Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nedá se to zjistit. Pouze exekuce, ty se dají podle rodného čísla.
Budeš k tomu potřebovat součinnost od přítele, ale jde to zjistit přes oficiální web kolikmam.cz za 200 kč. Tak jde zjistit jaké půjčky u bank i nebankovek má nebo měl. Ale bez jeho pomoci se k tomu nedostaneš.
@gremlin87 takže bych stejně musela mít jeho souhlas?
Mě nic neřekne na přímo.
@Anonymní píše: Více
Pokud chceš, tak na registr dlužníků stačí jméno, příjmení a datum narození. Něco se tam pak platí, tuším 200 Kč.
Insolvenci rejstřík je zdarma a stačí jméno a příjmení.
Tohle v situaci, kdyby neplatil nebo byl dokonce v insolvenci.
Příspěvek upraven 03.11.25 v 16:53
Splácené dluhy zjistíš z jeho bankovního výpisu. Nesplácené ve chvíli, kdy zaklepe na dveře exekutor.
Ano, budeš potřebovat jeho přihlášení přes bankovní identitu.
Protože není povinnost všechny dluhy někde registrovat, nemůže proto ani existovat možnost všechny zjistit.
@Aries6 píše: Více
Tím registrem dlužníků myslíš ten podvodný a irelevantní tzv. Centrální registr dlužníků, nebo co? ![]()
Příspěvek upraven 26.12.25 v 20:32
@eumedon píše: Více
Už nevím, kde přesně jsem to hledala, ale vyběhlo tam to, co jsem čekala… co je na něm podvodného?
@Aries6 píše: Více
Všechno.
Za 200 korun jí napíšou například, že žádné dluhy na dané RČ neevidují.
Což bude sice pravda, ale to neznamená, že žádné dluhy nemá. A naopak.
Jejich evidence nemá nic společného s realitou, protože každý si tam může zaevidovat co chce s nikdo tam neni povinen zaevidovat své dluhy nebo pohledávky.
Žádná relevantní centrální evidence dluhů nebo dlužníků neexistuje.
Je to šméčko a je tady hafo diskusí nešťastníků, kteří se tam zaregistrovali a nevědí, jak zrušit svůj účet.
Než něco začneš doporučovat, tak si o tom aspoň něco vygůgli, ať nedostaneš někoho do neštěstí.
Zde je varování České obchodní inspekce: https://coi.gov.cz/…em-dluzniku/
@eumedon ale když vím, že v tom někdo litá a má tam dluhy od nebankovní společnosti, tak to daleko od pravdy nebude…
Dobry den, možná nevhodna otázka, ale nevim kde jinde se zeptat. Zajímá mě zda nemate někdo zkušenost zda se dá zjsitit jestli nema přítel nějaké půjčky? Například u klasické banky a nebo i někde jinde? Mam trochu podezření.
A dá se to zjsitit treba podle občanky jeho?
Někde dohledat? Nebo k tomuto přistup ja mít nemohu vubec?