Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano rekla bych jim to i kdyz si myslim ze oni o tom vědí.. s kamarádkou bych se prestala vídat nesnesu vidět kdyz se někomu deje něco takoveho a hlavně kdyz si ten druhý nechá líbit …
Tohle je hrozně těžký. Pokud ona sama nebude chtít pomoci, tak budeš za tu špatnou, jakkoli se do toho budeš plést. ![]()
Upřímně netuším, co bych v danou chvíli dělala. Ona sama musí pochopit, že to není dobře a měla by chtít odejít. Vždycky se to dá vyřešit, i kdyby jí pomohli rodiče…
Prvně bych se zkusila poradit na nějakých linkách a organizacích, které se na to specializují. Ti by měli umět poradit spíš než to řešit na vlastní pěst. Hodně štěstí.
Komu není rady, tomu není pomoci.Bohužel to tak většinou je a TY budeš ta co vyjde ze všeho jako špatná. Jednu takovou známou jsem měla a stejně se vždycky vrátila za ním. On je prý jinak hodny.
Není to podraz, ale pokus o pomoc. Pokud znáš jejich rodinné vztahy a víš, že by ji rodiče mohli pomoci, pak bych tam zašla, ne oznámit jim to, ale popovídat si s nimi tom, jak kamarádce pomocí.
Asi bych to rodičům řekl, ale ani oni, ani nikdo jiný s tím nic nenadělá, když ona to nebude chtít řešit. Kde není žalobce, není soudce.
Jaký podraz? Normálně jim to řekni. A kamarádku bych nasměrovala třeba na videa Jana Dvořáka, pokud neumí anglicky, a dala jí nějaké knihy o narcismu. Určitě v tom svého miláčka pozná
Uvědomění si v čem žije nebude hned, ale ty aspoň budeš mít čisté svědomí, že jsi udělala maximum. Nastoupit na ni s tím, že je její chlap psychicky nemocný násilník, který ji taky může velmi brzy zabít, většinou nepomůže, na to si musí přijít sama.
@Anonymní píše: Více
To by nebyl podraz, ale pomoc. A jí bych se pokusila nasměrovat na nějaké pomocné organizace, ostatní tady určitě dají odkazy. Tohle není normální a ona už si to do normálnosti postavila.
Pokud si myslíš, že na rodiče dá a dokážou ji pomoc tak bych jim to řekla i za cenu, že se semnou třeba přestane bavit.
Kvůli tomu dítěti bych to jejím rodičům řekla i kdybych o tu kamarádku měla přijít.
Radsi bych byl za toho spatnyho ja, ale zit s pocitem ze jinekdo bil az ji zabil, a ja byl jedinej kdo o tom vedel a mohl neco udelat, s tim se da zit dost fezko…
Takze ano, i za ztratu pratelstvi bych to jeji rodine rekl, treba je poslechne a odejde od nej.
Řekla bych to rodičům a zároveň jim dala kontakt na Bílý kruh bezpečí, který jim pomůže v řešení situace.
Nebrala bych to jako podraz ani náhodou, ona je ve fázi, kdy tu pomoc potřebuje, protože sama nevidí že je všechno hodně špatně. Řekni to jejím rodičům. Snad se jim povede jí otevřít oči.
@SOVIČKA93 píše: Více
Třeba to tak dopadne a vyjde z toho ona jako ta špatná, ale asponˇbude vědět, že se jí snažila z toho pekla dostat. Je to lepší, než dělat že se nic neděje. Kdyby nedej bože došlo na nejhorší, tak by si do konce života vyčítala že nic neudělala.
Dobrý den,
Moje kamarádka žije 3r s chlapem s kterým má 2 leté dítě. Ano, bohužel stihla otěhotnět než ho poznala. A důvod proč píšu - prakticky od porodu dítěte mi rika, jak jeji chlap je vídán snad každý vikend s jinou, obvykle se seznámí někde na akci s kamaradama kde je.. dokonce jednou musela už kvůli němu léčit chlamydie.. což si myslím, ze ohrožuje doma i dítě, protoze nikdy nevíte co domu dotáhne.. neustale mu vse odpouští, protoze nechce malému brát tátu.. no a posledního půl roku mi zacala dost plakat do telefonu, jak kdyz se opije ji napadne (a ne málo), nekdy doma, jednou snad uz držel i nejaky předmět, naposledy ji dal facku na nějaké sešlosti na veřejnosti, přičemž ji vypálil takovou, ze spadla a uhodila se o roh stolu (musela jet na ošetření do nemocnice). Jenze mam pocit, ze uz si to nejak znormalizovala, kolikrat mi rika, ze si za to muze sama, ze mu nemela neco rikat atd. Dokonce mi říká, ze ho ma porad rada a nechce odcházet. No a moje otázka zní, zda by jste tohle oznámili jejím rodičům, aby ji pomohli? Ma je naprosto skvěle a ja se bojim kdyz si to nechám pro sebe, ze se jednou opravdu muže něco stát, blbě o něco spadne a víc už nad tím ani nechci přemýšlet..
Dekuji