Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím odkud kdo je, ale mám teď nejčerstvější ceny z Prahy.
Vinohradská nemocnice - 15 tis
Apolinář - 17 tis
Motol - 17 tis
Můžete prosím poradit, co všechno je potřeba napsat do toho souhlasu a potvrzení, že vím, že je to nezvratné?
A za jak dlouho může po zákroku být sex a je hned chráněný nebo až další cyklus?
Děkuji
@Jahudka84 žádost mi sepisoval můj gynekolog, protože jsem měla operaci u něho. Ale napsala bych do nemocnice, kde budeš chtít aby ti to provedli a domluvila se tam. Stejně musíte i vyřešit termín a myslím že ten souhlas tam s tebou sepíšou. Po podpisu souhlasu musí být stejně alespoň 14 dní. Po operaci je určitě nutné mít pauzu jestli si dobře vzpomínám alespoň dva týdny mi doktor doporučil.
Jsem po 4 těhotná a rekla jsem, že už další nechci jelikož mám velkou šanci na rakovinu vaječníků a dělohy ( geneticky ). Tak jsem se dnes s gynekoložkou domluvili, že si nechám stihnout vaječníky. Jsem o tom přesvědčena a chci to. Antikoncepci mít nemůžu ze zdravotních důvodu. Muž je z toho v rozpacích nechce abych do sebe nechala řezat, ale respektuje mě rozhodnutí. S doktorkou jsme domluvené že půl roku po porodu to už půjde. Chci se jen zeptat jak dlouho po zákroku jste byly v nemocnici. Jsem výhradně kojící matka a nechci do miminka cpat UM. Tak ať vím jestli to naplánovat už půl roku po porodu. Jsem typ co otěhotní když se na mě ten můj podívá tak to bude lepší co nejdříve po porodu. dekuji za odpovědi
@Anonymní píše: Více
Byla jsem tam přes noc. Ráno nástup, druhý den mě dopoledne pouštěli. Jako je to menší zákrok, ale i tak je to břišní operace a nedovedu si představit do toho zvedat půl roční miminko. Odložila bych zákrok až nebudeš kojit a do té doby se chránila jinak.
Případně se to dá udělat u císaře pokud by jsi ho měla.
@JancaS84 děkuji moc 😁císařem bych se hodně divila všechny tři jsem rodila max hodinu 😁 😁 děláme si z toho s manželem srandu, že moje porody by chtěl každý… Většinou dojedeme do nemocnice a za 10 min je prcek venku ![]()
@Anonymní píše: Více
Je to laparo tak to bude cca 2-3 dny v nemocnici + stehy doma klidový režim spíš bych zvolila vejcovody ven ( tam začíná rakovina ) sníží se to o 70% a žena nemá přechod a vše je jako při starém když odeberou vaječníky jste hned v přechodu
Byla jsem na podzim minulýho roku a první den nástup, druhý operace a třetí dopoledne jsem jela domů. Nechala jsem si vzít vejcovody a jsem spokojená. Za pár dnů jsem o jizvách ani nevěděla, ale aspoň ten týden to asi chce to břicho šetřit, takže půl roční dítě je možná co se týče manipulace a nošení míň náročný, než třeba roční, za kterým se musí běhat a nenechá tě odpočinout. Určitě bych si to domluvila v porodnici, kde budeš rodit předem, stát se může ledascos a pokud by ti je mohli vzít u císaře, tak si ušetříš starost později. Když budeš rodit vaginálně, tak se jedním podepsaným souhlasem nic nezmění a vymyslíš si to podle toho, kdy se potom budeš na operaci cítit