Podraz od realitky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
15.12.21 15:01
@Lama Lama píše:
Jako vánočku v zavinovačce? Tu bych neválela po koberci ani doma… Proč by. Pak už je to fuk, oblezli horší věci - herny, tělocvičny…

No ja hlavne vnimam jako mnohem vetsi hnus hotelovy koberec (plisne, zatucha, zadupany stolety bordel, cistici prostredky) nez treba pisek na hristi nebo travu na zahrade. To neni spina :P Takze takove to mimino, co vicemene lezi na brisku, ozuzlava si ruce a hracky a pak cpe cumak do podlozky, bych v hotelu na zem nepolozila. Doma klidne :nevim: A ze ve veku kolem roku uz oslintaji vsechno mozny vcetne heren a madel v MHD, to je taky jina, ale korigovat to muzes.. Takovou plisnicku pod kobercem, kterou tam mas roky, o te ani nevis a na dychaci system mimina to muze mit fakt spatny vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.12.21 15:05
@unuděná píše:
No ja hlavne vnimam jako mnohem vetsi hnus hotelovy koberec (plisne, zatucha, zadupany stolety bordel, cistici prostredky) nez treba pisek na hristi nebo travu na zahrade. To neni spina :P Takze takove to mimino, co vicemene lezi na brisku, ozuzlava si ruce a hracky a pak cpe cumak do podlozky, bych v hotelu na zem nepolozila. Doma klidne :nevim: A ze ve veku kolem roku uz oslintaji vsechno mozny vcetne heren a madel v MHD, to je taky jina, ale korigovat to muzes.. Takovou plisnicku pod kobercem, kterou tam mas roky, o te ani nevis a na dychaci system mimina to muze mit fakt spatny vliv.

No a přežili to. 8)
Plísničku pod kobercem tam můžeš mít i na svém koberci, na tom se nic nemění. Jako at si každej dělá co chce, je mi to fakt fuk. ale to pohoršování outlocitných matek nad tím, že si v bytě nekdo nechá původní koberec… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 16:12
@Lama Lama píše:
No a přežili to. 8)
Plísničku pod kobercem tam můžeš mít i na svém koberci, na tom se nic nemění. Jako at si každej dělá co chce, je mi to fakt fuk. ale to pohoršování outlocitných matek nad tím, že si v bytě nekdo nechá původní koberec… :roll:

Tak hlavně, že je dotaz úplně o něčem jiném 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.12.21 16:58
@Lama Lama píše:
No a přežili to. 8)
Plísničku pod kobercem tam můžeš mít i na svém koberci, na tom se nic nemění. Jako at si každej dělá co chce, je mi to fakt fuk. ale to pohoršování outlocitných matek nad tím, že si v bytě nekdo nechá původní koberec… :roll:

Ale tak jasný, děti přežily i jízdu v autě bez sedaček, guláš v šesti měsících a dokonce i chodítka 8) To pro mě není moc argument. Já radši nechám děti budovat přirozenou imunitu venku (a že mi ožužlaly věcí! -kamínky, písek, slepičí hovínka i žížaly), ale koberce po cizím uživateli, kdovíjak staré a kdovíjak čištěné, to mi pro mimino vhodné nepřijde. Takže proto jsem psala, že mi přijde lepší, že jim to zlikvidoval majitel a mohou si tam dát svoje nové :nevim: Zase jako investice pár tisíc do koberce není takové drama a výsledek za to stojí. Jestli tam šlo třeba i o rošty kvalitních postelí nebo vestavěné spotřebiče, tak to je horší no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
15.12.21 18:13
@unuděná píše:
Jakože pro ležícího kojence si nebereš ani nějakou podložku či deku? Tak to já tedy ano, dokonce i na návštěvy. Ať už proto, že nemusí oslintat nebo poblinkat cizí koberec, tak i proto, že nemusí sníst všechno, co měl na botách ten, kdo se tam předtím prošel. Trénování imunity venku, na trávě či na písku vnímám jako kapku rozdíl, ale „miminko“ - rozuměj tak do půl roku-jsem tedy na trávu bez podložky asi nikdy nepoložila.

Plazící se dítě vydrží na podložce cca 30 vteřin. Můj momentálně 4 měsíční kojenec tak 3 minuty, než se odkulí pryč. Nápad dobrý, praxe pokulhává. V 6 měsících jsem prvorozenou nedokázala dlouhodobě udržet v jedné místnosti, natož na podložce :lol:

Je to jen o pocitu. Písek na hŕišti dezinfikují (možná ne všude, ale u nás se tím i chlubí), oproti čistidlu na koberce žádný rozdíl. K tomu výkaly (od ptáků jsou pokálené i prolézačky), rozlitý alkohol od nočních návštěvníků, hnijící zbytky kde čeho, brouci, roztoči… Zlatej čištěnej a luxovanej koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80008
15.12.21 18:19
@Hrubous píše:
Tak ono to bude asi případ od případu, my s nimi máme při prodeji taky dobrou praxi.

Asi. Ale taky já mám na rozdíl od zakladatelky blbý zvyk všechno číst, i to malými písmeny. A ptát se a klidně jsme nechávali upravovat znění smlouvy. A spokojeni jsme byli natolik, že jsem psala pochvalný dopis na vedení, paní maklerka si pochvalu zasloužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.12.21 19:10
@inkakřivák píše:
Asi. Ale taky já mám na rozdíl od zakladatelky blbý zvyk všechno číst, i to malými písmeny. A ptát se a klidně jsme nechávali upravovat znění smlouvy. A spokojeni jsme byli natolik, že jsem psala pochvalný dopis na vedení, paní maklerka si pochvalu zasloužila.

Ono všechno je to o lidech. A jak píšeš, kdyby si zakladatelka nechala upravit smlouvu hned na začátku, tak by bylo jasno.

Jinak my jsme od jedné místní vcelku zavedené realitky utekli i s prodávajícím. Prostě jsme na ně neměli nervy. On chtěl prodat, my chtěli koupit, ale vše byl problém a táhlo se to. Nakonec jsme to řešili po vlastní ose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
15.12.21 20:22

Hele lidé jsou různí buď ráda, že byl být prázdný my měli pravý opak. Koupili jsme statek s velkými chlivy a stodolami, vše v pořádku, prohlídka, podpis, peníze a předání klíčů. Jenže rodina měla druhé klíče a za ten týden tam celé příbuzenstvo navozilo hromady starého nábytku a bordelu, že byli chlívy i stodoly plné. Ještě cca 3 roky poté jsme všemožně likvidovali jejich bordel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
15.12.21 20:28
@Zluta_pastelka píše:
Teda, tady je to zase jeden outlocita vedle druhého :D Do hotelu, hádám, nikdy nejezdíte, což dámy? Tam totiž koberce a dokonce i postele a ložní prádlo použily desítky, možná stovky lidí před vámi a ani si je sami profesionalně nevyčistíte.

Akorat ze v tom hotelu ty koberce fakt cistej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.12.21 20:34
@Dobrej_tym píše:

A kde je problém vyčistit ho doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
15.12.21 21:20

@Lama Lama Ale jo, to můžeš samozřejmě, a teda bylo by to záhodno :) Ale tak asi jde i o ten pocit, jakože když přijdu, tak si vymaluju a vyměním koberec. Ono taky nemaj moc dlouhou životnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.12.21 21:55
@Dobrej_tym píše:
@Lama Lama Ale jo, to můžeš samozřejmě, a teda bylo by to záhodno :) Ale tak asi jde i o ten pocit, jakože když přijdu, tak si vymaluju a vyměním koberec. Ono taky nemaj moc dlouhou životnost.

a proč pohrdavě koukat na někoho, kdo prostě na ten dobrej pocit peče? :think: Tobě ho nikdo nebere. Já mám dobrej pocit, když ujdu za 4 dny 130 km na těžko a spím v lese pod větví. Ale na nikoho nekoukám zkrz prsty, když on toto k dobrému pocitu nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
16.12.21 00:19

Prikladam sek nazoru, ze ti puvodni majitel udelal sluzbu, kdyz kramy vystehoval.

Vic ti bohuzel taky neporadim. Sama jsem takhle padla opakovane na pusu. Proste plati to co je psano to je dano. Ja takhle pronajala byt na spolubydleni se svizelnym bodikem Predavaci protokol. Najemnici si pak odkraceli i s odpadkovym kosem. V zivote by mne napadlo, ze nekoho napadne krast i takove kramy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
16.12.21 08:53
@Dobrej_tym píše:

Aha? Ty si je doma nečistíš či co? Nerozumím téhle poznámce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
16.12.21 09:07

@Lama Lama A kdo na koho kouka skrz prsty? Psala jsem svuj nazor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...