Dokáže finanční poradce zajistit u banky výhodnější hypotéku?

296
10.12.25 18:41

Finanční poradce a banka

Ahojky, dokáže finanční poradce zajistit lepší úrok u banky? Momentálně banka nabízí 4,19 ale četla sem na netu že finanční pořádně dokáže stáhnout i na 3,79. Díky za odpovědi. Tím pádem by nám nevycházela splátka 20tis ale 15-16tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2713
10.12.25 18:43

Záleží na vice okolnostech, ale dobry finanční poradce s bankami umí komunikovat a dojednat výhodnější podminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3458
10.12.25 19:10

Zalezi ako ktory, over si to prakticky, niektory maju predjednane objemy za nizsie uroky, takze uplne v obecnej rovine je odpoved ANO. V praktickej rovine je odpoved AKO KEDY.

Casto su tam ine podmienky, takze si vsetko znovu overuj!!! napriklad doba fixacie, forma splacania (rozdelenie splatky medzi istinu/urok - takto sa laksie dosiahne znizenie splatky za cenu zdrazenia hypoteky), mimoridne splatky (kedy, max vyska, poplatok…), moze tam byt povinne predpisane poistenie ktore stoji 10× tolko ako normalne komercne, vyssie poplatky za zmluvu, povinnost mad odhad od ich odhadcu kazdy rok atd… (pasci je nepocitatelne)

Doporucujem si spocitat kompletne naklady (TCO) na celu dobu trvania hypoteky:
1. Splatka hypoteky
2. Poplatky za zriadenie a vedenie hypoteky
3. Poistenie
4. Odhad ceny
5. Cokolvek ine

A porovnat tieto finalne cisla - mozu sa lisit vyznamne aj ked samotne % sa lisi minimalne, alebo vobec.

Ze by ti niekto dokazal stiahnut 25% z mesacnej splatky sa mi zda trosku sci-fi, ale vylucit to nedokazem… Mne by to bolo podozrive.

Příspěvek upraven 10.12.25 v 19:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.25 19:10

Já když jsem se hodně snažila, tak jsem sehnala jen o malinko výhodnější nabídku, než mi sehnal poradce. Na základě té mé nabídky se ta jeho nejvýhodnější ještě trochu zvýhodnila, takže nakonec ano, nejlevnější byla nabídka poradce.

• Citovat
  • Upravit
3458
10.12.25 19:20

Este raz ja :-) Ked si zoberiem napriklad 4 mega na 30 rokov tak mi vychadza splatka okolo 20K mesacne pri sadzbe 4.19. Ak by som banku stiahol na 3.75 pri rovnakej sume a rovnakej dobe splacania tak mi vychadza splatka 19K teda mesacne tisicka, ziadne 4-5 tisic ako to prezentujes.
A v tej 30r variante to preplatis o cca 3M co je hodne zamyslenia…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.12.25 19:25

Většinou to umí. Záleží, jak úzkou vazbu na konkrétní banku má a kolik tam nosí obchodů. Určitě to stojí za vyzkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.25 19:42
@IcePlanet7 píše: Více

Jo, pod toto bych se mohla podepsat. Třeba UniCredit (před lety) nabízel sice super procenta, ale po prozkoumání jejich pojištění to bylo extra nevýhodné. Sice úrok byl nižší, ale po 5 letech měl člověk spláceno podstatně méně, než u konkurence s vyšším úrokem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.25 19:44
@IcePlanet7 píše: Více

Tak reálně nepreplatis, protože ty úroky půjdou zase dolů.

Ale ta úspora 4 tisíce na takové malé změně úroků mi také nepřijde reálná.

• Citovat
  • Upravit
3003
10.12.25 20:36
@Limi123 píše: Více

Tak přesně tuhle hypo mi poradce taky nabízel. Navíc to vymyslel tak, že bych si na tu pojistku vzala o 50 000 vyšší hypo, takže bych si pojištění platila ještě doslova i s úroky. A ještě mi to tajil, uváděl úplně jiný důvod, proč navyšujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101799
10.12.25 21:19
Anonymní píše: Více

No, to se rika kdo vi jestli… Jako, taky by me potesilo kdyby jo, az mi skonci fixace, ale úplně tomu neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.12.25 22:20
@Amassakoul píše: Více

Nebo taky uměl spočítat, že úroky na tu částku budou hluboko pod inflací a vlastně se vám to vyplatí. Navíc vám pojistka srazí úrok dolů, tedy ve finále zase budete platit méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
10.12.25 22:36
@Belda01 píše: Více

Ne. A je to vcelku logické. Fin. poradci musí banka vyplatit provizi. A hádej kam ji asi tak započte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
10.12.25 22:41
@Belda01 píše: Více

Mimochodem, to jsou nějaký divný počty, ne? Při tak relativně malém rozdílu úroku, tak velký rozdíl ve splátce? :think: Kolik a na jak dlouho si hypo bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.12.25 23:17
@MiaBea píše: Více

Není to logické. Finanční poradci přinesou do bank větší počet obchodů, než by zvládli zaměstnanci banky. Navíc v objemu, který banka vydělá, je provize prodejci naprosto směšná částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.25 23:41
@Amassakoul píše: Více

Jj, to je ono

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie