Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Chci se zeptat, zda mate nekdo vlastni zkusenost s timto zakrokem.
Jak to cele probiha, kolik takovy zakrok stoji? Je to nejak vekove podmineno… Co do budoucna nejsou nejaka rizika?
Mam 29 let a 3 deti. Bohuzel nemohu brat hormonalni leky. Doktorka mi nabizela nehormonalni telisko, ale co jsem cetla, tak spousta zen i presto otehotnela.
Proto zaciname zvazovat tuto variantu. Manzel je pevne rozhodnuty, ze 4 ditko jiz nechce, ja s tim uplne srovnana nejsem…
Ale asi je fakt, ze dalsi tehotenstvi uz bych nezvladla.
Moc dekuji za kazdou reakci.
Co tedy aby šel manžel na zákrok? Stojí to stejně jen je to u něj mnohem snadnější zákrok
jinak já jdu příští týden tak jsem také zvědavá na odpovědi případně za týden napíšu ![]()
Řekni manželovi, že jestli nechce další dítě, ať jde na vasektomii on. Je to míň invazivní zákrok. Jestli i levnější, to nevím ![]()
Já o tom zatím jen uvažuju, ale jsem o dost starší a další dítě vážně už nepřipadá v úvahu.
Podrobnosti včetně ceny ti řekne gynekolog. Ale počitej 10 tis. a víc.
@Mispule19 píše:
Ahoj,
Chci se zeptat, zda mate nekdo vlastni zkusenost s timto zakrokem.
Jak to cele probiha, kolik takovy zakrok stoji? Je to nejak vekove podmineno… Co do budoucna nejsou nejaka rizika?
Mam 29 let a 3 deti. Bohuzel nemohu brat hormonalni leky. Doktorka mi nabizela nehormonalni telisko, ale co jsem cetla, tak spousta zen i presto otehotnela.
Proto zaciname zvazovat tuto variantu. Manzel je pevne rozhodnuty, ze 4 ditko jiz nechce, ja s tim uplne srovnana nejsem…
Ale asi je fakt, ze dalsi tehotenstvi uz bych nezvladla.Moc dekuji za kazdou reakci.
Tvé dotazy směřuj doktorce a nemocnici, kde půjdeš případně na zákrok. Cena je kolem 15-18 tis. (když se podíváš na ceníky zákroků v nemocnicích, tak to uvidíš sama). Manžel má pravdu, že tři děti stačí. Nejde být nekonečná plodná jabloň.
Hele, já bych asi potřebovala lekci anatomie. Normálně dojde k ovulaci, tedy vyloupnuti vajíčka z vejcovodu. Potom vajíčka putují vejcovody, pokud dojde k oplodnění uhnizduje se v děloze. Jinak přijde menstruace.
No a když se leaserem přeruší vejcovody, tak to vajíčko zůstane ve vejcovodech? A pak se tam hromadí? Nebo se někde vstřebá?
Uvažuju o tomhle zákroku, a tento mi není úplně jasné, díky.
@Mispule19 Zřejmě máš na mysli podvázání vejcovodů. Jsem ve tvém věku, mám syna a dvojčata. Při sekci dvojčat jsem si nechala vejcovody rovnou odstranit, za mě je to výhodnější - o jedno potenciální místo pro rakovinu míň. Měla jsem to zadarmo (v rámci té sekce), po třech dětech a dvou císařích mi to totiž indikovali ze zdravotních důvodů.
Jsem ráda, že v budoucnu stopro nebudu muset řešit, jestli případné nechtěné 4. dítě „dám pryč“, nebo jestli rodinu ještě víc stísníme. Myslím, že bych potrat nezvládla. A je fajn, že kdyby mi jó hráblo a chtěla bych nutně 4. dítě, pořád si můžu zaplatit IVF. ![]()
Je ale fakt, že kdybych ten císař neměla, poslala bych na sterilizaci manžela. U něj je zákrok míň invazivní a výsledek je podobně spolehlivý.
@Anonymní píše:
Hele, já bych asi potřebovala lekci anatomie. Normálně dojde k ovulaci, tedy vyloupnuti vajíčka z vejcovodu. Potom vajíčka putují vejcovody, pokud dojde k oplodnění uhnizduje se v děloze. Jinak přijde menstruace.
No a když se leaserem přeruší vejcovody, tak to vajíčko zůstane ve vejcovodech? A pak se tam hromadí? Nebo se někde vstřebá?
Uvažuju o tomhle zákroku, a tento mi není úplně jasné, díky.
Vajíčko se uvolňuje z vaječníku. Když je vejcovod přerušeny tak se vstrena do těla.
Chtěla bych jít taky v nejbližší době. Ségra byla letos a je spokojená. Akorát před zákrokem musela jíst co nejlehčí stravu, měla pak nějaká projímadla aby se jí vyprázdnila co nejvíc střeva a měli tam dost míst na zákrok.
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat ve které nemocnici/klinice v Praze máte s tímhle zkušenost a jakou? A případně i cenu.
Díky
Jahůdka
@Mispule19 ve vašem věku bych zvolila ještě formu třeba zrovna tělíska já měla nehormonalni 8 let ( výměna a super ) pak jsou hormonální tělíska zas pokud nejste na 100% stim srovnána tak jednou bys te mohla si vycitat nikdy člověk neví co se v životě objeví ( jinak cenově je to od 8.000kc -20.000kc…)
Zkušenost nemám. Ale když je to přání manžela, a ty s tím srovnaná ještě zcela nejsi, proč si nenechá udělat vasektomii on? Je to mnohem méně invazivní zákrok a dá se obnovit snad…
Zdravím 🙋 Omlouvám se za příspěvek takto pozdě ale v práci nebyl čas 😁 Chtěla jsem se zeptat zda někdo neví jak to chodí, když se chce žena ve 30ti nebo po třicítce nechat,,podvazat,, (vybrat). Jde mi o to že sem v roce 2015 měla akutního císaře jelikož se předčasně odlucovala placenta. Břicho po CS zasili ale po pěti dnech jsem v nemocnici dostala horečky a zjištěny zánět v jizvě. Vyndali stehy, břicho nechali otevřené a na zánět dávali mesalt polštářky. Pak jen zalepili, každý den se polštářek vyndaval břicho se sprchovalo a opět prevaz dokud zánět nebyl pryč. Jizvu pak už nesili nechali srůst. Druhé těhotenství 2019-2020 od začátku na rizikovce kvůli právě jizvě aby nepraskla. Před druhým těhotenstvím jsem měla dost problémy s cystami na vaječníku měla sem cca 6 LPSK. Z toho pravý vaječník skoro už není. Druhý porod plánovaný cisar a doktor se mě práve ptal zda bych se rovnou při té sekci nechtěla nechat vybrat, že vaječníky nejsou takové už jaké by mrli být a hlavně že by mi nedoporučoval další těhotenství skrze můj zdravotní stav. Jelikož mi bylo 27 tak mi řekli že se za to ale platí 3000,–. Ale někde jsem slyšela že kolem třicítky právě a po dvou dětech by to mělo být zdarma. Omlouvám se za román snad je to alespoň trošku srozumitelné. Děkuji za odpovědi.
@Rebelka20 píše:
Zdravím 🙋 Omlouvám se za příspěvek takto pozdě ale v práci nebyl čas 😁 Chtěla jsem se zeptat zda někdo neví jak to chodí, když se chce žena ve 30ti nebo po třicítce nechat,,podvazat,, (vybrat). Jde mi o to že sem v roce 2015 měla akutního císaře jelikož se předčasně odlucovala placenta. Břicho po CS zasili ale po pěti dnech jsem v nemocnici dostala horečky a zjištěny zánět v jizvě. Vyndali stehy, břicho nechali otevřené a na zánět dávali mesalt polštářky. Pak jen zalepili, každý den se polštářek vyndaval břicho se sprchovalo a opět prevaz dokud zánět nebyl pryč. Jizvu pak už nesili nechali srůst. Druhé těhotenství 2019-2020 od začátku na rizikovce kvůli právě jizvě aby nepraskla. Před druhým těhotenstvím jsem měla dost problémy s cystami na vaječníku měla sem cca 6 LPSK. Z toho pravý vaječník skoro už není. Druhý porod plánovaný cisar a doktor se mě práve ptal zda bych se rovnou při té sekci nechtěla nechat vybrat, že vaječníky nejsou takové už jaké by mrli být a hlavně že by mi nedoporučoval další těhotenství skrze můj zdravotní stav. Jelikož mi bylo 27 tak mi řekli že se za to ale platí 3000,–. Ale někde jsem slyšela že kolem třicítky právě a po dvou dětech by to mělo být zdarma. Omlouvám se za román snad je to alespoň trošku srozumitelné. Děkuji za odpovědi.
U toho císaře to většinou bývá zdarma. Ale pak jestli to chceš udělat jindy na vlastní přání tak za to se platí vždycky.
@Rebelka20 pokud je u císaře indikace je to zdarma jinak se to platí o věk ani počet dětí už nejde to už dávno se zmenilo maximálně když by ti tvůj lekar napsal zadanku na vyndání vejcovodů skrze právě riziko dalšího těhotenství tak je to ze zdravotních důvodu zdarma..jinak cena je 8.000kc - 20.000kc…a vaječníky bych si nechala skrz přechod
Ahoj píšu hlavně pro zakladatelku. Jsem právě v nemocnici a po zákroku který byl ráno. Do nemocnice jsem nastoupila už včera kde bylo kolečko ještě nějakých vyšetření. Ráno mě jenom nachystali a odvezli na sál. Tam mě uspali a víc nevím
probudila sem se po nějaké době chvíli ještě pospávala na tom dospávacím pokoji. Pak mě převezli zpět do mého. Před druhou přišla sestřička jestli se cítím na zvednutí. To bylo v pohodě. Jenom je cítit to břicho ale žádná hrůza. Šla bych klidně domů už
naprd je že dnes nemůžu jíst tak mám hlad jako vlčák. Takže pokid by někoho něco zajímalo ráda odpovím