Úvěr žádost, plat a OČR

184
17.11.25 22:22

Uver zadost plat ocr

Ahoj holky, chci se zeptat jestli nekdo nevite, nez mi odepise muj banker. Chci si zazadat o uver na dodelani bytu. Cca 400tisic.
Chodim do dtejne prace jiz 14let, mam dite a stim sem doma kdyz marodi jsme samy. Uver nemam takze tomu nerozumim. Vim, ze cim vyssi průmer tim vetsi sance dostat vic. Chci zadat u sve banky kde jsem od svych 18let cca. Chodi mi o nim vse. Ted k otazce kdz dcera omarodi coz prave prichazi v zime a tim padem budu na ocr klesne mi mzda zajima me pro vypocet uveru se pocita ciste jen vyplata nebo k tomu pripoctou i to ocr plus alimenty? Nebo se jen proste pocita nwn plat a ostatni jako to ocr a alimenty se jako naky vydelek nepocita, mam prave strach, ze kdz bude marodit pres zimu coz vim ze bude klesne mi mzda a budou mi pocitat jen muj vydelek ale ocr nezapocitaji ani alimenty? Nebo se to pricita? Nevite nekdo. Prosim vazne jen ten kdo tomu rozumi a nepsat nic jineho jen odpovedi na dane otazky. Mooc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35844
17.11.25 22:28

Asi záleží jak která banka. Někde chtějí výplatní pásky, někde potvrzení od zaměstnavatele. My když jsme si brali hypo tak jen manželovi projeli účet co mu tam chodí za peníze a víc vědět nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
17.11.25 22:31

Banku pri scooringu zajima prumerny cisty mesicni prijem, obvykle chtějí doložit treba 3 výplatnice, pokud ti tam chodí výplata, nebude podle me potreba ani to. Ze ti klesne prijem kvuli očr to neovlivníš a banku to ani nezajímá, stejně jako kdyz jde nekdo na nemocenskou…kdybys mela očr treba 3 mesice po sobe, to by to ten průměrný mesicni prijem narusilo a bylo by lepsi zadat a treba za dalsi 3 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.11.25 22:31
@JancaS84 píše: Více

Ano to ja uz resila beru u sve banky takze nic vic nechteji spis me zajima jestli do nakeho tohi vypoctu kde se asi pocita jestli mam vhodny prijdem pripocitavaji to ocr a alimenty.
Ja prave se bavila s bankerem ale nak mi nedoslo se zeptat jak to funguje kdyz mam treba v mesici tyden ocr jestli se pocita jen ten plat k zadosti o uver nebo jestli k tomu pricitaji ocr a alimenty vite. Jakoze navic aby treba nepocitali z mensiho platu kdz bych mela ocr a to nepricetli ani alimenty smad to rikam normalne a ne jak tatar😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.11.25 22:33
@Dn0712 píše: Více

Takze kdz mi klesne prijem diky tydnu na ocr tak penize co dostanu za ocr a ani alimenty k tomu co mi prijde na ucet nepricou pro lepsi prumer? Priklad vyplata po ocr 25000 + ocr 4000+alimenty 5000 to vychazi jako prijem 34000 tak to nedelaji jo? Pocitat budou jen tech 25?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
17.11.25 22:37
@Leknin31 píše: Více

Jo, delaji. Ja to asi napsala nesrozumitelne. Pocita se prumerny prijem ze zaměstnání, alimenty také. Ale tim, ze ti tam chodí vsechny příjmy, banka si ten scooring udela sama a vyhodnotí. Urcute se ale budou ptát na prumerny prijem ze zamestnani a dalsi prijem- to jsou ty alimenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
17.11.25 22:37

Každá banka to bude mít jinak, ale primárně se počítá jen tvůj příjem, nikoliv alimenty. Většinou se dokládají poslední 3 měsíce. Ale i to může být všude jiné. Jestli to dodělání bytu není úplně akutní, počkala bych spíše až nastane období kdy dcera nebude tak často marodit.
Nejde jen o doložitelnou výši přijmu, ale také o výši splátek, ať to i v případě OCR zvládneš hradit.
Výše přijmu může mít vliv i na úrokovou sazbu, kterou ti u půjčky stanoví.
Hlavně se nenech natlačit do nebankovní půjčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.11.25 22:41
@Dn0712 píše: Více

Ja se prave ptala nakeho sveho bankere co mi banka pridelila ale nenapadlo me se zeptat jak to je kdyz marodis s ditetem kdyz klesne plat ejstli se pricitaji i treba ty ocr
Takze si to tam vse nactou i to ocr i ty alimenty to vse tedy uvidi ze prislo po dobu tech 3mesicu na ucet a udelaji si z toho prumer? Omlouvam se ze se ptam jak tatar. Ja prave se snazim at to odchodim co nejvic jenze se ted v zime tomu proste nevyhunu a bude marodit tak sem se bala aby treba nepocitali jen ten nizkej plat a to ocr a alimenty neresili ale asi se to pocita tedy fakt se omlouvam ze pisu jak pako

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.11.25 22:43
@gremlin87 píše: Více

Ne to urcite ne ja si vezmu od sve banky ja to uz tak nak resila predbezne banker mi rekl ze mi muze vyjednat i diky tomu ze je muj osobni i naky lepsi urok coz je fajn ale prave me zajimalo jak to je kdyby mi klesl plat diky ocr jestli to k tomu prictou. No ono to celkem hori ta oprava prave. Ale kdyz to nedostamu nic se nestane prezili sme to do ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
18.11.25 06:47

Spíš se optam, nebude problém s platbou, když zustanes doma s dítětem? Vyjdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35844
18.11.25 08:14

Alimenty jsou podle mě příjem dítěte. S tím by moc počítat neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.11.25 08:50
@inkakřivák píše: Více

Nebude mám to všechno spočítány nešla bych do něčeho když bych věděla že to nebudu moct splácet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80082
18.11.25 09:18
@Leknin31 píše: Více

Tak držím palce, ať to klapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.11.25 09:44

@inkakřivák moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.11.25 10:40

Já vím, že je to už očtené, ale opravdu je zbytečné sbírat „konkrétní“ info tady, protože je každý úvěrový případ jiný. Tady má smysl se ptát na obecné veěi. Prostě počkat na reakci banky. Protože já tady napíšu, že dostaneš v klidu 500.000, Jiřina napíše, že dostaneš 300.000 a Xandra napíše, že nedostaneš NIC. K čemu je ti tohle dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel