Podsedáky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5021
23.4.09 11:16

Děkuju, zapátrám a přehodnotíme to…

Steeve , ještě mám jednu otázku…Mám opravdu ještě řešit novou sedačku pro syna? Cybex vypadá dobře, dá se nějak odhadnout, do jakého je to věku? Moc děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
23.4.09 11:20

Dobře a proč se prodávají sedačky s oddělávací opěrkou zad (zůstane jen podsedák). Vím není to alibsmus, jezdíme minimálně, sedačka manželovi v autě zavazela, tak jezdí Eli na podsedáku, který je skladnější (bude mít v červenci 7 let). Navíc pás-můj názor-pokud není na autosedajdě přímo, tak ten, co je v autě, je veden přes dítě stejně jako na té sedačce s opěrkou.

Jo jo, když si vzpomenu na časy hodně dávno, kdy děti byly bez sedaček, seděly vzadu, bez pásů a jezdilo se , je pravda, že jezdili lidi a ne (omlouvám se) „pra. . . . ".
Navíc, když nám Eli usnula v sedačce či na podsedáku, tak se stejně "vybulila“ a ležela horní půlí těla na sedačce, tak že v tom případě si myslím, že bezpečnost veškerá žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.4.09 11:57

BaraF - ta zádová opěrka má totiž bočnice, a ty chrání dítěti hlavu a ramena a boky, aby si je norozbily o dveře v případě bočního nárazu, myslím že je dost dobře vidět v tom videu z testů, kde dítě na podsedáku dostane ránu hlavou rovnou do rámu dveří, a lebka je vejpůl, v sedačce, kde je zádová opěra a hlavová opěrka se to nestane.
A když už nehrajete na hvězdičky a stačí Vám homologace, tak starý trabant také plní homologaci, stejně jako nové SUV. a upřímě řekněte do kterého byste dala raději své dítě v případě střetu????? stejný rozdíl je malá sedačka( podsedák) a velká sedačka, která obejme celé tělo

Judycum, sedačky jsou povinné do 150cm a 36 kg, to syn jen t mít nebude, takže to není na pár dní, ale na pár let, takže se to opravdu vyplatí

Anulko, sedačky s oddělávajíécí zádovou opěrkou, kde zbyde podsedák prodávají značky, které nejsou dobré v testu, ty sedačky, které jsou dobré toto neumožňují, proto jsou taky bezpečnější - bohužel i podsedáky dostaly homologaci a můžou se prodávat, ačkoliv při nehodě moc nepomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.4.09 12:03

My jsme koupili před 3 roky Kiddy life plus kat. 9-36kg, když bylo dceři 3/4 roku - začínala jí z vajíčka vyčuhovat hlava a měla přes 9kg, takže s jejím nabýváním na váze jsem šli radši do týhle širší kategorie a musím říct, že sedačka je perfektní, roste s ní, dceři se v ní sedí skvěle, když někam jedeme je lehká na přenášení (nebo jsem si už zvykla :?:) :lol: a princip upínání je jednoduchý, tenkrát stála cca 3500,–

podsedák jsme dostali po neteři, ale víceméně ho nepoužíváme, zatím jen 2× a to bylo vážně z nouze
Ale ona švagrová byla schopná naložit dítě do auta i bez jakékoliv sedačky :twisted: , naštěstí jsem jí už jasně vysvětlila, že výsledky vět typu „je to jen kousek“ jsou skvěle ukázaný v klipu Besipu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
23.4.09 12:06

Podsedakovi zastance - prominte, jestli vas urazim, ale vypada to, ze mate dost zkreslene predstavy o svete.
Ta vec kolem hlavy v autosedacce je sakra rozdil oproti nicemu na podsedaku. Dite je proste chranene z boku.
Nehody se bohuzel stavaji casteji nez driv, ale je to logicke, kdyz ted ma auto skoro kazdy ( a nejenom jedno). Ale je celkem mimo si myslet, ze tobe se to stat nemuze, protoze jedes opatrne. Muzes jet sebeopatrneji a stejne te sestreli nejaky blazen naprosto necekane. Ted se mi hromadi znami, co byli u smrtelnych nehod a nekteri maji bohuzel strasne nasledky, proto mam takovy nazor.

MMch - do sedacky 15-36 kg vlezu i ja (mam 160 cm, jen ty kila nesedi-zkousela jsem dcerinu), takze vydrzi opravdu dlouho a ta cena vzhledem na dobu pouzivani vychazi podstatne lepe nez ceny za vajicka a kategorii 9-18kg.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.4.09 12:17

A když už nehrajete na hvězdičky a stačí Vám homologace, tak starý trabant také plní homologaci, stejně jako nové SUV. a upřímě řekněte do kterého byste dala raději své dítě v případě střetu????? stejný rozdíl je malá sedačka( podsedák) a velká sedačka, která obejme celé tělo

Já jezdím deset let starým Suzuki Swift (třídvéřové, orezlé, s pohonem na LPG) i na protest proti debilnímu trendu ježdění těžkou bojovou technikou. Fakt, můžu si dovolit pořídit „lepší, větší, novější“, ale nechci. Jednak mám úctu k věcem co fungují a nahrazuji je novými až když skutečně doslouží, jednak je to můj příspěvek ke zmírnění dopadů nadměrné exploatace zdrojů (na používání MHD nemám čas, nervy a peníze) a taky se tak udržuju „ve stálém střehu“ a řídím podle toho (vyhledávám periferními smysly zdroje nebezpečí-pomalovaná, vypasená a černámi skly opatřená auta např.). Jsem ekolog povoláním, kupuju jogurty v kelímcích, peru v Arielu, ale nelyžuju (sněžná děla považuju za zločin), odpady třídím a doma pijem vodu z vodovodu.
A své dítě bych v případě střetu jakýchkoli aut dala nejraději do postýlky u nás doma, na nekončících diskusích různými vlivy masírovaných rodičů profitují jen prodejci předraženého zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
23.4.09 12:22

Uznávám, je pravda, že můžu jet sebeopatrněji a blázen nás sestřelí, příklad strejdy, který měl během jednoho roku tři (naštěstí lehké nehody -a pokaždé ne vlastní vinou). Už chtěl měnit auto s tím, že mu přináší smůlu. Je pravda, že sedačky, jakékoliv, podsedáky, se prodávají i v OBI, baumaxech apod., kde vám nikdo k nim nic neřekne. Když si jde člověk koupit klec pro zvíře, jde do spec. obchodu a zpovídá prodavačku, jestli je dost velká apod. a k sedačce, kde máme naše „poklady“ nikdo nic.
Když se, ale člověk zamyslí, že i pokud rodina auto nemá, sedačku by doma mít měla a v tom případě sáhne po levné variantě, bez ohledu na kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
23.4.09 13:13

Koukala jsem na to video, nevíte náhodu jestli není někde i česky. Jedna věc je vidět a jedna správně rozuměta já umím německy vážně jen okrajově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.4.09 13:43

Steeve, chtěla bych se zeptat, myslíte, že sedačka typu Cybex Solution, které fotku jste sem vkládala, je vhodná pro dítě staré 2 roky a tři měsíce (cca 14 kg)? Máme sedačku tohoto typu Chicco a starší dcera - 8 a půl roku se do ní už nevejde (má cca 140 cm), tak jsme o ní uvažovali už pro dvouletou dceru. Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
23.4.09 13:59
BaraF píše:
Nejbezpečnější je sedět doma na zadku. Máme dvě auta, celkem 4 sedačky a jedna z nich je obyč podsedák pro dceru co je o měsíc mladší než Vaše. Jezdí v něm už tak tři měsíce ráno do školky a na nákupy, na delší trasy má sedačku co se dá polohovat s pětibodovýma pásama. Podsedák si taky bere když jede s našima, se strejdou a tak (stěhovat velké sedačky s upínacíma prvkama je fakt horor, hlavně do/z třídvéřáku). Používáme k němu takovou klipsnu na pás, co se s ní sepne nad ramenem a nedovolí aby se dítě škrtilo (manžel má v Citroenu takový zářez přímo v obložení zadního sedada, na co ti francouzi nemyslí?).
A co je bezpečnějšího na zádové opěrce než na opěradle sedadla?
Pokud budou lidi řídit jak řídí a pro „zvýšení pocitu pasivní bezpečnosti“ budou jezdit tankama (CRV, SUV a další nenažrané krávy), tak ti při střetu nepomůže ani Iso-Iso klidně certifikované podle ISO. Na hvězdičky nehraju, homologace říká vyhovuje/nevyhovuje, podle toho se řídím a řídím tak abych nemusela testovat na vlastních dětech.
Je to každého věc, jen dodržovat: Jakákoli sedačka lepší než žádná!

Dovoluji si oponavat - podle ADAC je dokonce obycejny podsedak horsi nez zadny, to uz jsem od nich cetla. Bydlim v Nemecku.
Ja sama nevidim problem v tom, sedacku premistovat z auta do auta, a to mam Ford Ka, ktery mistem neoplyva a je jen 3-dverovy. Pro dceru nejedu ani tech 500m do skoly bez sedacky, asi prave proto, ze se prave nejvice nehod stava na tech kratkych trasach, kdy lidi jedou „jenom za roh pro cigarety“. Ze se prave u techto „malych“ nehod jedna o nehody, kdy sedacka diteti zachrani zivot ci zdravi, je myslim jasne, jelikoz pri nehodach na dalnici (hlavne s malym autem) uz povetsinou neni co resit.
Ja bych okamzite sla do vetsiho a hlavne bezpecnejsiho auta, jenze to si bohuzel momentalne nemuzu dovolit. Na slusnou sedacku ma ale aji takovy „socialni pripad“ jako ja :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.4.09 14:04

Báro - člověše, mluvíš mi z duše. - uplne kazdou větou. i tou o postýlce.

vlastne kromě té o autě, já nemám žádný. bo ho ZATIM nepotřebuju.

