Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mile dami tak toto musim ukazat memu priteli at si precte co ho ceka kdyz si bude stat za svim.
doufam ze to pujde bez umeliho opl.
jenixa píše:
mile dami tak toto musim ukazat memu priteli at si precte co ho ceka kdyz si bude stat za svim.doufam ze to pujde bez umeliho opl.
Nepůjde…
jenixa píše:
mile dami tak toto musim ukazat memu priteli at si precte co ho ceka kdyz si bude stat za svim.doufam ze to pujde bez umeliho opl.
Nepůjde. Bez reoperace (rýpání doktory) či IVF (rýpání doktory) jsi sterilní, tzn. že nemůžeš otěhotnět přirozenou cestou. Dovolená v teplých krajích na tom nemůže nic změnit…
prominte mozna vas optezuji ale co je reoperace?jaky je to zakrok?
reoperace, je operace, při níž se lékaři mohou pokusit vejcovody opět zprůchodnit, úspěšnost je ovšem poměrně malá
jenixa píše:
mila jarko dekuji vam za vas prispevek jsem v soku co to stoji penez a jeste vice jsem mimo s toho jak se v cloveku ripou jak v praseti.no mozna vim o tomto houby ale moje znama taky byla umelem oplodneni a nevyslo ji to vubec a pak ji lekar poradil dovolenou v teplich krajich a ona se vratila v jinem stavu .premyslela jste o tom?mozna na tom neco je.
U mě bohužel není nad čím přemýšlet,protože jiná možnost než IVF v našem případě neexistuje.Bohužel…
mamčababča píše:
reoperace, je operace, při níž se lékaři mohou pokusit vejcovody opět zprůchodnit, úspěšnost je ovšem poměrně malá
Velice malá.U mě došlo k tomu,že se vlivem nemoci ve vejcovodech vytvořily srůsty,bohužel pokus o jejich rozrušení skončil neúspěchem.Asi tak…
to me strasne mrzy!a vy nemate zadne deti?existuje jeste prece adopce.
adopce taky není řešení pro každého, když čekáš svoje dítě, tak nikdo nezkoumá majetkové poměry, ale když jdeš do náhradní rodinné péče, tak musíš být finančně zabezpečená ![]()
Bohužel bez IVF po sterilizaci otěhotnět nelze. Taky mi ji po druhém císaři nabízeli - naštěstí jsem odmítla. Nechala jsem si ji udělat až po čtvrtém porodu. Já naopak doufám, že tato metoda má 100% účinnost
(jakože vím, že 100% není nic......).
jenixa píše:
to me strasne mrzy!a vy nemate zadne deti?existuje jeste prece adopce.
Adopce je až poslední řešení.Nejdřív jsme se rozhodli zkusit všechny možnosti,jak mít vlastní dítko.Jinak naprosto souhlasím s mamčababčou.
mamčababča píše:
adopce taky není řešení pro každého, když čekáš svoje dítě, tak nikdo nezkoumá majetkové poměry, ale když jdeš do náhradní rodinné péče, tak musíš být finančně zabezpečená
diky za radu.ale vite bojim se umeleho opl.chtela by jsem zkusit radu jedne pani ,ze to mozna pujde odoperovat.zeptam se sveho lekare a uvydim.ale asi mi bude nejakou dobu trvat nez se odhodlam tam zajit.
záleží kolik je ti let, reoperace ve 40 je úplně zbytečný zákrok a asi by ho už ani nedělali ![]()