo. Ale můžeme to s klidem ukončit, tahle diskuze je už bezpředmětná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.12.21 08:43
@unuděná píše:
No tak že byly koberce staré 2 roky dopsala zakladatelka až teď, že jo. To jsme žádná nemohla tušit. A ne, neměním koberce co 2 roky, ale taky hlídám, jestli na ně děti například něco nevylijí a samozřejmě je hloubkově čistím. V hotelu můžeš doufat, že to dělají také, ale po původních majitelích nemáš tušení, o jaká prasátka šlo. Ale můžeme to s klidem ukončit, tahle diskuze je už bezpředmětná.

No právě proto, že to nikdo nemohl tušit, tak nemá cenu se pohoršovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1