Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, již několik let trpím potížemi na intimním místě - předkožce. Doktor mně hned na začátku řekl, že řešení je chirurgické, což jsem odmítl. Dostal jsem masti, které na chvíli vždy pomohly, avšak problém se nyní opakuje, kůže mírně popraskala a dělají se záněty. Doktor mi nyní řekl, že je jenom chirurgická možnost. Z daného zákroku mám strach, předsudky a nechci to. Máte, prosím, někdo zkušenost s podobným problémem u partnera, syna atd. Co byste svému blízkému poradily? Doktor na mě tlačí a musím se rozhodnout, jen nevím jak.
Zdraví máte jen jedno, pokud lékař jiné řešení nevidí, tak halt nezbývá, než do toho jít.
Jasně, je to asi nezvyk, ale konec světa to neznamená, řada žen naopak obřezané muže preferuje.
Partner musel kvůli stejnému problému tento zákrok také podstoupit.
Tím si úplně nejsem jistý, koluje o tom řada divných informací a případná reakce ženy může být špatná. Nevím co dělat.
@ZdeTru píše: Více
Reakce ženy může bý špatná i na to, že tam máte „rolák“.
Pořád lepší obřezaný, než se zánětem, to by asi hodnotila daleko kritičtěji.
A to že o tom, kolují různé fámy? No, to už tak je. Řada mužů to podstupuje, i když nemusí z estetických důvodů. Já bych do toho z estetických důvodů nešel, ale ze zdravotních bych neváhal ani vteřinu.
O obřízce si něco přečti, pak tě ty předsudky opustí. Najdeš tu i diskuze na téma, jak to vnímají ženy a v 99 % to spíš vítají (lepší hygiena, je to estetičtější, příjemnější). A pokud jde o zdraví, absolutně bych neváhala - u partnera ani u svého syna.
Diskuzí jsem prošel už mraky. Znepokojily mě informace o ztrátě citlivosti, o různých předsudcích atd. Je sice mnoho kladných hodnocení, nicméně beru to jako něco zvláštního - moc lidí to u nás nemá, no spíše skoro nikdo. Mám z toho hrůzu, nevím no.
A tebe neznepokojuje, že můžeš přijít o mnohem víc, než ztrátu citlivosti nebo nějakou pipku, co se jí to nebude líbit, když tu operaci nepodstoupíš? Opakované záněty ti mohou znemožnit mít sex úplně a na plodnost taky pozitivní vliv nemají. S tím jsi v pohodě jo? Mě přijde úplně směšné kvůli pár cenťákům plandavé kůže dělat takové haló. Víš, co ti hrozí, když zákrok nepodstoupíš?
Určitě podstoupit zakrok. Syn na něm byl v deseti letech a litujeme jen toho, že jsme nešli dřív. Ušetřili bychom ho traumatu z neustálého praskání kuze a bolestiveho přetahování. Masticky nepomáhaly. Teď je moc spokojený, žádné potíže nemá a pořád nám říká, že je hrozně rád, že to podstoupil.
Jo, máš pravdu, ale sama víš, že to běžné není. A představ si, že se třeba nějaká pipka najít může, může to roztroubit kdekoli a ostuda je na světě. Rozumná holka, pokud by to zjistila, tak to možná řešit nebude, ale v hlavě se ji také můžou honit různé myšlenky. Otázkou je, zdali to žena opravdu bere jako normální věc a bez předsudků. Je to prostě jiné.
Je logické, že máte ze zákroku respekt, není to jako si zajít k holiči.
Když na zákrok nepůjdete, budete pravděpodobně i nadále trpět na záněty, případně budete řešit i něco horšího. A o řešení citlivosti, nebo vzhledu svého nádobíčka si budete moci nechat jen zdát. Chlapa se zánětem na sebe soudná ženská nepustí, pokud tedy je se zánětem vůbec schopen erekce.
Má to u nás víc chalpů, než se může zdát, jen se tím asi nechlubí.
Třeba my jsme 3, táta, já a brácha. Brácha má obřízku od 5 let, dneska mu táhne na 50, má 2 děti a v mládí proháněl ženský jak divej. Takže ve statistice naší rodiny je to 1/3 mužů obřezaná ![]()
Dnes už to běžné poměrně je. Pár penisů jsem už za svůj život viděla a věř mi, že obřezaný není už dávno žádná rarita.
Tvoje myšlenkové pochody nechápu.
Co je na tom k roztrubování? V čem to je ostuda?
To jsou spíše tvoje myšlenky a nedůvěra v sebe.