Helienko - kde bydlíš? u vás se nevedou chodníky? fakt jezdíš pro dítě do školy pul kilometru? (což není extra rytí, vím že tak šílený lokality existujou, jen je to teda hodně smutný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.4.09 14:09
Hellenka píše:
BaraF píše:
Nejbezpečnější je sedět doma na zadku. Máme dvě auta, celkem 4 sedačky a jedna z nich je obyč podsedák pro dceru co je o měsíc mladší než Vaše. Jezdí v něm už tak tři měsíce ráno do školky a na nákupy, na delší trasy má sedačku co se dá polohovat s pětibodovýma pásama. Podsedák si taky bere když jede s našima, se strejdou a tak (stěhovat velké sedačky s upínacíma prvkama je fakt horor, hlavně do/z třídvéřáku). Používáme k němu takovou klipsnu na pás, co se s ní sepne nad ramenem a nedovolí aby se dítě škrtilo (manžel má v Citroenu takový zářez přímo v obložení zadního sedada, na co ti francouzi nemyslí?).
A co je bezpečnějšího na zádové opěrce než na opěradle sedadla?
Pokud budou lidi řídit jak řídí a pro „zvýšení pocitu pasivní bezpečnosti“ budou jezdit tankama (CRV, SUV a další nenažrané krávy), tak ti při střetu nepomůže ani Iso-Iso klidně certifikované podle ISO. Na hvězdičky nehraju, homologace říká vyhovuje/nevyhovuje, podle toho se řídím a řídím tak abych nemusela testovat na vlastních dětech.
Je to každého věc, jen dodržovat: Jakákoli sedačka lepší než žádná!
Dovoluji si oponavat - podle ADAC je dokonce obycejny podsedak horsi nez zadny, to uz jsem od nich cetla. Bydlim v Nemecku.
Ja sama nevidim problem v tom, sedacku premistovat z auta do auta, a to mam Ford Ka, ktery mistem neoplyva a je jen 3-dverovy. Pro dceru nejedu ani tech 500m do skoly bez sedacky, asi prave proto, ze se prave nejvice nehod stava na tech kratkych trasach, kdy lidi jedou „jenom za roh pro cigarety“. Ze se prave u techto „malych“ nehod jedna o nehody, kdy sedacka diteti zachrani zivot ci zdravi, je myslim jasne, jelikoz pri nehodach na dalnici (hlavne s malym autem) uz povetsinou neni co resit.
Ja bych okamzite sla do vetsiho a hlavne bezpecnejsiho auta, jenze to si bohuzel momentalne nemuzu dovolit. Na slusnou sedacku ma ale aji takovy „socialni pripad“ jako ja :wink:

Je to sice totálně off topic, ale neodpustím si jízlivost: A to v Německu jsou ti co jezdí Ka-čkem 500m pro dítě do školky považovaní za socky? Vážně je nutné vlastnit obludné Das Auto aby se člověk cítil aspoň trochu jako člověk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
23.4.09 14:22

Tak já to mám do školky cca 0,9km a pokud je to nutné (mladší doma spí, prší, sněží, bliju, …) taky jezdím autem. U nás bohužel chodníky nejsou a celou cestu jdeme po docela obludné okrsce, kde řidiči jezdí jako hovádka… Ale i když jedu autem tak děti i na cestu do školky poctivě poutám do sedaček, jen škoda,že v době jejich pořizování jsme nebyli online, neb máme asi totálně „blbé“ sedačky a teď již asi nic nedokáže manžela přesvědčit abychom koupili bezpečnější…
Apropo, u té zmiňované Cybex sedačky píší že je od 4 let. Ale náš mladší syn má 15,5kg už teď ve „dvou“ letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.4.09 14:44

ta Cybex Solution je od 15 kg, a doporučuje se výška 100cm, a věk na sedačku 15-36 nejméně 2,5roku, takže dítě, které má 2 roky a 14 kg je ještě malé na takovou sedačku, ale v tomhle věku by měla stávající 9-18 stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
23.4.09 14:50

BaraF , s prominutím, co má společného Váš jogurt v kelímku s řešením podsedáku?
když už chcete myslet ekologicky jezdíte ve starším autě( i když tam o ekologiii asi nemůže být řeč- má to vůbec katalyzátor?) tak když už jezdíte ve starším autě, které by asi neobstálo ve srážce s moderním SUV, tak právě to je důvod mít pořádnou sedačku, která ochrání před obyčejným podprdelníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí