Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
do jaké vazby, prosím tě?
hranice tr. činu je 10tisíc, takže u tebe je to jen přestupek, museli byste se spojit a podat na něj tr. oznámení, i tak by byl po delší době jen obviněn z podvodu a stíhán na svobodě,
pokud je v insolvenci, napiš mu, že budeš kontaktovat jeho ins. správce pro podvodný úmysl a hrozí mu zrušení oddlužení, to nebude chtít, takže mu dej termín a tu čtyřku ti možná pod touto hrozbou vrátí…
Jinak je možnost jak podat to tr. oznámení (musíš doložit vaši komunikaci, smlouvu či podklad, na jakém ti dluží) i zároveň kontaktovat jeho ins. správce, stejně tak mu můžeš pohrozit, že podáš podnět na jeho Krajský soud, který vede ins. řízení, ten by se zabýval jeho dalšími nesplacenými závazky vzniklými po vyhlášení úpadku a vyzve dlužníka k vyjádření, případně i může nařídit soudní jednání..
jiné legální možnosti nemáš - protože prodat takovou minimální špatně dobytnou pohledávku reálně nepůjde a jinak pak už leda vymahači, a na ty ti ta čtyřka stačit nebude..
Poučení : nepůjčovat peníze pochybným týpkům (nebo to byl nějaký prodej-zakázka?)
@cecetka jaký? Uvalil peníze a nic
Celková škoda u všech co jsme ve spojení 100tisic + pokud doženem poškozenou tak víc
@Lucy75 díky. Jemu jsem napsala, nic peníze neposlal…jeho správce zkontaktovat budu a PČR taky. Po svátcích jdeme hromadné všichni
tak proč diskuse? když to řešíte a jste ve spojení s ostatními poškozenými a jdete podat TO?
@stinga ptám se zda je nějaká možnost šance, protože jedná to s ním řeší od loňska a to i když mu byla odsouhlasení oddlužení a peníze stále nemá…,.
no ale to vám asi neřekne ani ta Policie, jestli budete úspěšní ve vymáhání
@Anonymní píše: Víceže podáte TO neznamená ani náhodou, že ty peníze uvidíte.. pokud je v této situaci, tak je utratil a prostě je nemá… takže šance úspěchu je minimální..
To jako, že jste zaplatili nějakou zakázku, kterou nesplnil?
Ono se někdy těžko prokazuje, že přijal platbu s úmyslem, že zakázku nesplní. Pokud je vás více, bude to jednodušší. Ale vymoct peníze zpět nebude lehké.
Jak už tady někdo psal, kontaktujte insolvenčního správce, protože jednou z podmínek schválené insolvence je, že nesmí dělat nové dluhy.
Ahoj. Asi budu potřebovat radu zkušenějších.
Bohužel, poprvé v životě mě potkal podvodník. Udělal na mě podvod ve výši 4 tisíc. Dle ica, jména, účtu dohledáno, že jde o člověka, který seděl, měl dluhy a nyní je v oddlužení. A nové podvádí…
U nás je to jen 4 tisíce, ale i tak. Další rodina 20, další 30, další 80 tisíc… A to píšu jen o těch co jsem náhodou našla a ne cíleně hledala, zda zná někdo toto a Togo pána.
Je prosím nějaká možnost jak získá tpenize zpět nebo ho aspoň poslat do vazby?