Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pardon-omlouvám se, ale nevím, proč se diskuse „zvrhla“. Byl zde dotaz na podsedák, každý si může myslet své, jestli jej bude či nebude používat, já jsem si názory, rady, tipy, ráda přečetla. Nezajímá mě, kdo jaký kupuje jogurt, či kdo je „socka“ s jakým autem. Každý se někdy-někam potřebuje s dítětem přepravit a bezpečnost je na místě. Myslím si, že přilba na kolo třeba ve výprodeji za 100,– je pořád lepší než žádná, což by mohla potvrdit kamarádka-její syn měl 5.let a tak šikovně „havaroval“, že přilba byla prasklá, ale bohudík mu jen po těle pár oděrek, hned ji zamrazilo při představě, kdyby přilbu neměl.
Koukala jsem na ceník sedaček, jsou to opravdu „pálky“ ale bezpečnost především, no, ale „chudáci“ rodiče třeba např. tří dětí a sedačka v autě být musí-navíc rady typu „nekupujte sedačku z druhé ruky-mohla by být bouraná“, tak potom každý, kdo kupuje sedačku, tak jen novou, dost absurdní, myslím, že tohle je v 90%názor prodejců.
Měla bych dotaz, určitě je většina sedaček plastových, viděla jsem ale mnoho sedaček a byly se „štítkem“ polystyrénových, jak by ty při nehodě dopadly?
steeve píše:
BaraF , s prominutím, co má společného Váš jogurt v kelímku s řešením podsedáku?
když už chcete myslet ekologicky jezdíte ve starším autě( i když tam o ekologiii asi nemůže být řeč- má to vůbec katalyzátor?) tak když už jezdíte ve starším autě, které by asi neobstálo ve srážce s moderním SUV, tak právě to je důvod mít pořádnou sedačku, která ochrání před obyčejným podprdelníkem
Hele ty Vrchní autosedačkový rádče z Vrchlabí, proč „radíš“ maminám ohledně dopravy, když nevíš ani od kdy mají všechna auta povinně katalyzátor? A víš jaké má emise dvoulitrové nové SUV? Taky ti stačí reklamní modlitbička: Nová moderní auta jsou neporovnatelně ekologičtější, ekonomičtější a bezpečnější než v ČR běžná průměrné 14-ti letá ekologicko-bezpečnostní katastrofa?
Vidim, ze diskuze se absolutne zvrhla. Ale to ted je v mode ![]()
Nepatri to sem, tak se omlouvam tazajici, ale nektere damy silene zajima, proc se nekdy musi zajet pro dite autem, i kdyz jen 500m.
Takze treba se clovek vrati ze skoly/prace tak pozde, ze mu zbyva akorat tech 5 minut. To se rado stava, kdyz treba vlaky maji zpozdeni. Dalsi moznosti je, ze opravdu nepreje pocasi.
Mimo jine je zde dost nutne vlastnit „Das Auto“, spojeni autobusem je velmi spatne a jistymi smery vubec zadne.
Pokud nektera z dam ma jeste podrobnejsi dotazy, rada zodpovim pres SZ, do diskuze to bohuzel nepatri ![]()
BaraF píše:steeve píše:Hele ty Vrchní autosedačkový rádče z Vrchlabí, proč „radíš“ maminám ohledně dopravy, když nevíš ani od kdy mají všechna auta povinně katalyzátor? A víš jaké má emise dvoulitrové nové SUV? Taky ti stačí reklamní modlitbička: Nová moderní auta jsou neporovnatelně ekologičtější, ekonomičtější a bezpečnější než v ČR běžná průměrné 14-ti letá ekologicko-bezpečnostní katastrofa?
BaraF , s prominutím, co má společného Váš jogurt v kelímku s řešením podsedáku?
když už chcete myslet ekologicky jezdíte ve starším autě( i když tam o ekologiii asi nemůže být řeč- má to vůbec katalyzátor?) tak když už jezdíte ve starším autě, které by asi neobstálo ve srážce s moderním SUV, tak právě to je důvod mít pořádnou sedačku, která ochrání před obyčejným podprdelníkem
Hele, ty Drsná holčino..... Kdybych já měla prachy, tak si takový tank klidně koupím, protože fakt věřím, že mě a další pasažéry ochrání před těmi cvoky, které potkávám na silnicích, 1000× líp, než naše stará felina. A s těma emisema … nevím, jak je to u SUV a aut obecně, ale můj manžel pracuje v automobilce, kde vyrábějí autobusy (čili podle mého hooodně velká auta) - a pro ně platí rok od roku přísnější emisní limity … čili jak říká můj muž: Ten kouř, co dneska vyfukují, je čistší, než to, co jinak dýcháme…
Soudím, že u aut to bude podobné…
BaraF ,jen se neboj, vím od kdy jsou povinné katalyzátory, je to u nových aut od roku 1992( neplatí pro stávající produkované modely, tam byla lhůta prodloužena až do roku 1997) a týlalo se to pouze vozidel produkovaných v Evropě, vozidla z jiných kontinentů měli další vyjímky, takže se může stát, že takové průměrné vozidlo stáří 14 let nemusí ten katalyzátro mít.
ale to je jedno, ten tvůj Swift, pokud je starý 10 let, tak stejně plní pouze normu Euro II, a to je pak i to nové 2litrové SUV čistonější, protože se dostane pod 200mg Co2 na km.
já osobně mám MPV- toho obra jak to nazýváš, s 2.2 diesel , plním Emisní normu Euro IV, mám CO2 191 mg, a mám tak velké auto proto, že je nás 7, a do Swiftu či podobnému menšímu autu bychom se určitě nevešly v 7 lidech, a když to rozdělím na počet pasažérů tak produkuji 27g , takže nejsem neekologický, jistě jsem na tom lépe než to tvé auto
a druhá věc proč mám takové auto jaké mám, je to že to moje má z Crashtestů 5 hvězdiček a pokud bych boural- či někdo do mě, tak mám daleko větší šanci přežít, než v malém autíčku
Ale už se přestanem dohadovat, kdo jak znečištuje ovzduší, to sem nepatří, pokud mě chceš nadále poučovat, klidně přes SZ.
a jen ještě pro zájemce, tady je video z Crashtestů obr Audi Q7 a malý Fiat 500 : http://magazin.automix.centrum.cz/clanek.phtml?…
tak schválně v kterém je to bezpečnější? raději bych při bouračce seděl v tom větším
Hellenka píše:
Vidim, ze diskuze se absolutne zvrhla. Ale to ted je v mode
Nepatri to sem, tak se omlouvam tazajici, ale nektere damy silene zajima, proc se nekdy musi zajet pro dite autem, i kdyz jen 500m.
Takze treba se clovek vrati ze skoly/prace tak pozde, ze mu zbyva akorat tech 5 minut. To se rado stava, kdyz treba vlaky maji zpozdeni. Dalsi moznosti je, ze opravdu nepreje pocasi.
Mimo jine je zde dost nutne vlastnit „Das Auto“, spojeni autobusem je velmi spatne a jistymi smery vubec zadne.
Pokud nektera z dam ma jeste podrobnejsi dotazy, rada zodpovim pres SZ, do diskuze to bohuzel nepatri
Hele Hellen, to by asi zajímalo vící lidí jak to máte s tím půl kilákem do školy když „mají vlaky zpoždění“, takže SZ nepíšu. Pro tvé info, „Das Auto“ je nynější motto největší německé automobilky (té co jen proto, že je německá, „bezpečná“ a tradiční chce o 30% víc za srovnatelné auto než ostratní). A dnes jsem v naší prominentní české školce ráno potkala asi deset dětí v pláštěnkách, víte tam u Vás k čemu taková věc vůbec je?
Ha ha, nic ve zlém, ale …jdi se vycpat!
Anulko - podle mně musí být plastová kostra u všech, polystyrénová je jen ta výplň, ne?
Anulko, ono to nejde říci obecně, jak by dopadly všechny polystyrenové, třeba u sedaček Kiddy je dost podstatná část z polystyrenu a dopadají dobře a zase obyčejný polystyrenový podsedák propadne
tady jsou všechny testy sedaček a kdyžtakl si to projděte po typech: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
steeve píše:
BaraF ,jen se neboj, vím od kdy jsou povinné katalyzátory, je to u nových aut od roku 1992( neplatí pro stávající produkované modely, tam byla lhůta prodloužena až do roku 1997) a týlalo se to pouze vozidel produkovaných v Evropě, vozidla z jiných kontinentů měli další vyjímky, takže se může stát, že takové průměrné vozidlo stáří 14 let nemusí ten katalyzátro mít.
ale to je jedno, ten tvůj Swift, pokud je starý 10 let, tak stejně plní pouze normu Euro II, a to je pak i to nové 2litrové SUV čistonější, protože se dostane pod 200mg Co2 na km.
já osobně mám MPV- toho obra jak to nazýváš, s 2.2 diesel , plním Emisní normu Euro IV, mám CO2 191 mg, a mám tak velké auto proto, že je nás 7, a do Swiftu či podobnému menšímu autu bychom se určitě nevešly v 7 lidech, a když to rozdělím na počet pasažérů tak produkuji 27g , takže nejsem neekologický, jistě jsem na tom lépe než to tvé auto
a druhá věc proč mám takové auto jaké mám, je to že to moje má z Crashtestů 5 hvězdiček a pokud bych boural- či někdo do mě, tak mám daleko větší šanci přežít, než v malém autíčku
Ale už se přestanem dohadovat, kdo jak znečištuje ovzduší, to sem nepatří, pokud mě chceš nadále poučovat, klidně přes SZ.a jen ještě pro zájemce, tady je video z Crashtestů obr Audi Q7 a malý Fiat 500 : http://magazin.automix.centrum.cz/clanek.phtml?…
tak schválně v kterém je to bezpečnější? raději bych při bouračce seděl v tom větším
I tohle by mohlo být zajímavé pro více uživatelů, takže veřejně. Můj původem japonský Swišť byl vyroben v Maďarsku, má obsah 9 deci, minulý týden jsme byli na technické a máme změřeno 15,6% obj CO2 při lambda 1,006, což pro „staříka“ není vůbec špatné a tvůj 2,2l nafťák by si v naší přítomnosti „měl alespoň vzít kapesník“.
A obrázky „mrvých“ Crash-test Dummies si vyvěšuj doma na záchodě, my máme kampaň „nemyslíš-zaplatíš“ a strašení matek na tomhle webu je fakt laciná reklamní metoda.
BaroF, tak těmi hodnotami se vůbec nechlub, teď koukám do emisní knížky z roku 1999 a tehdy moje Škoda 105 měla CO2 při volnoběžných otáčkách 0.8-1,5 % Co2 a při zvýšených 0,5-2,5 %, takže ten tvůj Swift je 10× horší než byla moje škodovka,
a nepleť to s novými údaji co je u nových aut, tam se udává CO2 v mg na kilometr,
BaraF píše:Hellenka píše:Hele Hellen, to by asi zajímalo vící lidí jak to máte s tím půl kilákem do školy když „mají vlaky zpoždění“, takže SZ nepíšu. Pro tvé info, „Das Auto“ je nynější motto největší německé automobilky (té co jen proto, že je německá, „bezpečná“ a tradiční chce o 30% víc za srovnatelné auto než ostratní). A dnes jsem v naší prominentní české školce ráno potkala asi deset dětí v pláštěnkách, víte tam u Vás k čemu taková věc vůbec je?
Vidim, ze diskuze se absolutne zvrhla. Ale to ted je v mode
Pokud nektera z dam ma jeste podrobnejsi dotazy, rada zodpovim pres SZ, do diskuze to bohuzel nepatri
Ha ha, nic ve zlém, ale …jdi se vycpat!
Myslim, ze krome tebe to nikomu vysvetlovat nemusim. Myslim, ze ti ostatni to - stejne jako to s tema sedackama - pochopi. Jen je to ale asi vubec nezajima
Tak se mej a zkus najit nekoho jineho, kdo bude mit chut na tve urovni diskutovat ![]()
steeve píše:
BaroF, tak těmi hodnotami se vůbec nechlub, teď koukám do emisní knížky z roku 1999 a tehdy moje Škoda 105 měla CO2 při volnoběžných otáčkách 0.8-1,5 % Co2 a při zvýšených 0,5-2,5 %, takže ten tvůj Swift je 10× horší než byla moje škodovka,
a nepleť to s novými údaji co je u nových aut, tam se udává CO2 v mg na kilometr,
Tak tu vytuněnou škoduli 105 s těmahle parametrama (a bez katalyzátoru) klidně koupím (ale i s tím protokolem z měření) jako raritku, navrhni cenu.
A nezlob se, chápu, že prodejce autosedaček lobuje za " to nejlepší" zboží, ale i my kupující máme „právo na výbvěr“.
auto ti neprodám, to šlo opřed deseti lety do šrotu, ale tu emisní knížku klidně, řekni kolik za ni dáš a je tvoje.
jinak ačkoliv jsem prodejce , nikde jsem zde v diskuzi nezmínil, aby si někdo u mě kupoval jakoukoliv sedačku, pouze jsem na začátku vysvětlil jaká je bezpečnost podsedáku oproti klasické sedačce, ale to ty asi nechápeš a stále jen reješ - myslím si, že každý kdo kdy viděl testy sedaček to hned pochopí, že podsedák není to nejlepší řešení
http://img.mimibazar.cz/…e1912599.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…e1912600.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…e1912595.jpg /> stačí to?
nechci být sprostá, ale kur.a tohle handrkování jak na pavlači mě fakt vytáčí. Komentář píšu po třetí - jsem ho 2× smazala a začala psát znova, protože nechci pokračovat ve stejným tónu, co se teď rozjel
Hellenko - to zpoždění vlaků jsem pochopila, vysvětlení nepotřebuju a cesta 500m autem předpokládám nebyla myšlena denoděnně a i kdyby - pořád radši s pořádnou sedačkou než s podsedákem.
Anulko - Kiddy Life Plus, co máme, má kostru v kombinaci plastu a polystyrenu